pondelok 30. septembra 2019

SPORTIQUE haul / krém na ruky, bambucké maslo a balzam na pery


Dnes nám to na blogu trošku zprírodnie. Nie som síce nejaký bio, potažmo eko maniak, čo sa kozmetiky týka, ale fajn zloženie nikdy nie je na škodu, to zas uznávam. A keď sa prírodné zloženie spojí s úžasne voňavými patladielkami v božských retro krabičkách, no to už je iná Vec a na toto ja počúvam vlastne vždy.
Takže tu máme značku Sportique a ja vám dnes ukážem vecičky z produktového radu Wellness. A samozrejme, nielen ukážem, ale aj poviem, čo si o nich myslím, že... :)

saveonbeauty_sportique_znacka_recenzia

Tak najskôr o značke. Značka Sportique je značka česká, prírodná, vytvorená z najkvalitnejších surovín, nepoužívajúca látky, ktoré môžu predstavovať kozmetické alebo zdravotné riziko, netestovaná na zvieratách, balená v ekologicky spracovateľných obaloch, bla bla bla... Viete, že na tieto kecy som ja nikdy moc nebola /s výnimkou toho testovania na zvieratách!!!/ a aj keď mi to ekologické myslenie určite nechýba, pri kozmetike to všetko ide tak nejak do úzadia a skôr než zloženie riešim skôr to, aké účinky výrobok má. Koniec koncov, všetky tieto informácie si môžete vygúgliť na ofiko stránke dovozcu, že, tak načo by som tu zbytočne papagájovala.

saveonbeauty_sportique_znacka_kozmetika_recenzia

Čo si tam ale nevygúglite, to je moje úprimné nadšenie z tých rozkošných obalov, fantastických vôní a dojmov z niektorých, resp. z väčšiny vyskúšaných produktov od Sportique.
Apropoooo, vône! Keďže dovozca sídli len pár kilometrov odo mňa, mala som tú česť vybrať si produkty osobne /rozumej: prišla hora k Mohamedovi/ a poviem vám, že to nebolo ani trocha jednoduché! Tie vône boli totiž tak úžasné takmer všetky, že by bolo asi jednoduchšie vybrať si z e-shopu naslepo a svoj výber hodiť do mailu! Nuž, Claire Clairmont si rada komplikuje život...
Z produktového radu wellness po tomto ťažkom boji som si vybrala na otestovanie levanduľový krém na ruky, bambucké maslo jazmín a ibištekvanilkový balzam na pery a okej, ja sa pokúsim byť čo najstručnejšia pri hodnotení! :D
V prvom rade, nemôžem nespomenúť obaly. Pre podobné retro plechovčičky mám ja neuveriteľnú slabosť a aj keď o ich praktickosti možno polemizovať, ja ich jednoznačne oceňujem už len kvôli tomu, ako ňuňu to vyzerá! Taká tá detská radosť, keď to žmolíte v ruke a bojujete s tým deklom...
No ale poďme konečne k jednotlivým produktom, ich konzistenciám, odérom a najmä účinkom.

saveonbeautyblog_sportique_hand_cream_lavender_review

Ako môjmu srdcu najbližšiu vec hodnotím jednoznačne krém na ruky. Ten som si čisto zámerne vybrala s vôňou levandule – pretože pre levanduľové krémy na ruky mám ja skrátka slabosť. Levanduľa od Sportique vonia prekrásne, prirodzene ale pomerne dlho ju z tých rúk aj cítite - čo mne teda absolútne vyhovuje. Okrem vône je ale nemenej úžasná aj konzistencia – tá pripomína /moju asi najobľúbenejšiu/ veľmi husto našľahanú penu, ktorá vôbec nie je mastná, ale ruky zhydratuje a ochráni na sto percent! 

saveonbeautyblog_sportique_krem_na_ruky_konzistencia

saveonbeautyblog_sportique_hand_cream_ingredients

25 percentný obsah bambuckého masla... No čistá rozprávka toto, čo vám budem hovoriť – ja som sa zamilovala nadobro  a nebudem pokojne spávať, kým nevyskúšam ešte aspoň zo tri ďalšie voňavé verzie!

saveonbeautyblog_sportique_bambucke_maslo_recenzia

Ak by sa vám spomenutých 25 percent bambuckého masla málilo, siahnite po tom 100percentnom. Ja som v tomto prípade dala prednosť kombinácii vôní jazmín a ibištek, ktorá sa mi už v čase výberu javila ako najpríjemnejšia – trošku sladká, trošku svieža... skrátka ideálna hádam pre každý jeden nos a vôbec nie jazmínovo ťažká, ako tieto vône niekedy bývajú. 

saveonbeautyblog_sportique_bambucke_maslo_konzistencia

Ak ste už mali vo svojom kozmetickom arzenále bambucké maslo, tak popis konzistencie asi pre vás nebude nič zaujímavé. Je to skrátka výrazne tuhá hmota, ktorú musíte v dlaniach trošku zahriať, aby sa začala topiť a aby ste ju mohli rozotrieť po pokožke.
Upozorňujem, že z téglika stačí vyrýpnuť naozaj malé množstvo, aby ste pokožku dostatočne vyživili/zhydratovali – možno tak jedna čajová lyžička na celé telo! Pri použití väčšieho množstva ostane koža zbytočne mastná a tento poklad poutierate akurát tak do perín.
Naopak, pri nanesení toho ideálneho množstva pokožka ostane vláčna a v podstate nemastná a tento pocit ja milujem úplne že najsamviac.

saveonbeautyblog_sportique_bio_shea_butter_ingredients

100percentné bambucké maslo môžete používať na ošetrovanie pokožky celého tela /teda aj tváre/, ja osobne ho mažem na seba najradšej po kúpeli namiesto telového mlieka. Ak by vám nevyhovovala moja voňavá verzia, poobzerať sa môžete aj po ďalších, prípadne po tej nevoňavej. Za mňa stopercentná spokojnosť, ale iné som – ako nadšený fanúšik bambuckého masla - ani neočakávala, že.

