pondelok 9. marca 2020

MOЙ Beauty Sleep Mask / Ako som si po dlhej dobe zahejtovala!


Život bjútyblogerky je niekedy naozaj boj a ja sa neprestávam zamýšľať nad tým, prečo si ho sama a dobrovoľne komplikujem! Keď som si vybrala na testovanie MOЙ Beauty Sleep Mask, pleťovú masku z Déemky, tak trošku som tušila prúser, no ale na druhú stranu, jeden nikdy nevie, kedy urobíte megaobjav! Že ako za málo peňazí veľa muziky... Holt, dnes si trošku zahejtíme a na blogu pribudne ďalší článok do kategórie čo mi bol čert dlžen! Tešíte sa?

saveonbeautyblog_mon_pletova_maska_recenzia

Ako ste si isto domysleli, maska je určená na celonočnú aplikáciu – čiže masku večer nanesiete, necháte pôsobiť celú noc a ráno sa zobudíte s novým ksichtom. Celkom presne, oddýchnutým a žiarivým, pretože maska má počas noci zabezpečiť intenzívnu hydratáciu pleti, vitalizujúci a svieži vzhľad a vďaka ošetrujúcej formule s obsahom avokádového, jojobového oleja a kyseliny hyalurónovej, vitamínu E a kofeínu má pleť regenerovať a potláčať znaky únavy. 

saveonbeautyblog_mon_stefanie_giesinger_beauty_sleep_mask_recenzia

Takto to funguje teda aspoň v tom ideálnom, ženám s pokrčenou a dehydrovanou pleťou priateľsky naklonenom svete :). Želaný stav by ste mali dosiahnuť pri frekvencii používania masky 2-3x týždenne. Ja som výrazné omladenie dosiahla už po prvej aplikácii, ha ha...
Začnime ale pekne od piky. Popravde, prvé dojmy z masky na pleti boli príjemné. Pekne vonia a jej konzistencia, pripomínajúca hustý krém, pančnutý trošku penou mi tiež vyhovuje.
Aby ste ale boli v obraze... Ešte predtým, ako začnem vynášať nejaké verdikty, vedzte, že masku som podľa odporúčaného návodu vyskúšala až raz! Zvyšné pokusy o aplikáciu už prebehli čisto a výlučne podľa Claire Clairmont a teda nie som si úplne istá, či mi tým tak trochu neuniká samotná podstata, potažmo princíp fungovania tejto vecičky! Pretože testovať a vyjadriť sa k niečomu, čo má pôsobiť celú noc a vy to na ksichte necháte asi tak 20 minút maximálne...

saveonbeautyblog_mon_kozmetika_recenzia

saveonbeauty_mon_kozmetika_recenzia

No ale k tomu testovaniu.
Masku som aplikovala na pleť v rovnomernej a relatívne tenkej vrstve – keďže to má pôsobiť celú noc a eventuálne by mohlo hroziť, že hrubšiu vrstvu poutierate do duchien, prípadne do vlasov, že.
Asi prvú hodinku všetko relatívne okej. Vrstvička sa pomaličky vstrebávala, ale furt ste ju tam cítili. Problém nastal pri kontrole po pár hodinách, keď som už tak trochu zabudla, že na tvári niečo mám. Vrstva totiž medzitým uschla dosť nechutne, takže na svojej tvári som mala niečo, s čoho celonočnou prítomnosťou som sa vedela zmieriť len s veľkým, naozaj veľkým sebazaprením.
No ale budiž, pre krásu sa predsa trpí, že!
Ako, tú noc som prežila. Teda, prespala. A hádajte, čo sa stalo ráno?
Naozaj som omladla. Aj keď teda, až takto úplne som omladnúť v podstate ani nemala záujem! :D

saveonbeautyblog_mon_nocna_pletova_maska_zlozenie

Ja som sa totiž úplne smrteľne vážne ocitla až niekde na prahu puberty. Na tvári mi do ráno zasvietilo zopár svrbiacich votrelcov, ktorých som síce pomerne rýchlo zlikvidovala mojim osvedčeným gélom proti akné, ale chápete, že to sa už tak úplne asi nedonútite, opakovať tento Pokus!
Preto nastal čas pre Pokus číslo 2 a Pokus číslo 3. Masku som naniesla na pleť ako masku klasickúnie celonočnú - v hrubšej vrstve, ktorú som po 20 minútach plánovala zmyť vodou.
Bohužiaľ, krátko po aplikácii hrubého nánosu maska začne na tvári mierne poštipkávať, resp. páliť a poštipkáva, resp. páli furt. Tento neblahý jav by mi snáď ani nejako zásadne nevadil, pokiaľ by vec mala efekt s veľkým É. Avšak... smola.

