pondelok 6. apríla 2020

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 8


Keď sa tak nad vecou zamyslím, mám pocit, že článok o kozmetike, posunutej do adopcie, tu nebol aspoň milión rokov. A keďže v aktuálnom dobrovoľne – nedobrovoľnom dovolenkovom čase mám naozajstnú chuť upratovať /!!!!!/, odhodlala som sa aj k upratovaniu vo sfére kozmetickej.
Ako okej, zoznam vyradených vecí si píšem už dlhší čas, takže taká tragédia s tým upratovaním to zas nebude – furt som normálna :). Každopádne, myslím, že článok by vás mohol zaujímať a preto ideme na to!

saveonbeautyblog_zbierka_balzamov_na_pery_recenzia

LABELLO Lip Butter Red a VASELINE Lip Therapy Rosy Lips balzamy na pery
Oba téglikové balzamy na pery boli fajn a ja im vlastne nemám čo vyčítať. Akurát tak to, že neboli top a keďže na top balzamíkoch si ja zakladám, odkedy je svet svetom /a že ich mám slušné zásoby!/, tak som sa rozhodla posunúť ich kamarátke. Myslím, že je spoko.

saveonbeautyblog_sportique_vanilla_cream_lip_balm_recenzia

Popravde, tento feši – aj keď ako rozkošne pôsobí – ma kvôli konzistencii až tak neuchvátil, čo som vám prezradila už v recenzii. No a keďže ďalšia kamoška úchyláči na vanilke...

saveonbeautyblog_recenzie

BALEA Aroma krém na ruky kokos – levanduľa
Skrátka ma už po prvom vyskúšaní nezaujal! Fuckt som sa nedokázala rozhodnúť, či som z tej vône unesená alebo či mi je vlastne ľahostajná... No a nie príliš hutná konzistencia rozhodla.

saveonbeautyblog_mon_pletova_maska_recenzia
Tragédia. Pre mňa. Všetky info máte v recenzii.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_hydratacna_pletova_maska_recenzia
Obzvlášť smutný príbeh o tom, ako bjútyblogerka chcela prečurať výrobcu a... Dopadlo to ako to dopadlo. Maska bola naozaj dobrá, ale takto: Keď výrobca píše, že nechaj masku pôsobiť na ksichte 5 minút, no tak ju nechaj pôsobiť 5 minút a nie 45.najmä, keď nie je určená pre citlivú pleť, že.
Od tohto momentu s veľkým EM mi maska na ksichte pravidelne zanechávala štipľavo – červenú stopu a to už znamenalo len jediné. Vy určite viete...

saveonbeautyblog_cerave_kozmetika_recenzia
Skvelá vec! Za obvyklých okolností by som sa ho nikdy nevzdala, chcela som ale, aby ho vyskúšala aj mama, ktorá na telových mliekach musí závisláčiť. Naozaj odporúčam.

saveonbeautyblog_pupa_milano_face_body_highlighter_recenzia
Prejdime k dekoratívke a začneme priam archaickým kúskom v mojej zbierke, rozjasňovačom od Pupy s maximálne unikátnou, gélovito našľahanou konzistenciou, vďaka ktorej vyzeral furt ako nový – stačilo ho nechať chvíľu postáť :). Na slabšiu trvácnosť som upozornila už v prvotnej recenzii, to ale rozhodne nebol jediný fakt, ktorý mi na tejto vecičke trochu prekážal. Sklamal ma najmä ten odtieň, ktorý na mne pôsobil tak akosi sivo a teda neviem neviem, do stavu pozitívneho vytrženia ma to teda neprivádzalo ani omylom! Rozhodla som sa posunúť ho kamoške, nech si ho užije - už len kvôli tej konzistencii :).

saveonbeautyblog_maybelline_korektor_recenzia

MAYBELLINE Instant Age Rewind korektor, odtieň 05 Brightener
Ďalší smutný prípad. Tento všetkými ospevovaný korektor som tak dlho chcela vyskúšať, až som si ulovila vo výpredaji na Elnine tak nevhodný odtieň, že nevhodnejší už hádam ani nemohol byť! Príšerne svetlá a príšerne ružová hmota, ktorá sa ukázala, že je pre mňa použiteľná len dvakrát. Prvýkrát a naposledy.
Takže plís, nepýtajte sa ma na kvalitu.

saveonbeautyblog_catrice_hd_liquid_coverage_foundation_recenzia
Výborný mejkap, zbytočný odtieň! Keďže som ho minulý rok v príslušnej sezóne ani raz nepoužila, odstúpila som ho kamarátke. Tá bola z neho podobne nadšená ako ja až dovtedy, kým jej netreskol v kúpeľni na dlažbu. Nuž, nielen ľudia mávajú smutné a dramatické osudy...

