pondelok 16. septembra 2019

Spotrebovanci za august / ako som sa NEpolepšila!


Asi trochu naivne som si myslela, že augustoví spotrebovanci – keď už tí júloví boli takí monštrózni – budú tak trochu chudobnejší, ale chyba lávky. Ako jo, určite vás tu nezahltím tak, ako naposledy, ale myslím, že aj tá augustová spotreba bola celkom slušná a vy sa môžete tešiť na zhodnotenie 16 kozmetických kúskov. Takže, ideme na to!

saveonbeautyblog_out_news

Ako väčšinou vždy, aj dnes začneme stálicami, ktoré vám tu len nalinkujem, pretože ste o nich počuli/čítali už asi miliónkrát:
Balea After Sun šampón a balzam v jednom



Pri zvyšných vecičkách začneme tým najlepším, čo u mňa minulý mesiac doslúžilo a používanie čoho mi prinášalo kozmetický pôžitok, radosť až eufóriu - a skončíme tým, čo mi prirástlo k bjútyblogerskému srdcu už menej. No a záver venujeme dekoratívke.

saveonbeautyblog_out_news

Pleťový krém od Nuxe – koniec koncov, ako väčšina vecičiek tejto značky – bol naozaj skvelý. Ak máte suchú pleť, túto verziu Fraiche de Beauté krému vám rozhodne vrelo odporúčam. Akurát jeden tichý bonz a zároveň upozornenie: Krém je výrazne parfumovaný! Ako vlastne tiež väčšina výrobkov tejto značky... Takže možno najskôr vyskúšajte pričuchnúť ku vzorke – ja osobne som sa od tohto agátového odéru stala prudko závislá! Moja osobná vôňa tohto leta...
Medzi spotrebovancov musím zaradiť aj plátennú masku od Larens – aj keď recenzia bola, logicky, písaná až po spotrebovaní :). V konečnom dôsledku vám jej skvelé účinky ale musím ešte raz pripomenúť a ak vám nerobí problém si za kozmetiku priplatiť, asi sklamané nebudete, že.

saveonbeautyblog_out_news

Ďalšou vecou, za ktorú výrobcovi tlieskam a zároveň za ňou plačem, pretože ju nikde v drogérii nemôžem nájsť, je bezoplachové maslo na vlasy Fructis Oil Repair 3 Wunder Butter pre veľmi suché a rozštiepené vlasy od Garnier. Dostala som ho pred časom ako darček k nákupu v Teta drogérii a bolo naozaj neskutočné! Vlasy krásne uhladilo bez toho, aby ich umastilo aj vtedy, ak ste použili väčšie množstvo, okrem toho pekne voňalo a vlasy skrátka pôsobili megazdravo nielen na pohľad, ale aj na dotyk. No, ak toto niekde uvidím, rozhodne kupujem!
Pred pár mesiacmi sa na lidláckych pultoch objavili nové intímne sprchovacie gély a keďže pred rokmi som na jednom od značky Cien celkom slušne závisláčila, rozhodla som sa dať šancu aj týmto, ako inak. A samozrejme, spokojnosť plná – za tú cenu rozhodne dobrý výrobok! Na výber máte z viacerých verzií, ja som dala pre začiatok prednosť tejto hydratačnej verzii Pro Care, ktorá príjemne voňala, ale aj tak plánujem očekovať aj ďalšie.

saveonbeautyblog_out_news

Až doteraz som vám písala o patladielkach, z ktorých som úprimne nadšená, teraz prejdime k tej nemastno-neslanej kategórii. Všetky veci z nej nejako extrémne moju osobu účinkom neohúrili, avšak furt som ochotná vrátiť sa k nim – a to vlastne normálne že dobrovoľne. Sem patrí praktické, pumpičkové regeneračné telové mlieko od Lactovit, šampón na vlasy od Fructis Densify, letná regeneračná 1minútová maska na vlasy Gliss Kur, pleťová voda od Garnier a olejový telový peeling od Baley s extraktom z bieleho čaju. Viac sa mi k nim vlastne ani nechce hovoriť, sú fajn, ale žiaden zázrak, ktorý by ste nutne k životu potrebovali – za tie ceny určite dobrá voľba, ale že by ich účinky boli zas až tak ohromujúce, to asi nie. Bodka.
Ako som už povedala, záver prenechajme dekoratívke. Po takmer na deň presne 5 /slovom: piatich, fuckt!/ rokoch som vyhodila do koša takmer spotrebovaný Radiant Creamy Concealer od NARS. Vďaka tomu, že tohto korektoru naozaj stačili pidimnožstvá, aby ste zakryli všetko, čo ste zakryť chceli, vydržal v mojej kozmetickej zbierke takto dlho a aj keď som ho možno posledné dva roky používala len tak občasnenúdzovo na cestách, rozhodne ho môžem len a len odporučiť.
Na druhú stranu, aj keď som s ním bola megaspokojná, asi vlastne ani nemôžem a nechcem povedať, že by som ho nutne potrebovala opäť. Bol síce skvelý, ale /odhliadnuc od nie celkom jednoduchej zohnateľnosti u nás/ myslím, že či už v parfumériách, ale aj drogériách už jednoducho je dostatok dobrých korektorov, za ktoré vysolíte podstatne menej! Takže, ak ho túžite vyskúšať tak, ako svojho času ja, pokojne do neho choďte. Ja – v prípade, že by niekomu preplo a kúpil mi ho – by som určite skákala tri metre do výšky, ale moje vlastné peniaze zaň vyhadzovať momentálne absolútne neplánujem! :)