saveonbeautyblog_mon_stefanie_giesinger_beauty_sleep_mask_review

Asi som to úplne nedomyslela a asi výrobca vie, prečo odporúča masku nanášať v tenkej vrstve. Pretože okrem pálenia je tu ešte jeden problém. Túto, relatívne už zaschnutú hmotu dostať z tváre, to je totiž celkom výzva! Vodou to skrátka nejde, masku musíte z tváre zoškrabať papierovou utierkou, inej možnosti niet. Ako ja som ochotná podstúpiť hádam všetko kvôli účinku, ale holt, to by nejaký aj moje senzory museli zaznamenať, že jo!
Pleť ostane po akožezmytí masky úplne, ale úplne suchá a ja nevidím dôvod, prečo by som mala celý tento monsterproces podstupovať nie že niekoľkokrát do týždňa, ale prečo vôbec!!! A obzvlášť, keď avizovaný princíp fungovania masky je úplne iný...
A tak, no... Asi viac ani nemusím nič dodávať.
Samozrejme netvrdím, že maska toto musí urobiť aj vám – naopak, dúfam, že sa tu nájde niekto, kto ma presvedčí o tom, že tento výrobok miluje! Ja ale, bohužiaľ /alebo chvalabohu? :)/ píšem logickysvojich skúsenostiach, keďže kozmetiku testujem na svojej pokožke a preto tu máte dnes túto nie moc pozitívnu recenziu.
Nevadí! :D

Skúšal niekto túto pleťovú masku?

- cc -

8 komentárov:

  1. A poznas vobec nejaku dobru nocnu masku? Podla mojej skusenosti velmi nefunguju a asi som nepochopila ich existenciu :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo, ja ich práveže chápem!!! Vyslovene NOČNÚ masku celkom fajn má Avon. Ale v podstate aj Hydrabio masku od Biodermy môžeš nechať pôsobiť cez noc, tá bola ešte lepšia :).

      Odstrániť
  2. Čo ja viem, mne je táto značka nejak nesympatická a vôbec ma neláka, ani neviem prečo.. :D
    xoxo | https://lipstickverse.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No mne sa minimálne ten dizajn páči :D ale asi by som už v mojom veku mala zabudnúť na skincare pod 10e :D

      Odstrániť
  3. Nemala som túto, ale moja Apivita s aloe vera tiež nefunguje ktovieako. Ak ju nechám na pleti tak zanechá povlak a ak ju umyjem, tak mi pleť vysuší. Takže nie všetky masky sú dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ, máš pravdu... Akoby nestačilo, že nie sú všetky vhodné na "tvoj" tip pleti! Ešte aj s týmto nám robia značky škrt cez rozpočet! :D
      Ale seriózne... Zlatý, dobrý AVON! Ich masky mi väčšinou sedia a keď by aj niektoré nič nerobili, aspoň sú užívateľsky komfortné!!!

      Odstrániť
  4. Ja som z tejto rady skúšala denný krém aj čistiaci gél a tie mi vyhovovali :) Ampulky z tejto rady mi nesadli. S nočnou maskou mám skúsenosť od Kiehls a nanášam ju na noc v tenkej vrstve namiesto krému a krásne sa vstrebe a ráno je pleť jemná a vláčna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Otrepané, ale pravdivé: Každá sme iná, chvalabohu :)... Ja to ale s drogérkovou skincare už pomaly vzdávam.
      Ďakujem za tip, každopádne Kiehl´s je značka, na ktorú si brúsim zuby už nejaký ten piatok, tak uvidíme...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...