piatok 31. januára 2020

CeraVe hydratačný pleťový krém / prekvapko mesiaca!


Dnešným článkom poteším asi dosť široké portfólio kozmetických nadšenkýň, ktoré čítajú môj blog. Majiteľky pleti smädnej, tie, čo ju majú citlivú, suchšiu ale aj mastnejšiu, ako aj tie šťastné, čo svoju pokožku môžu označiť za normálnu.
A, off course, tie, ktoré frčia na U.S. značke CeraVe. Pretože dnes bude reč o hydratačnom pleťovom kréme tejto značky.

saveonbeautyblog_cerave_facial_moisturising_lotion_review

Jo, hneď na úvod – nie je krém ako krém! Ten náš je v skutočnosti označený ako lotion a tomu trošku zodpovedá aj konzistencia. Zo začiatku som dokonca kvôli nej mala tendenciu chcieť používať ho ako sérum, ale... No veď čítajte ďalej.

saveonbeautyblog_cerave_kozmetika_recenzia

Už som vám stihla popísať, pre aké typy pleti je tento hydratačný krém určený. Vďaka zloženiu s 3 typmi esenciálnych ceramidov, niacínamidom a kyselinou hyalurónovou by mal pleť dlhodobo hydratovať a tiež  pomáhať obnoviť ochrannú kožnú bariéru. Na čom ja závisláčim! Niacínamid ako forma vitamínu B3 pokožku upokojuje, tlmí začervenanie a zápaly, vďaka čomu môže zlepšiť aj stav akné a bojuje tiež proti rozšíreným pórom a pigmentovým škvrnám. Pokožke pomáha zlepšiť prirodzenú produkciu ceramidov, ktoré ju spevňujú a skvele slúži iným zložkám, ktoré majú za úlohu hydratovať. Takže asi toľko v skratke odo mňa /respektíve skôr od iných, múdrejších ľudí/ na objasnenie tvrdenia o univerzálnosti niacínamidu.

saveonbeautyblog_cerave_facial_moisturising_lotion_ingredients

Pleťový krém od CeraVe je balený v tube, vybavenej plne funkčnou pumpičkou. Nemôžem povedať, že by jeho konzistencia bola tekutá, ale krémik je naozaj veľmi ľahučký - dokonca tak ľahký, až som mala na začiatku testovania obavy, či mne ako sušienke sušienkovitej bude vôbec postačovať!

saveonbeautyblog_cerave_recenzie

Ako zatiaľ všetka kozmetika tejto značky, ani toto pleťové patladielko nie je parfumované, čo teda paradoxne nie je zrovna mnou preferovaná užívateľská vlastnosť - ale každá citlivka by to určite mala oceniť.
Aplikácia krému na pleť je veľmi príjemná. Krém chladí, upokojuje to, čo upokojiť má a čo je pre mňa naozaj dosť podstatné, nerobí problémy ani pri následnej aplikácii mejkapu – takže ako podklad pod mejkap je úplne ideálny, aby som to povedala jasne a stručne.

saveonbeautyblog_cerave_pletove_kremy_recenzia

saveonbeauty_cerave_hydratacny_pletovy_krem_recenzia

Dosť veľkým a príjemným prekvapkom – najmä ak vezmem do úvahy konzistenciu –bol pocit, aký krém na pleti zanechá. U mňa je základným kritériom hodnotenia účinku akéhokoľvek pleťového patladla nielen to, aké dojmy mám z aplikácie samotnej, ale najmä to, v akom stave je pleť na dotyk vždy ráno po prebudení. Ak je hladučká a furt cítite, že bola večer namazaná dobrým krémom, viem, že túto vec budem používať rada aj naďalej.
A trikrát sláva, toto je prípad aj hviezdy dnešnej recenzie a ja si môžem rochniť spokojnosťou! Napriek tomu, že je krém tak ľahučký, pleť ostane po ňom doslovne napitá vlahou a cítite na nej jemnú vrstvičku, ktorá ju chráni. A áno, aj ráno po prebudení! Na druhú stranu, pocitu mastnoty sa určite nebojte – pleť dostane „iba“ megadávku hydratácie! A aká je hydratovaná pleť? No áno, hladučká a jemná ako detská prdelka, bez vrások atakďalej atakďalej...

saveonbeauty_cerave_kozmetika_recenzia

Aktuálne moja pleť je v celkom prijateľnom stave /ale áno, trpí nejakou tou vráskou a áno, aj rozšírenými pórmi!/, ale nerobí žiadnu inú neplechu typu ekzémy a nadmerne presušené miesta, takže ma tento krém plne chráni aj v tomto zimne sa tváriacom čase – čomu som teda na začiatku príliš neverila, na to sa poznám už nejaký ten piatok. Ale ba! Motyka vystrelila...
Pleťový krém existuje aj vo verzii s SPF, ak by vám práve toto v dennom kréme chýbalo a cena je veľmi júzerfrendly – na Benu vás vyjdú 52ml balenia oboch na necelých 12 éčok.
Ak by som to teda mala zhrnúť, pleťový krém od Cerave nie je len obyčajným hydratačným krémom, ktorý používať je tak trochu nuda, nieto o ňom ešte čítať :). Aj keď nie som odborník, tie hlavné účinné zložky sa mi pozdávajú čím ďalej tým viac a som si v podstate istá, že to nie je posledné balenie v mojej kúpeľni! Lebo tie póry a vrásky a pigmentácie... Chápete :) ...

Očekovali ste už niečo zo značky CeraVe?

- cc -


4 komentáre:

  1. Aha tak tennto má trochu redšiu konzistenciu ako ten s SPF. Ja mám doma ten s SPFkom a ten je taký trochu hutnejší, ale pocit na pleti je rovnako skvelo hydratačný. Aj za mňa je Cerave super značka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vůbec jsem nezkoušela, ale teď se koukám na sortiment a vypadá to dost zajímavě, nejen tenhle hydratační krém..tak paráda, bude Valentýn, tak si aspoň můžu odůvodnit nákupy:-D Děkuji za tip:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Valentínske darčeky samej sebe? Super, v tomto je na mňa absolútne spoľahnutie! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...