pondelok 21. októbra 2019

YSL Rouge Pur Couture / recenzia


Moja slabosť pre luxusné rúže na pery je už hádam vecou verejnou a sama sa čudujem, že som zvládla tak dlho odolávať značke Yves Saint Laurent. Ako jo, oni sa na mňa kukali z tých e-shopov alebo výstavných pultov v parfumériách, tie rúže... Nesmelo mi šepkali, že akože kúp si ma... Ale ja som akosi furt dávala prednosť značkám iným.
Až prišla hodina há, na Elnine doplnili skladové zásoby a tak na mňa už niekoľko týždňov pozerá jeden takýto luxusný kúsok z mojej poličky, ktorý som si uchmatla na otestovanie. YSL Rouge Pur Couture v odtieni 19 Le Fuchsia. Ako inaaaaak!

saveonbeauty_ysl_ruz_na_pery_recenzia

Hádajte, vďaka čomu som si vybrala na testovanie na Elnine práve tento rúž!
No zámerne sem nedávam ani otáznik, lebo to by už bola možno aj provokácia - pretože po tých rokoch vám musí byť jasné ako facka, že viac než značka samotná ma nalákal ten odtieň. Milujem ružovú na perách vo všetkých možných verziách, pokiaľ sú aspoň o odtieň tmavšie ako moje pery, čo teda odtieň 19 Le Fuchsia spĺňal do bodky :).

saveonbeautyblog_yves_saint_laurent_ruz_na_pery_recenzia

Začnime ale - ako vždy – balením. To je kvalitné, ako sme pri high-end rúžoch zvyknuté, že jo, a tiež pôsobí veľmi elegantne – snáď najelegantnejšie zo všetkých mojich luxusných rúžov! Jednoduché, čisté hranaté línie v kombinácii s čiernou a zlatými trblietkami, prezentujúcimi logo značky, to je kombinácia, ktorá inak než luxusne vyzerať snáď ani nemôže.
Odtieň je pomerne tmavý, naozaj fuchsiový s kvapkou fialovej a výrazne studený /a ja sa obávam, že je to presne jeden z tých odtieňov, ktoré ja nie som schopná verne zachytiť na fotke, aj keď som sa snažila ako drak!/

saveonbeautyblog_yves_saint_laurent_ruz_odtien_19_le_fuchsia_recenzia

saveonbeauty_ysl_ruz_na_pery_odtien_le_fuchsia_swatch

Počiatočný finiš, keďže ide o rúž hydratačný, je lesklý, pod vplyvom zubu času sa dopracujete do takej tej saténovej verzie – rozumej: po pár hodinách.
Rúž vonia len veľmi, veľmi jemne, je na perách ľahučký /ale nie až tak moc ako napr. comfort matte finiš rúžov od Urban Decay!/ a krémový /ale nie až tak, ako môj najobľúbenejší rúž na pery ever, Kiss Kiss od Guerlain!/ a aspoň trošku si môžete dovoliť myslieť, že ho na perách ani nemáte. Pigmentácia je naozaj mega, stačí vám prebehnúť pery jediný krát a dosiahnete okamžite plné krytie /aj keď ja to, samozrejme, nerobím a prejdem pery minimálne tak zo tri krát, už len z princípu – aby som si užila tú príjemnú konzistenciu!/

saveonbeauty_yves_saint_laurent_ruz_le_fuchsia_recenzia

Popri konzistencii rúžu je pre mňa najdôležitejší spôsob vytrácania farby z pier /áno, dôležitejší ako pigmentácia a áno, dôležitejší ako výdrž rúžu na perách!/. Pretože môže byť niečo megapigmentované, môže vám to držať na perách tri dni vkuse, ale čo z toho, keď sa to po hodine začne zlievať, usádzať na vnútornej línii pier a pri snahe o nápravu tejto neblahej situácie si na perách navyrábate akurát tak negustiózne fľakaté nánosy a budete sa desiť vlastného pohľadu do zrkadla!
Chvalabohu, toto pri našom rúži nehrozí. Nielen, že je na perách veľmi príjemný, ale sa aj vytráca nádherne prirodzene – vlastne len pomaličky bledne a stráca lesk. Ja osobne ho viem unosiť celých 8 hodín v práci s tým, že si dávam pri jedle pozor – vtedy sa samozrejme zo stredu pier už trošku vytratí, ak ale chcem pridať farbe grády, nie je problém ani s opätovným nanášaním.

saveonbeautyblog_ysl_ruz_19_le_fuchsia_swatch

Ako vždy, aj v tomto prípade je potrebné pri líčení trošku sa pohrať s papierovou vreckovkou na vnútornej línii pier, ale to je pri odtieňoch, na ktorých ja frčím, absolútna samozrejmosť.
Čo dodať na záver... Teším sa ako vždy, že sa moja zbierka luxusných rúžov rozrástla o ďalší skvelý kúsok. Aj keď som furt nenašla high-end rúž na pery, ktorý by strčil do vrecka môj milovaný Guerlain, rozhodne vám môžem čo najvrelšie odporučiť aj YSL rúž. Kvalita sa pozná, no...

saveonbeautyblog_yves_saint_laurent_rouge_pur_couture_ruz_na_pery_recenzia

Rúž aktuálne zoženiete na Elnine za cécéá 23 éčok. Viem, dosť... Ale čo narobíte, keď ste zberateľský maniak a rozhodnete sa hromadiť práve luxusné rúže na pery namiesto známok alebo servítok...

Moja najobľúbenejšia otázka, na ktorú odpovede ma neprestanú zaujímať asi nikdy: Ktoré sú vaše najobľúbenejšie rúže na pery? ;) Kľudne dajte tipy aj z drogérie!

- cc -



6 komentárov:

  1. Ja som mala veľmi rada Lastinig Finish by Kate od Rimmelu, tie už ale prestlali vyrábať. No a z tekutých Maybelline Super Stay Matte ink.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nad tým rozmýšľam už dlhšie, ale keďže ja kopem skôr za klasické rúže než tie tekuté, ešte som sa k tomu nedokopala... Ale ďakujem za tip! :)

      Odstrániť
  2. To je farba, neskutočná ♥
    Za mňa top určite Maybelline StayMatte Ink a z klasických mám veľmi rada svoj Chanel Rouge Coco a celkom fajn sú aj Fenty, len odtiene sú hrozne uletené, ale mám 3 miniatúry :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že? :)
      Ďakujem za tipy, do tej Maybellinky asi budem musieť ísť :) So Chanel a Fenty zatiaľ skúsenosť nulová, ale minimálne ten Chanel chcem napraviť, Fenty ako značka ma až tak neláka...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...