pondelok 8. júna 2020

URBAN DECAY Naked 2 / update!!!

Keď sa tak hlboko zamyslím, update článok tu bol naposledy pekných pár rôčkov dozadu a asi žiadna vecička, ktorá kedy prešla mojimi rukami, si ho nezaslúži tak moc ako práve legendárna Naked 2 od Urban Decay. Mám ju doma už tisíc rokov minimálne a od čias, keď som ju prvýkrát vyskúšala, môj názor na ňu sa otočil asi tak o 180 stupňov. Písala som ju totiž ešte v časoch mojich veľmi raných bjútyblogerských začiatkov a moje skúsenosti s líčidlami boli také, aké boli, takže uznávam, že s dnešným článkom meškám vlastne už niekoľko rokov!

Preto som sa rozhodla, že tento svoj rest dnes napravím, nafotím vám ju nanovo a tiež vám o nej napíšem – prekvapivo – zopár nových faktov :).


saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_paletka_ocnych_tienov

Pôvodnú recenziu paletky si môžete pripomenúť, potažmo zasmiať sa na nej tu.

 

Ja som sa teda narehotala až až, bože, aká sprostá som bola!!! :D Holt, raz za čas sa treba pochlapiť a priznať si vlastnú chybu.

urban_decay_naked2_paletka
 

Paletku som si objednala z USA ešte v roku 2014, keď sa značka u nás nedala zohnať, potažmo nedala sa zohnať tak bezproblémovo, ako sa dá dnes. Pri výbere som sa riadila predovšetkým tým, aké farby boli môjmu srdcu najbližšie v tom konkrétnom období a preto som siahla po Naked 2 – aktuálne by som si vybrala asi všetko možné iné, len nie Dvojku, ktorej farebné spektrum sa pohybuje niekde medzi hranicou studenosti až mrazu, ha ha, no ale nevadí. Každopádne, výber je len a len na vašich osobných preferenciách a ak máte na svojich očiach rady práve studené až studeno – neutrálne odtiene, tu si naozaj prídete na svoje.

saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_odtiene

Paletka obsahuje 12 očných tieňov, z ktorých 3 sú matné /kvázi podkladová bledožltá Foxy, niečo medzi taupe a hnedou, megastudená farbička s názvom Tease a čiernočierna Blackout/, zvyšok je shimmerový.

saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_odtiene

saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_odtiene

Aby som bola objektívna, v paletke nájdete aj nejaké to neutrálne až kúštik teplejšie niečo, ako celok ale pôsobí táto paleta studeno – neutrálne.

Čo povedať ku kvalite očných tieňov... Skrátka, je to naozajstná rozprávka a vy ju isto-iste poznáte! Tiene od UD sú krásne maslovité /a nielen tie so shimmerom!/, ľahko sa nanášajú aj blendia a ich pigmentácia je vynikajúca. Off course, prášia furt rovnako ako pred tými šiestimi rokmi ak neprispôsobíte spôsob aplikácie tieňa na štetec, ale toto je pre mňa niečo, na čom sa už len smejem. Do týchto tieňov skrátka stačí len jemne ťupnúť štetcom, aby ste naniesli dostatočné množstvo pigmentu a rozhodne netreba po panvičkách šmrdlať ako o život! Skrátka, ste to vy, kto sa musí prispôsobiť, nie tie chudery paletky. A v tom prípade garantujem spokojnosť.

saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_paletka

Čo sa týka ďalších vecí, ktoré boli súčasťou balenia... Štetec je v podstate furt nepoužiteľný /tam už sa zázraky naozaj robiť nedajú, ani keď máte za sebou storočia skúseností s líčením / a kultové podkladové bázy pod očné tiene mňa osobne teda tiež nejako neohúrili. Ale to len tak na okraj.

saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_paletka_ocnych_tienov

saveonbeautyblog_urban_decay_naked2_paleta_ocnych_tienov

Off course, furt si stojím za tým, že paletky očných tieňov talianskej značky Nabla /minimálne táto paletka/ sú kvalitou na tom asi aj lepšie – a to teraz vôbec neberiem do úvahy ich o dosť nižšiu cenu... Rozhodne sa ale musím mojej Naked Dvojke takto verejne ospravedlniť za to prvopočiatočné sprdnutie :). Je to naozaj kvalitná paleta a pokiaľ sa v tých farbách nájdete, rozhodne vám ju môžem len a len odporučiť – dôkazom nech vám je môj najnovší úlovok v podobe priameho pokračovania tejto paletky, o ktorom vám budem písať snáď čoskoro! :)

 

Čo vy a kultové Naked paletky očných tieňov? Máte doma nejakú?

 

- cc -

12 komentárov:

  1. To vlastne pises o tej istej paletke z roku 2014? To by uz bola poriadne po dobe spotreby.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme, že o tej istej, myslíš, že by som si kúpila druhú? :D

      Odstrániť
    2. Čo Ti ja viem, nejako v tom nevidím problém... A ešte pri frekvencii môjho líčenia sa s ňou...

      Odstrániť
    3. Ani ja v tom problém nevidím :) je viacero tieňov, a dokonca aj rozjasňovač mám viac ako 4 roky... pokiaľ oči nedajú najavo, že niečo nie je ok...

      Odstrániť
    4. :D V podstate súhlasím, aj keď k tomu, aby to dali oči najavo by som sa moc asi dopracovať nechcela! :D Každopádne, viem, ako paletku používam, používam ju len ja a tiene vyzerajú v podstate furt ako nové, takže...

      Odstrániť
    5. Paletky sa v priebehu 2 rokov ani minúť nedajú. To možno jedine profi vizážistky, ktoré s nimi líčia každý deň dokážu. Ak si to kupujeme samé pre seba tak sa to nedá a aj ja používam tiene aj pár rokov potom. Práškové produkty sa dajú, tekuté a krémové dávam skôr preč.

      Odstrániť
    6. Janka Bianka, stotožňujem sa plne s Tvojim názorom :)

      Odstrániť
  2. Ja mam zase Urban Decay veeeelmi rada ale pouzivam aj ine znacky ktore su fajn. Ale napriklad z UD Born To Run nemozem porovnavat co sa tyka kvality a vydrze s podobnou Rude Cosmetics alebo MUR :D A napr. Jeffreeho s lacnejsimi znackami uz vobec :D A vlastne od UD mam najviac paletiek, co svedci o tom ako velmi mi vyhovuju :D A ten ich original primer.. <3

    xoxo | Monica from https://lipstickverse.com/

    xoxo | Monica from https://lipstickverse.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež doma dosť široké portfólio značiek, UD patria určite k tomu najlepšiemu.
      To len pred tými rokmi som nevedela, čo od paletky za padíka čakať... :D

      Odstrániť
  3. Ja mám Naked 3ku ale neskáčem nadšením. Tiene, na ktoré som sa tešila najviac čiže tie metalické sú nulovo pigmentované. Nie je ich na očiach vidieť jedine ak namočím štetec, no tým pádom sa na viečku udržia tak pol hodiny. Tie matné a polomatné používam, ale čakala som viac. Za tú cenu nič svetoborné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmmmm... Ja ju práve testujem. Ale teda za mňa zatiaľ spokojnosť! Odkiaľ máš tú paletku?
      Čo sa metalických tieňov týka, ja som ich zatiaľ nanášala len prstom a tam to bolo eňo-ňuňo, pigmentácia 100 bodov! Určite ale vyskúšam aj plochý štetec... A Ty skús prst! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...