pondelok 1. apríla 2019

ESTÉE LAUDER Pure Color Envy / konečne!!!


Tak si môžem pripísať do virtuálneho rúžového wishlistu ďalšiu čiarku. Pure Color Envy rúž na pery od Estée Lauder som chcela vyskúšať už celé veky a opäť raz vďaka Elninu sa mi to podarilo. Môjmu prísnemu oku /a hube :D/ som tentokrát podrobila odtieň 230 Infamous a ako dopadol, to si môžete pozrieť v dnešnom článku.

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia


Neviem, čo sa so mnou deje /wtf, asi starnem!/, ale poslednú dobu si celkom rada hýčkam pery rúžmi hydratačnými, čiže nematnými. A čo si budeme čo nahovárať – predovšetkým tými z kategórie high end. Luxusné hydratačné rúže totiž takmer všetky do jedného zvyknú mať jednu vzácnu vlastnosť – aj keď sú hydratačné, ich výdrž je rovnako luxusná, ako ich cena a spôsob vytrácania tiež. Oproti rúžom z drogérie je to skrátka sakra rozdiel a keď ich už zopár vyskúšate, drogérka vám vaše nároky už uspokojí len vo veľmi vzácnych prípadoch, to bohužiaľ.

Čiže v konečnom dôsledku vás vlastne hneď na začiatok upozorním, aby ste si dobre premysleli, či do toho skúšania luxusných rúžov naozaj chcete ísť! :D

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia

Nech už je ako chce, ja luxusné rúže skrátka milujem – rúže celkovo sú mojou slabosťou a ak by som mala vybrať jediný druh dekoratívnej kozmetiky, bez ktorej neprežijem, tak by to bol práve rúž na pery.
Môj nový rúž od Estée presne spĺňa všetky moje požiadavky na luxusný rúž. Balenie je v podstate jednoduché, ale elegantné a má magnetický uzáver! :) To ma baví! Aj keď to fotenie bol občas boj! :D

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia

Mnou vybraný odtieň 230 Infamous by som popísala ako stredne tmavú, pastelovoružovú farbičku s takým tým „vanilkovým“ podtónom, ktorý ju trošku zahrieva – čiže v podstate robí neutrálnou, keďže len vyrovnáva studenú prapodstatu ružovej, že jo. 

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_infamous_swatch

Na tejto farbe na perách ulietavam, priznávam dobrovoľne – mám doma asi miliónpäť odtieňov s rôznymi podtónmi a furt nemám dosť. Infamous je dostatočne unikátna na to, aby som ju doma mala v aspoň podobnej verzii /aj keď chlap by opäť povedal, že ďalšia ružová, off course/, takže sa vytešujem, že sa moja početná zbierka ružových rúžov rozšírila o naozaj nový odtieň :).

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia

Rúž je skutočne výrazne hydratačný a na perách priam rozprávkovo príjemný. Fakt mi dosť pripomína asi najpríjemnejší rúž na pery v mojej zbierke – Kiss-Kiss Shaping Lip Colour od Guerlain, na rozdiel od neho je ale pigmentovaný o poznanie lepšie. Ostatné užívateľské vlastnosti sú v podstate totožné – oba rúže nielen, že sú veľmi príjemné a peryrozmaznávajúce, ich výdrž je vynikajúca a miznú z pier tak prirodzene, že by ste s trochou praxe dali s jedinou vrstvou celú osemhodinovú šichtu v robote! A jo, ráta sa aj s konzumáciou jedál, požívaním tekutín rôzneho druhu a neustálou komunikáciou s dvojnožcami, prípadne aj štvornožcami! Samozrejme, prípadné dodatočné úpravy prebiehajú maximálne bezproblémovo.

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia

Podstatný rozdiel je akurát vo vôni – zatiaľ čo Guerlain vonia síce trochu retro, ale príjemne, moja novinka od Estée je taká jemne lekárensky vanilková /už zas mi to trochu pripomína istý práškový liek proti hnačke!/ a nie celkom to môjmu nosu lichotí! Určite to ale nie je nič, kvôli čomu by som rúž nepoužívala alebo nešla do jeho opätovnej kúpy. 

saveonbeautyblog_estee_lauder_ruz_na_pery_recenzia

V konečnom dôsledku teda čo najrozhodnejšie môžem skonštatovať, že Pure Color Envy rúže rozhodne nesklamali. Ak by ste ich chceli kupovať v parfumérii, siahnete si do vrecka asi dosť hlboko, ja rozhodne odporúčam Elnino, kde ich bežná nákupná cena je niečo okolo dvacky a ak vymáknete akciu, môžete niektoré odtiene zohnať aj lacnejšie – ten môj práve teraz zoženiete za prekrásnych ani nie 16 éčok! Nová láska na svete, yesss...

hodnotenie: 10/10

Aké sú vaše skúsenosti s high end rúžmi? Ak teda nejaké máte...

- cc -

4 komentáre:

  1. Ja mam uz nejaky cas odtien 320 defiant coral - recenzia a pravdu povediac, za tie peniaze by som cakala viac. Obal, viacero prírodných zložiek v INCI, vôňa, značka, hydratačné účinky sú skvele, no kým som k nemu nezohnala poriadnu kontúrovaciu ceruzku, tak príšerne prechádzal do okolia pier. No a aj výdrž by mohla byť o niečo lepšia. Nehovoriac ak si človek za tie peniaze kúpi odtieň, ktorý mu nepristane :-) . Ale nakoniec, ak to nájdeme v dobrej zľave, ako si nasla ty, tak prečo nie. Za plnú sumu by som do neho už asi nešla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, nalejme si čistého vína - za plnú sumu ani ja nie, keď viem, že sa dá zohnať aj lacnejšie :). Ale za mňa v podstate plná spokojnosť.
      Ja akýkoľvek rúž používam výlučne a len s ceruzkami a teda na mne fungujú v podstate všetky, takže problémy s rozpíjaním som neriešila ani nepamätám, chvalabohu.
      Ale aby som bola maximálne objektívna, tak predsa len kopem viac za Kiss Kiss rúž od Guerlain, ktorý som v článku spomenula - ten je pre mňa naozaj dokonalý, aj keď možno menej pigmentovaný...

      Odstrániť
  2. Mám, mám a už nikdy iné nepoužívam. Dior Roude, EL a Guerlain + Clinique. Nič iné ani nepoužívam. Hanba mi !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aká hanba, hlavu hore - je nás viac! :D
      Tak ešte ten DIOR a záväzky pre rok 2019 budem mať splnené! ;D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...