saveonbeautyblog_out_news

Na samý záver vec, o ktorej premýšľam, že by som vám ani nemala hovoriť! :D Asi tak desaťročný lesk na pery Shine Deluxe Jewels od Astor v odtieni 012 Ruby Glow... no čo k tomu dodať... Svojho času bol fajn, dokonca aj po vizuálnej stránke vyzeral na perách použiteľne, po tých 10 rokoch už ale jednoducho preč musel. Okrem toho, jeho aplikátor tak akosi zmäkol a stal sa megaohybným, takže už aj ten mi naznačil, že mi asi zľahka preskakuje... Nuž... :D
A to by sme mali všetko. Máte skúsenosť s niektorou zo spotrebovaných vecí z dnešného článku? A aká najstaršia kozmetická vychytávka vám doma okupuje váš drahocenný životný priestor? :)

- cc -


12 komentárov:

  1. Také fest staré kozmetické vecičky som už asi vyhodila. Najstaršie čo mám budú asi bronzujúce guličky značky Avon. Tie sa skrátka nedajú minúť a mám ich už možno aj 5 rokov, no nič im nie je a sú tuhé čiže mi príde blbosť to vyhodiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je jasné, tam sa toho nemá veľa čo pokaziť, resp. určite budeš mať viac času k dispozícii, ako ja s mojim leskom na pery :)

      Odstrániť
  2. Treba si davat pozor s kozmetikou a po otvorni spotrebovat priblizne ako pisu hlavne tekute veci...pudre a podobne veci vydrzia 3-4 roky. Ale s tienmi na oci niekedy treba dat pozor ked su uz prilis stare vsetko co sa tyka oci aby sme si neprivodili nejaku alergicku reakciu alebo to najhorsie nejaky zapal. Ruz ak zmeni farbu (urobi sa bieky povlak) alebo uz vonia resp zapacha urcite netreba pouzivat. Lesky vtedy ak sa zlozky oddelia od seba ze ak je ta olejova zlozka na vrchu tiez uz prec do kosa. Spirala by sa mala menit kazde 3-4 mes. Niekedy ano je to skoda vyhodit veci ked su este uplne plne lebo sak daco to stalo a si hovorime sak som to ani neminula a uz to musim vyhodit. Ale na kazdom produktr na zadnej strane je obrazok ze po otv.do kolkych mes.spotrebovat. nie je to tam pre srandu urcite. Hned ako sa produkt otvori dostava sa tam vzduch atd. Aj tie konzervacne latky su tam tak dane ze taky a taky cas vie uchranit ten produkt 😉😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyčerpávajúci komentár :)... som sa až vyčerpala pri čítaní! :D
      Ale plne s Tebou súhlasím. Každopádne, dekoratívku celkovo spotrebuje asi málokto, možno s výnimkou riaseniek a rúžov alebo leskov na pery - aspoň tak je to u mňa. Treba sa s tým len zmieriť, že 90 percent z tých patladielok skrátka vyhodíte s tým, že možno nespotrebujete ani polovicu.

      Odstrániť
  3. Mám ve sbírce paletku a ta má dobrých 6let, nebyl to žádný hit, už ji ani nepoužívám, ale s ní jsem kdysi začínala s make-upem, tak k ní mám takový citový vztah. Ale při příští probírce šuplíku už půjde, nejde ji skladovat věčně:-)
    A jinak mně zaujal intimní gel Cien, já si většinou kupuji od Avonu, ale až budu chtít změnu, tak se kuknu v Lidlu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj... Lacný, veľké balenie a fajn vecička!
      No, takých vecí bolo aj u mňa, našťastie už ma to prešlo, asi som fakt už stará! :D

      Odstrániť
  4. Ja mesačne miniem asi 2-3 produkty haha, musím si ich skladovať rok aby som mala toľko čo ty :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak s výnimkou toho lesku na pery a korektoru tam vec staršiu ako rok síce nemám, ale samozrejme väčšinu tých vecí som mala otvorené už niekoľko mesiacov - neznamená to, že by som za jediný mesiac spotrebovala dve plné balenia balzamov na vlasy, 400ml micelárku alebo dva šampóny... :)

      Odstrániť
  5. že vraj chudobnejší :D ja toto za rok nespotrebujem :D

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milujem Mixu. Keď som sa zamyslela, zistila som, že zatiaľ sa nenašla ani jedna vec, ktorá by mi od nich nesadla. Pre mňa super kvalita za fajn cenu, nehovoriac o dostupnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, dostupnosť a cena sú nesporné benefity... Musím túto značku omrknúť ešte bližšie.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...