piatok 7. februára 2020

DEOGUARD parfumované oleje / kompletná recenzia + zľavový kód!


Tak na toto som čakala teda celkom dosť dlho! A ešte aj nedočkavo :). Niekedy koncom minulého roka mi došla na testovanie jedna voňavá zásielka od Sportique a tak som koniec jesene a začiatok zimy strávila privoniavaním a akožeodborným analyzovaním deviatich pidifľaštičiek. Zloženie jednotlivých vôní, ich trvácnosť na pokožke... Ako jo, nechcem sa tváriť prehnane odborne, ale že by som nevedela povedať, čo sa mi páči a čo nie, to tiež nehrozí.
A tak som sa snažila ako drak, zamestnávala naplno svoje čuchové bunky a výsledkom je dnešný článok o parfumovaných olejčekoch Deoguard.

saveonbeautyblog_deoguard_parfumovane_oleje_recenzia

V e-shope Sportique máte na výber z deviatich 15ml roll-on fľaštičiek, pokrývajúcich hádam celé voňavé spektrum od ovocných vôní cez bylinkové až po tak trochu pánske.
Ja som si pričuchla teda ku všetkým deviatim a tu máte moje dojmy, najskôr si ale pokecáme trošku o zložení. V prípade našich olejčekov ide o olejové parfumy v zmesi exkluzívnych prírodných olejov /za studena lisovaný jojobový a marhuľový, atď, atď, zloženie nie moc rada obkecávam, nakoľko mu nerozumiem/. Prípadné alergény v parfumovaných olejoch sú minimalizované alebo úplne vylúčené, ako bonus vďaka roll-on aplikátoru fuckt nehrozí, že by ste niečo nechcené vdýchli /moja špecialita/.
Teraz už ale k jednotlivým fľaštičkám.

saveonbeautyblog_deoguard_perfume_oil_recenzia

Všetky som sa snažila preskúmať naozaj poctivo, aby ste mali aspoň akú-takú predstavu o každej z vôní. A aby som vám tým uľahčila prípadný výber, že, ten vie byť občas riadny boj!

Olejčeky sú okrem názvov označené aj číslami a ja som ich podľa čísel aj fotila. Nakoniec som sa ale rozhodla, že bude prehľadnejšie rozdeliť vám ich do troch skupín podľa typu vône – na vône ovocné, sladkétie ostatné. Začneme ovocnými vôňami a pri každom jednom olejčeku okrem ofiko popisu sa pokúsim popísať vám, čo cítim ja, ako to cítim a koľko to cítim. Samozrejme berte do úvahy nielen to, že každý jeden nos vône vníma inak, ale že aj výdrž vôní na pokožke sa kvôli jej Ph môže značne odlišovať! V preklade: Môžeme sa snažiť byť objektívnymi koľko chceme, subjektivita je skrátka ťažká konkurencia /nielen/ bjútyblogeriek.
No ale teda poďme na to.

saveonbeautyblog_deoguard_oleje_recenzia

Ovocné vône

04 Blueberrina
Vôňa zrelých čučoriedok a čierneho hrozna s nádychom tropického ovocia. Ja celkom jednoznačne cítim hrozno. Viac-menej iba to čierne hrozno. Vôňa má pomerne slušnú výdrž, dá na mne aj viac ako dve hodiny a to hrozno cítim furt, čo znamená, že vôňa na pokožke nemá tendenciu vyvíjať sa, potažmo meniť.

06 Bergamot
Svieža vôňa bergamotu, limetky a citrónovej trávy. Prenádherná, naozaj svieža, energizujúca vôňa. Ako keď pomrvíte medzi prstami listy citrónovníka, poznáte to :). Tiež jedna z vôní, ktorá sa na pokožke nemení /chvalabohu! :)/, jej výdrž je ale trošičku kratšia a viac než dve hodinky na pokožke nedá.

Sladké vône

05 Rosenilla
Vôňa kvetov ruží a mošusu s decentným nádychom vanilky. Do môjho nosa udrie nielen ruža a vanilka, ale aj citrusy! Celkovo ide o pomerne výraznú vôňu, ktorá na pokožke len slabne a nijako sa nevyvíja, jej výdrž je ale tiež trošku kratšia, max do tých dvoch hodín.

saveonbeautyblog_sportique_kozmetika_recenzia

07 La Melody
Môj osobný favorit! Zhodou náhod som si k tomuto olejčeku pričuchla ako k prvému.
Malo by ísť o vôňu čerstvých broskýň a kvetu mošusu s podtónmi santalového dreva. V tom odéri – ako vo fľaštičke, tak aj na pokožke - naozaj cítiť broskyne, ale mňa pri prvom oňuchaní napadla jediná vecička. Môj obľúbený balzam na pery od Reginy! A to viete, že znamená len jediné - absolútnu závislosť!
Bohužiaľ, výdrž je v porovnaní s ostatnými olejčekmi ešte slabšia, necítim ho na mne ani dve hodinky.

