piatok 10. januára 2020

SAVEONBEAUTY Top Products 2019 - dekoratívka / to najlepšie aj najhoršie!

Pri tvorbe dnešného top produktového článku, venovanému najviac povšimnutiahodnej dekoratívke, ktorá prešla mojimi rukami v roku 2019 som sa bez hanby nechala inšpirovať článkom minulým. Koncept, keď spomínam v prehľade tú naj kozmetiku, ktorá sa ku mne dostala prvýkrát v ten rok mi príde vhodnejší než to, keby som stále dookola verklíkovala o tých istých produktoch – ktoré síce milujem aj používam furt, ale to vlastne všetci už o mne dávno viete a nepotrebujete to čítať so železnou pravidelnosťou každý rok.
Každopádne dúfam, že sa vám dnešný článok bude páčiť a my začnime nie zaujímavou kozmetikou, ale niekoľkými zaujímavými zisteniami.

saveonbeautyblog_urban_decay_vice_lipstick_recenzia

Možno by niekto nevedel, čo si o tom myslieť, ale v dnešnom článku bude tej kozmetiky pomenej. Rozhodla som sa totiž zaradiť sem naozaj len tú kozmetiku, ktorá ma doslovne dostala do kolien a aj keď som poskúšala kopec dobrej dekoratívky, jednoducho som spomenúť ju tu nepovažovala za potrebné.
Z čoho teda logicky vyplýva, že ani len technicky nebude možné spomenúť každú jednu kategóriu kozmetiky, že – toto ale za posledné roky už ani v pláne nemávam /a popravde voda mi trochu tečie zo zubov, keď vidím to násilné vymenovávanie produktov v každej jednej kategórii u niektorých iných malých blogeriek/youtuberiek typu Claire Clairmont! :)/
Počet produktov v dnešnom článku ma zároveň donútil zamyslieť sa nad tým, či nie som príliš za konzervu a či tých produktov predsa len neskúšam trochu menej, než sa na bjútyblogerku sluší a patrí. Moja peňaženka ma síce za tento fakt môže chváliť koľko chce, ale je holý fakt, že v mojom prípade sa to môže javiť ako trochen kontraproduktívne, že. Nuž, Claire Clairmont nikdy nebola naozajstná bjútyblogerka... :D
Celkom ma však potešil fakt, že za rok 2019 tu máme absolútne minimum prepadákov. Negatívne články píšem síce veľmi rada /a vy ich rady čítate :)/, ale z tej praktickej stránky toto rada oželiem. A preto tu dnes budete mať nielen prehľad tej najlepšej dekoratívky, ale aj tie dva totálne prepadáky, ktoré celú tú pozitívnu podstatu dnešného článku trošku rozveselia :).
No a tiež som veľmi rada, že drvivá väčšina top produktov z dekoratívnej kozmetiky pochádza z praobyčajnej drogérie, čo je určite jedno z najpozitívnejších zistení dnešného článku, že. Howgh. A teraz už poďme na vec!

saveonbeautyblog_urban_decay_rúž_na_pery_recenzia

Ako vám podľa fotiek už asi docvaklo, začneme kategóriou rúž na pery. Pamätáte si, ako som v poslednom článku napísala, že KissKiss rúžom od Guerlain dokáže konkurovať len máločo? Aj keď som sa vzápätí opravila, pod tým máločom som myslela presne tento rúž na pery. 
Vice Lipstick od Urban Decay v odtieni Anarchy – a teraz ani trochu nemám na mysli ten odtieň, ktorý, off course, milujem! Ide skôr o ten krémový finiš, ktorý ma prekvapil tak maximálne, že sa to viac už snáď ani nedá... Ako okej, rúž možno nie je až tak komfortne krémový pri aplikácii, ako sú moje najmilovanejšie rúže od Guerlain /rozumej: je krémový veľmi, ale ja furt uprednostňujem luxusnejšiu krémovosť Guerlainu!/ a na perách pôsobí tiež kúštik ťažšie, ale neberte to ako frfľanie!!! Rúž je megapigmentovaný, na perách veľmi príjemný a tiež luxusne vyzerajúci a okrem toho, napriek tomu, že ide o rúž krémový, tak má priam neskutočnú výdrž! S jediným nalíčením pier ja s prehľadom dám celý deň, rozprávka toto – môj druhý najlepší rúž na pery ever a ak ešte pôjdem do nejakého UD rúžu, rozhodne v krémovom finiši. A áno, myslím že ešte pôjdem do nejakého UD rúžu...

saveonbeautyblog_top_products_2019

Okej, teraz už môžeme ísť na to nejako postupne. A ja som rada, že konečne môžem v top produktovom článku spomenúť nejaký mejkap.
Dnes to nebude nič iné než – frflite či nie - Pan Stik od Max Factor, ktorý som vám predstavila len nedávno a názory naň sú dosť rozporuplné. Jedna skupinka ho vychvaľuje do nebies, druhá frfle a napriek tomu, že to viem plne pochopiť, môj názor na tento mejkap v tyčinke po jeho vyskúšaní je jednoznačný. Okrem jednoduchosti aplikácie veľmi oceňujem aj photoshopový efekt, aký na pleti zanechá už pri použití absolútne minimálneho množstva - nielen čo sa farebných nerovností týka, ale aj maskovania rozšírených pórov! A to všetko bez potreby použitia primeru. Za mňa skrátka jednoznačne top mejkapové prekvapko minulého roka, a ja ho vo svojej zbierke jednoducho potrebujem ako soľ už nafurt.

