piatok 25. októbra 2019

Xpel sérum a maska na vlasy / Lacné a funkčné?

Za tie roky, čo sa venujem blogovaniu, som si už toľkokrát povedala, aká škoda je, že trpíme predsudkami voči lacnej kozmetike, až sa tomu sama čudujem. Off course, ja trpím nimi tiež a dokonca furt – aj napriek tomu, že som už zopár lacných produktov vyskúšala a boli naozaj skvelé! Minimálne teda môžem povedať, že v ničom odlišné od bežnej kozmetiky, ktorú dostanete v drogériách a s reklamami na ktorú nám televízie oblbujú mozgy.
Maska na vlasy a olejové sérum od Xpel sa mi dostali do testovacieho balíka z Elnina nie úplne plánovane, ale moja zvedavosť bola veľká a tak som sa s chuťou vrhla do ich testovania. Dokáže megalacná kozmetika plniť svoje úlohy? Alebo sa jej pri surfovaní v e-shopoch radšej vyhnite veľkým oblúkom?

saveonbeautyblog_xpel_na_vlasy_recenzia

Tak ja by som povedala, že kľudne nakupujte. Samozrejme, ak máte pleť citlivú, veľké experimenty by som na skincare poli nerobila, ale ak vás trápia trebárs „len“ suché vlasy, to už môžete byť s kľudom Angličana odvážnejšie.
Keď poviem, že moje vlasy sú suché, tak budem vlastne asi zavádzať. V skutočnosti sú moje vlasy ako slama a aj najvýživnejšie vlasové masky majú na mne v podstate len priemerný efekt. Zázraku som sa skrátka ešte nedočkala ani s tou najdrahšou vlasovou kozmetikou.

saveonbeautyblog_xpel_serum_na_vlasy_recenzia

Začnime sérom, potažmo olejčekom na vlasy. Xpel Argan Oil sérum pre suché a poškodené vlasy obsahuje podiel oleja arganového a slnečnicového /a silikónov, off course!/, ktoré sa majú starať o vaše presušené háro. Ak trpíte akýmikoľvek /opodstatnenými aj neopodstatnenými/ predsudkami voči silikónom, no tak sa do používania tohto výrobku nenúťte, je ich tam naozaj dosť. Ja ale v tomto smere nie som radikálna ani trochu a v prípade končekov mojich vlasov im nejaký ten silikón s mierou vždy rada doprajem! 

saveonbeautyblog_xpel_argan_oil_serum_ingredients

Musím povedať, že tento olejček je skutočne dosť mastný /rozumej: olejovo mastný a nie silikónovo mastný!/, takže je vhodný predovšetkým na patlanie do vlasov vlhkých. Ak by ste ho chceli aplikovať na vlasy suché, rozhodne odporúčam množstvom šetriť a radšej po pumpičke pridávať – pretože sa ľahko môže stať, že si čerstvo umyté háro akurát tak umastíte, že.
Pri troche opatrnosti ale dosiahnete skvelý výsledok a ja som maximálne spokojná! Okrem toho, olejček dosť výrazne vonia, vôňa mi ale vyhovuje veľmi a tým pádom ju z mojich vlasov ňuchám veľmi rada! Konečne niečo, po čom vlasy udržia vôňu dlhšie než pol minúty...

saveonbeautyblog_xpel_maska_na_vlasy_recenzia

Hydratačná maska na vlasy Xpel Macadamia Oil Extract má vlasy vyživiť, revitalizovať a hydratovať vďaka obsahu proteínov, keratínu a oleja z makadamiových orechov. Hneď na začiatok jej zhodnotenia vám musím prízvukovať ešte raz, že moje vlasy sú naozaj veľmi suché a teda ja touto maskou šetriť naozaj nemusím.
Maska pekne, tiež celkom dosť výrazne vonia, to hneď na úvod. Jej konzistencia je veľmi hustá a vlastne taká trochu klasická maskoidná – napriek hustote nie je krémová a vďaka tomu drží na vlasoch naozaj excelentne.
No a áno, jediným negatívom pre mňa je paradoxne práve to, že na tých vlasoch drží tak excelentne. Keďže ja tejto masky patlem do vlasov megamoc, dosť dlho mi trvá, lež ju z vlasov úplne vymyjem. Viem, že pri použití menšieho množstva by som tento problém dokázala minimalizovať - čo, off course, ja ale neurobím, pretože ten efekt mi skrátka za tú trochu vody navyše stojí :)

saveonbeautyblog_xpel_maska_na_vlasy_zlozenie

Účinok masky je naozaj výborný až obdivuhodný, za tie prachy. Vlasy pôsobia na dotyk hebko, sú pružné, ale nie sú maskou nijako zaťažené, tiež sa dobre rozčesávajú... Za mňa veľká spokojnosť, účinok masky porovnateľný – ak nie lepší od oveľa, oveľa drahších masiek ma vlasy! A nielen z drogérie...
Značka Xpel teda mňa osobne veľmi milo prekvapila a ak máte také presušené vlasy ako ja, čo najrozhodnejšie vám odporučím hodiť po nej očkom.
Jo, ešte balenia... Tie sú asi najslabším článkom týchto produktov. Nie že by boli ohavné alebo nefunkčné, ale sú naozaj veľmi jednoduché až minimalistické, niekde tú cenu potrebné vykompenzovať skrátka bolo, že. 

saveonbeauty_xpel_vlasova_kozmetika_recenzia

Maska napríklad neobsahuje žiadnu fóliu/alobal/papier, ktorý by chránil obsah pre prvým použitím /vlastne tá maska už pri prvom otvorení vyzerala, akoby ju niekto použil :D, keďže cestou ku mne sa tam ten obsah poriadne pretrepal/ a olejček by som sa asi bála nosiť so sebou na cesty – nie že by pumpička nefungovala tak, ako má, ale raz sa mi podarilo dekel na ňu zatlačiť tak, až som ju nechcene stlačila. Takže tak, no, pri takýchto cenových kategóriách s muchami tohto charakteru treba trošku rátať, že... Na druhú stranu, nie je to nič až tak tragické, že by to zabránilo tomu, aby som výrobok dopoužívala, resp. si ho kúpila opakovane – a vy viete, že na toto som ja sekera.
Okej, na záver ceny. Celé portfólio značky sa vyznačuje cenami extrémne nízkymi a obalmi v podstate extrémne veľkými. Sérum na vlasy zoženiete v mojej 100ml verzii za niečo málo nad 3 éčka /k dispozícii je aj 50ml verzia za cca euro menej/, 250ml maska vás vyjde len na niečo nad 2 eurá! Myslím, že viac dodávať netreba...

Zhodnotenie masky po spotrebovaní nájdete tu, zhodnotenie olejového séra na vlasy zasa tu :).

Čo vy a značka Xpel? Poznáte niečo, máte vyskúšané? Sem s tipmi! ;)

- cc -

5 komentárov:

  1. Všimla som si tieto produkty na vlasy, no neskúšala som ich zatiaľ. Prv som si myslela, že ide o slávnu značku Macadamia, ale toto je niečo iné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo ten dizajn je veľmi podobný! Efekt posúdiť už neviem, Macadamiu som zatiaľ neskúšala :)...

      Odstrániť
  2. Už som ju niekde zaregistrovala, ale zatiaľ neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...