08 Jasminum
Svieža vôňa kvetov jazmínu a ibišteka. Vonia presne ako moje milované bambucké maslo s týmto odérom! Ide o jemnú, sladkú a trošku aj sviežu vôňu, ktorá má prekvapivo dobrú výdrž na pokožke, prevonia ju aj na viac než dve hodiny!

saveonbeautyblog_deoguard_parfumované_oleje_recenzia

Ostatné vône

01 Yoisho
Jemná balzamická vôňa s podtónmi vyzretého ovocia a mäty. Dosť mužsky pôsobiaca vôňa s výraznou mätou, ktorá ale postupne na pokožke vyprchá a cítiť len to ostatné. Výdrž okolo dvoch hodín, viac nedá.

02 River Edge
Sladká morská, mandarínková, mätová s drevitým a ambrovým tónom. Súhlasím s tým, že ide o výrazne vodne pôsobiacu vôňu pánskeho typu, ktorá sa na pokožke vyvinie do odéru, výsostne určeného pre chlapa. Čo ale neznamená, že by na nej nemohli frčať aj baby, že. Výdrž opäť tie dve hodinky, zhruba.

03 Felce Azzurra
Vôňa citrusovo – korenistá s drevitými tónmi. Vodno – citrusový, korenisto ostrý typ vône, ktorý je ale zároveň kúštik sladký. Tiež pôsobí trochu ako pánsky typ vône, avšak menej, ako predošlé dva oleje, zato výdrž je v podstate totožná.

09 Lavendena
Za mňa asi najväčšie sklamanie, spôsobené tým, že vôňu levandule milujem, ale toto môjmu nosu nevyhovuje! Malo by ísť o levanduľovú vôňu s podtónmi bylín, bergamotu a mäty, ale ja súhlasím akurát tak s tými bylinami. Hneď na začiatku vôňu levandule takmer vôbec necítim, zato tam cítim nejaké to niečo, čo mi tam doslova a dopísmena prekáža. Asi po desiatich minútach sa vôňa /chvalabohu! :)/ rozvinie do nejakého toho levanduľu pripomínajúceho odéru, ktorý je ale veľmi jemný a asi po hodine už necítim ani fuka! Takže toto za mňa osobne nie.

saveonbeautyblog_deoguard_perfume_oil_roll_on_review

To by sme mali všetko k vôňam ako takým. Mne osobne drvivá väčšina olejčekov vonia a aj keď vám snáď moje popisy pomôžu, vybrať si predsa len musíte samé. Možno v mojich očiach by som ich ani neriešila ako náhradu klasických parfumov, ale ich živo vidím ako také ňu-ňu niečo, čo nosíte furt pri sebe a kedykoľvek máte chuť potešiť sa vášmu srdcu blízkou vôňou, tak si olejček nanesiete na pokožku. Čiže v podstate akási forma aromaterapie, chápete :)...

saveonbeautyblog_deoguard_perfume_oil_ingredients

saveonbeautyblog_deoguard_oleje_zlozenie

K baleniu nemám žiadne výhrady, guľôčka funguje stopercentne a keďže som olejčeky nosila aj so sebou v kabelke, pozitívne hodnotím aj olejotesnosť balenia :).
15ml balenie by vám pri obvyklom dennom používaní malo vydržať 6 mesiacov, spotrebovať by ste ho mali do roka od otvorenia.
Najlepšie na záver. Cena olejčekov je 10,90€, ale vy máte na celé portfólio e-shopu Sportique so zadaním kódu saveonbeauty15 zľavu 15 percent, ktorú môžete využívať opakovane až do konca februára! Btw, ja som sa ju chystala využiť ešte minulý rok na nákup mojich milovaných tuhých deostickov, ktoré sa dostali aj do výberu najlepšej kozmetiky za rok 2019, ale holt, nejak som to nestihla, keďže tie deodoranty vydržia večne! Alebo teda aspoň sa mi to tak javí... :)
Tak? Ako sa vám pozdávajú novinkové parfumované oleje? Skúšali ste niekedy nejaké?

- cc -

2 komentáre:

  1. Nuž toto nevidím ako niečo, čo by som si vlastne nevedela vyrobiť aj sama. Trochu esenciálneho oleja do základného oleja a je to. Na druhej strane je to prírodné a fakt praktické. Možno tak na noc pred spaním tú levanduľu alebo by som to používala skôr ako na aromaterpaiu. Nakoľko to však dlho nevydrží na tele tak asi ostanem pri klasických vôňach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, presne, tiež to nevidím ako náhradu klasických parfumov /na to ich príliš milujem :)/ Ale keď si nájdeš tú SVOJU vôňu, tak je to také ňuňu... :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...