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_makeup_recenzia

GABRIELLA SALVETE Matte Foundation mejkap, odtieň 103 Soft Beige
Mejkap s podobným osudom, akurát nie tak excelentný a s nie až tak smutným koncom! Dostala som sa k nemu trochu neplánovane, s podtónom ako aj s faktom, že bol určený predovšetkým pre pleť mastnú som musela trochu bojovať, ale v globále ten mejkap vôbec nebol zlý! Avšak, keď som ho opäť minulý rok nechytila do ruky, jeho osud bol spečatený! 

saveonbeautyblog_183_days_podkladova_baza_pod_mejkap_recenzia
Celkom fajn vec s obstojným zmatňujúcim účinkom, ktorú som sa ale nedonútila používať častejšie ako raz za tri mesiace. Treba niečo vysvetľovať?

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_paletka_na_obocie_recenzia
Za mňa teda nič moc produkt. Asi aj doslovne. Opäť vec, na ktorú som od prvotnej recenzie nezmenila názor ani trochu. Ako jo, uznávam, ja tieňmi upravovať obočie možno neviem, potažmo nie som zvyknutá,  ale zároveň som toho názoru, že ak natrafíte na produkt vo výbornej kvalite, no tak to ide tak trochu samo. Samo v tom zmysle, že to ide jednoducho, pohodlne, bez robenia fľakov, šmúh a iných neduhov, o trvácnosti nehovoriac! No a k tomuto stavu som sa pri tomto produkte skrátka nedopracovala.
Používané občas, preto viac nepotrebujem!

saveonbeautyblog_essence_shine_last_go_lak_na_nechty_recenzia

ESSENCE Shine Last & Go! gélový lak na nechty, odtieň 42 everybody say yeah /?/
Odtieň som si len vygooglila, nestihla som si ho zapísať v tom chvate, v akom som sa laku zbavila. Ide o ten mintový odtieň vpravo. Vlastne celá kúpa laku mal byť tak trochu experiment a ako ste si asi domysleli, práve farba je tým dôvodom, prečo lak poputoval. Laky z tejto edície sú naozaj fajn, kryjú spoľahlivo už v prvej vrstve, tento odtieň vyzeral na mne ale otrasne. Vygrcano. Vyblednuto. Nevýrazne.
Kamoškin otec má auto v identickej farbe. Na drobné ťupky bude dobrý...

No trikrát sláva, máme to za sebou. Keď sa dokopem k uprataniu čohokoľvek, vždy sa dostaví taký ten oslobodzujúci pocit a rovnako je to aj vtedy, keď sa prehrabem kozmetikou a urobím ňou radosť niekomu inému. Čo sa mi teda tentokrát celkom zadarilo – o uvoľnení priestorov pre kozmetiku novú ani nehovorím! ;)
Máte to tak podobne aj vy?

- cc -

4 komentáre:

  1. Catrice make up mam aj ja, vybrala som si na prd odtien, viac do ruzova, ale kedze nosim rusko furt, nie je ta farba extra vidiet.
    Ale pobavil ma lak, ktory bude zachranca mensich nedostatkov na aute 😀

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja verím tomu, že tie rúšky hádam nafurt nosiť nebudeme, budeš mať prúser, dievča! :D
      Ale vážne, CATRICE rozšírila portfólio odtieňov tohto mejkapu celkom slušne, tak hádam nebude problém vybrať si vhodnejší... samozrejme ak Ti vyhovuje kvalitou :).
      A lak, no, tiež ma nenapadlo, že budem dekoratívku niekedy posúvať takmer sedemdesiatročnému pánovi, no ale vidíš... :)))

      Odstrániť
  2. Neviem ci robis dobre, ked sa v case karanteny zbavujes kozmetiky :-). Co ak zatvoria obchody???

    KAVIAREŇ U MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, aký som charakter?! Myslím radšej na kamarátky!!! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...