saveonbeautyblog_catrice_korektor_recenzia

Tiež som veľmi rada, že opäť môžem spomenúť kategóriu korektor. Liquid Camouflage od Catrice som síce prvýkrát vyskúšala už nejaký ten rôčik dozadu, ale mám pocit, že sa zmenili nielen odtiene tohto korektoru, ale aj samotné zloženie. Podrobnosti nájdete v recenzii a ja vlastne odkedy tento korektor vlastním vo svojej zbierke, tak akosi žiadne iné už ani nepoužívam!

saveonbeautyblog_catrice_riasenka_recenzia

Pri značke ešte ostaňme a neviete si hádam ani predstaviť, ako veeeľmi sa vytešujem, že sa mi počas minulého roka podarilo objaviť riasenku všetkých riaseniek a ešte k tomu z drogérie! Aj keď som spočiatku nevedela, čo si o pidiaplikátore riasenky Eyeconista od Catrice myslieť, prvé vyskúšanie ma rýchlo vyviedlo z akýchkoľvek pochybností. Riasenka aj z mojich zaprdencov dokáže vykúzliť vejáre, ktoré udrží natočené celý boží deň a ja sa neviem dočkať, kedy sa mi minie zásoba riaseniek a vrátim sa k tejto!

saveonbeautyblog_alverde_mineral_powder_recenzia

V roku 2019 sa mi zadarilo aj na poli púdrovom. Sypké púdre ja osobne síce moc nemusím, o to viac vám však môže byť jasné, že sypké minerálne púdre od Alverde ma naozaj presvedčili! Každý jeden, ktorý vo svojej zbierke mám. Teda tri. Pretože nielen, že udržia pleť matnú naozaj celkom dosť dlho, ešte majú aj tú vzácnu vlastnosť, že dokážu zjemniť textúru pleti a zamaskovať póry – a na to ja počúvam vždy až natoľko, že som im schopná ich sypkú a teda nie úplne praktickú prapodstatu odpustiť.
Ako aj minulý rok, aj teraz som sa rozhodla zaradiť do top výberu 2019 laky na nechty.

saveonbeautyblog_quenn_star_nailpolish_recenzia

Tentokrát mi k srdcu najviac prirástli neónky od asislovenskej značky Queen Star, ktoré stoja pár drobných, výdrž je v podstate štandardná, ale čo je maximálne top, to je výber farieb. Off course, neónových. Lebo toľko rozličných ružových neóniek, to sa ozaj len tak ľahko nevidí!
Do dnešného článku musím zaradiť aj jeden asi nie úplne tradičný produkt. Hubkám na mejkap som prepadla v podstate len počas posledného roka a aj keď na začiatku mojej hubkovej mánie stála Déemka, po vyskúšaní originálneho Beautyblenderu mám už jasno.

saveonbeautyblog_hubka_na_makeup_recenzia

Netvrdím, že už v živote nevyskúšam hubku žiadnej inej značky, ale mäkučký Beautyblender je skrátka láska najsamväčšia a ja úprimne pochybujem, že sa mi podarí nájsť niečo lepšie.
No a to by bolo – prekvapivo – z tej skvelej, výbornej až úžasnej kozmetiky, objavenej v roku 2019 vlastne všetko. Naozaj nechcem toho spomenúť viac a verte, že som zvažovala výber naozaj megadôkladne.
Na samý záver si dáme ešte tie sľúbené SKLAMANIAAA.
No a paradoxne, obe sa týkajú pier. Čo vlastne u mňa nie je vôbec prekvapenie, keďže určite viete, aká sekera som na všetko, čo sa patladiel na pery týka.

saveonbeautyblog_anastasia_beverly_hills_liquid_lipstick_recenzia

Prvým padlým hrdinom je slávny tekutý rúž od Anastasia Beverly Hills, ktorý vytvoril na vašich perách mozog a tým jeho dychberúci efekt začal aj skončil. Výdrž priemerná, ešte aj výber odtieňa za mňa nič moc... Určite si prečítajte recenziu pre pripomenutie každého jedného detailu, prečo by ste tento rúž nemali chcieť.

saveonbeautyblog_beetique_holograficky_lesk_recenzia

Zhmotnenie druhej tragédie roka 2019 predstavuje akožeholografický lesk na pery déemkovskej značky Beetique, ktorý sa pochlapil jednou vlastnosťou, kvôli ktorej som ho skrátka po prvom použití odmietla testovať. Keď sa nad vecou tak zamyslím, ak by týmto jedným neduhom výrobok netrpel, išlo by o len zľahka podpriemerný lesk, ktorý by som doma vďaka tomu peknému vizuálu a kvalitnému baleniu hádam aj strpela – minimálne ako dekoráciu pri fotení. Tento lesk bol ale tak megamonštrózne nechutne sladký, že toto som ja skrátka nedala! Dať toto na pery by hraničilo so sebatrýznením a toto kvôli kozmetike už nie som ochotná podstupovať ani ja, chápete! :)
Myslela som, že to ani nepríde, ale prišlo – sme na konci! Napriek tomu, že tých top produktov za rok 2019 toľko nebolo, celkom slušne som sa rozkecala dnes, nie? :) 
Takže? Máme nejakých /ne/obľúbencov spoločných?
Ale vyjadriť sa môžete, aj keď som mnou absolútne nesúhlasíte, ja som stelesnená tolerancia! :D

- cc -



2 komentáre:

  1. Pan Stick ja práve presne nejako neobľubujem, ale tyčinkové make-upy u mňa celkovo nemajú šancu. Naopak Catrice kozmetiku mám veľmi rada, ich korektory sú fakt trieda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je presne to, o čom som písala - buď tyčinkové mejkapy miluješ alebo ich nenávidíš :).
      Od CATRICE mám tých favoritov viac a rozhodne potrebujem skúšať ďalej :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...