piatok 24. apríla 2020

Fever Dream / Schizofrenická paletka od BOBBI BROWN

Okej, keď už sme minule otvorili tému paletkovanie, tak v nej pokračujme a dnes to bude asi trochu záhul. Jeden z najnovších prírastkov v mojej zbierke je aj paletka očných tieňov Fever Dream od Bobbi Brown. Keďže išlo o moju prvú skúsenosť nielen s paletkami tejto značky, ale so značkou celkovo, moje očakávania boli monštrózne - ako to už u mňa býva zvykom, že.
Holt, očakávania a realita bývajú spravidla dve rozdielne veci a hádajte, ako asi tomu bolo v tomto prípade! :)

saveonbeautyblog_bobbi_brown_fever_dream_eyeshadow_palette_recenzia

Paletka na prvý pohľad pôsobí veľmi kompaktne, prakticky až dokonalo. Obal je síce papierový, ale brutálne kvalitný a brutálne krásny, to bez debát. Okrem toho, panvičky sú tam umiestnené naozaj ideálne, sú megaveľké a zároveň využívajú na sto percent celý priestor paletky. Na fotke skrátka zaujala na prvý pohľad. Že ako presne pre mňa - malé, chutné, šikovné, teplé :).

saveonbeautyblog_bobbi_brown_kozmetika_recenzia 

saveonbeautyblog_bobbi_brown_fever_dream_review
No nechcem to tu obkecávať donekonečna. Môj najhlavnejší problém s paletkou spočíva v tom, že tie tiene sú skrátka suché. Z čoho vyplýva fakt, že paletka nie je tak dokonale pigmentovaná a ja vám radšej nebudem detailnejšie popisovať, ako strašne ma swatchovanie sklamalo, že. Apropó, ten prvý, najsvetlejší matný odtieň skrátka nenaswatchujete. Akoby nejestvoval.
A v podstate ani nechcite vedieť, koľkokrát som musela po ruke prebehnúť prstami, aby ste tie farby na ruke vôbec „videli“...

Toto skrátka v mojich očiach nie je konzistencia a pigmentácia high end paletky očných tieňov!!!

A bodka.

saveonbeauty_bobbi_brown_fever_dream_recenzia

Teraz už ale zmiernim tempo a to, čo zaváňalo čistou katastrofou, nakoniec taký prúser vlastne nebude! Čo sa týka farebného zloženia paletky, je to okej. Aj keď naša obľúbená matná telová hnedá absentuje a miesto nej máme očný tieň s nejakým tým náznakom shimmeru /či pardon, metalický!!!/, v reále to vlastne neprekáža – pretože ten shimmer je v podstate naozaj len jemný. Matné tiene sú tri /Ivory, Red RockUndercover/, jeden má byť so shimmerom /Hot Honey/ a jeden metalický /Bronze Light/ a rozhodne ide o paletku, použiteľnú na deň, na večer aj na cesty.

saveonbeautyblog_bobbi_brown_fever_dream_eyeshadow_palette_swatches

Prejdime ale konečne k tomu výsostne pozitívnemu a chvályhodnému :).
Pigmentácia tieňov na viečku /s výnimkou odtieňa Ivory/ je prekvapivo dobrá! Naozaj prekvapivo v porovnaní s tým, čo som dostala prvýkrát na ruku. S tieňmi sa pracuje priam geniálne a ich schopnosť dať sa blendiť je priam neskutočná. Niečo v štýle nalíč sa luxusne a rýchlo, aj keď máš obe ruky ľavé. Tiene pod viečka neopadávajú, ich výdrž je absolútne stopercentná viac ako 12 hodín, nezlievajú sa mi – a to všetko, prosímpekne, bez použitia primeru!!! Naozaj niečo, čo sa len tak ľahko nevidí... Off course, stačilo poutierať prst s pidizvyškom korektoru do ohybu oka a prebehnúť to púdrom.
Takže ja sama tak trochu neviem, aký postoj k paletke zaujať – rozhodne mám ale čím ďalej, tým viac tendencie pasovať ju medzi mojich miláčikov! 

saveonbeautyblog_bobbi_brown_cosmetics_review

Obzvlášť náročné bude moje vyjadrenie k jej cene. Ja som nakupovala tu za cécéá 30 éčok a ak sa ma spýtate, či je Fever Dream paletka tejto sumy hodna, asi vám na to odpovedať nebudem chcieť. Všetky jej vlastnosti s výnimkou konzistencie sú totiž luxusné a hodne každého jedného centu, je mi ale jasné, že za tie prachy by naozaj mala byť ideálna... Tak si názor utvorte samé.
Bobbi má v tomto prípade vlastne šťastie, že ja uprednostňujem oči nalíčené prirodzene až menej výrazne a tomu, off course, prispôsobujem aj prácu s očnými tieňmi - a či chcem alebo nie, vplýva to aj na moje hodnotenie produktu.
Čo vy? Páči sa vám? Páči sa vám natoľko, že by ste do nej išli aj napriek tomu, že tá konzistencia a pigmentácia nie sú ideálne? Ja sama neviem... Ale ak máte podobné skúsenosti s inými paletkami iných značiek, sem s nimi! ;)

- cc -


4 komentáre:

  1. Ja Bobbi Brown považujem za značku skôr pre také paničky. Raz som mala požičanú lícenku od tejto značky a nemôžem povedať nič zlé, bola tak super pigmentovaná a dala sa dobre zapracovať.
    Zatiaľ ma nič nemotivovalo až tak, aby som si od nich niečo kúpila, ale táto paletka vyzerá super, presne také odtiene rada používam :)
    Nicol z World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď ja som tiež taká panička :DDD
      Každopádne, určite s touto značkou nekončím, aj keď označiť túto paletku za rozporuplnú je asi slabým odvarom :)

      Odstrániť
  2. Ja by som do nej asi nešla, fakt za tú cenu sa dajú zohnať aj lepšie. No na druhej strane tiež som šliapla vedľa s Naked od UD.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno? A s ktorou konkrétne? To ma naozaj zaujíma :)
      Určite sa dajú zohnať aj lepšie, aj lacnejšie... Popravde, podobné skúsenosti mám ale aj s paletkami od Estée a tiež ich mám rada, pretože sa mi s nimi líči veľmi jednoducho.
      Ale chápem, 30 éčok za taký prdinec, to je už naozaj dosť a tiež by som čakala 1000percentnú kvalitu.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...