Zhodnotenie bambuckého masla po spotrebovaní nájdete tu.

saveonbeauty_sportique_balzam_na_pery_vanilla_cream_recenzia

Teraz už prejdime k poslednej vecičke dnešného haulu, balzamu na pery. Tu už moje nadšenie teda trošku pokrivkáva.
Viete, ako moc náročná na patladielka na pery som a v tomto prípade sa moje nároky prejavili zasa raz naplno.
Veľmi chválim dizajn – ako inak – a vôňu. Vybrala som si balzam s vôňou vanilky, potažmo vanilkového krému, pretože túto vôňu môžem vždy a nesklamala ani tentokrát. Balzam vonia po vanilke maximálne prirodzene - nečakajte žiadnu presladenú umelinu – ale furt príjemne. 

saveonbeautyblog_sportique_lip_balm_review

Mne osobne avšak nie celkom vyhovuje konzistencia. Balzam je taká tá tuhá hmota /paradoxne pripomínajúca práve bambucké maslo!/, ktorá sa na perách topí až do olejovitej konzistencie, ktorá nemá na perách až takú výdrž ako trebárs klasické vazelínové /uznávam, NEprírodné!/ balzamy na pery a teda nemá pre seba toľko času, aby sa stihol o vaše pery náležite postarať. Kvôli tomu mám potrebu tým balzamom sa mazať v asi tak desaťminútových intervaloch a to mne osobne trošku brnká na nervy - a off course, nerobím to!

saveonbeautyblog_sportique_lip_balm_ingredients

Týmto /pre mňa/ neduhom – ako som si všimla po tých naozaj bohatých skúsenostiach – zvyknú trpieť práve balzamy na pery s prírodným zložením a ak vám toto neprekáža, smelo do neho choďte. Ja osobne takéto balzamy ale určite neuprednostňujem a tým pádom ho môžem ohodnotiť maximálne na taký vyšší priemer – že ako dopotrebujem, ale ďalší asi až tak nutne nepotrebujem.
No nemôžeme všetko len milovať, že :)...

saveonbeautyblog_sportique_prirodna_kozmetika_recenzia

Týmto by sme sa dostali k záveru dnešného článku. Od značky Sportique som sa maximálne zaľúbila práve do krému na ruky a bambuckého masla, ktoré sú skrátka úžasné! Balzam na pery mi teda až tak žily nepotrhal a ak máte náročné držky ako ja, tak ho určite nepotrebujete k životu, aj keď žiaden prepadák to nie je, off course. 

Takže asi toľko odo mňa dnes. Na záver pre všetky kúpychtivé - ako prejav vďaky za to, že ma čítate - nech sa páči, vybavený zľavový kód/kupón v e-shope Sportique. Zadajte pri objednávke saveonbeauty15 a máte automaticky zľavu 15 percent na celý nákup. Kód môžete opakovane využívať až do konca roka 2019, takže smelo do toho! ;)

Počuli ste už o značke Sportique?

- cc -


8 komentárov:

  1. Jasné, značku poznám, no osobne som nič neskúšala. Bambucké maslo doma jedno mám a je fajn, no fakt ťažko roztierateľné. Na pokožku je to ideálne, no na pleť som si to dala raz a to veru dobré nebolo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa páčilo bambucké maslo aj na ksichte, fakt mi to vyhovovalo, občas sa tým napatlať... Je pravda, že ho musíš pred aplikáciou v rukách "roztopiť", ale mne to neprekáža, ten efekt za to u mňa stál :).

      Odstrániť
  2. Fiha osobný výber? Oni majú i kamennú predajňu alebo ide čisto len o e-shop?
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu hľa, mrkni :)
      https://sportique.sk/kontakt/

      Keď som ale písala, že prišla hora k Mohamedovi, myslela som tým, že prišli za mnou, nie ja do obchodu :).

      Odstrániť
  3. priznám sa, že nie som moc na prírodnú kozmetiku - ale tieto obaly ma bavia ! :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám to veľmi podobne :) Nie že by som mala niečo proti prírodnej kozmetike, ak nájdem nejaké prírodné patladlo, ktoré mi vyhovuje, teším sa z toho moc, ale zas vyslovene len prírodnú kozmetiku nevyhľadávam.
      Obaly sú bomba, to bez debaty! :)

      Odstrániť
  4. Zástancom a najmä nadšeným používateľom prírodnej kozmetiky ja práve nie som, ale tu by som rada urobila výnimku.
    Po 1. obaly
    Po 2. levanduľaaaaaa.
    Ďakujem za upriamenie mojej pozornosti na takéto ňuňuňu vecičky :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne to viem pochopiť, Leni ;)... Myslím, že ľutovať nebudeš, keď vyskúšaš hlavne ten krém na ruky...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...