utorok 27. októbra 2020

Saveonbeauty PREPADÁKY leto a jeseň 2020 / Kozmetické peklo!

Mám taký pocit, že posledné roky sa s prepadákmi v kozmetike stretávam čoraz menej a menej. Z jednej stránky ma to samozrejme môže tešiť – bez ohľadu na to, či je to vďaka mojim bohatým skúsenostiam na tomto poli alebo vďaka tomu, že značky zázračne prestali produkovať somariny – z druhej stránky ale priznávam, že mi tie hejtovacie články fuckt chýbajú! Takže aj preto ten dnešný vznikal v podstate niekoľko mesiacov.

Každopádne, niekoľkomesačné snaženie sa zhmotnilo v podobe recenzií aspoň štyroch produktov a vy sa môžete tešiť, bude to naozajstné kozmetické peklo!

balea-copacabana-body-creme

BALEA Copacabana telový krém

Asi limitka. Neviem. Ale v podstate dúfam, že limitka.

Telové mazadlá od Baley mám ja osobne celkom rada a keďže na tomto ma fakt nalákal ňuňu obal a akási klamlivá vidina, že tá vôňa, ktorá možno mohla fejkovo pripomínať isté luxusné telové mazadlo, by sa mi mohla páčiť, no tak som skrátka neodolala.

Aaaaaaa chyba, veeeľká chyba.

Balenie je krásne, to nespochybňujem. Opäť síce pôsobí ako napodobenina, ale je pekné a ešte aj na dotyk kvalitné. Ostatné užívateľské vlastnosti sú už ale čistou tragédiou.

Tak predovšetkým, krém má divnú konzistenciu. Takú ťahavú, olejovo-krémovú, ktorá spôsobí, že krém skrátka po pokožke nerozotriete! Respektíve, vy ho budete rozotierať rovnako intenzívne, ako sa on intenzívne bude nevstrebávať. Keď ten biely povlak po asi 10 minútach sám od seba zmizne, pokožka ostane celkom príjemná a vláčna, ale cécéá po hodinke si uvedomíte, že hydratačné schopnosti tohto krému sú vlastne priemerné.

Druhým vrcholom je vôňa. Tá síce môjmu nosu na prvý oňuch celkom lahodila, čím viac som ale krém používala, tým intenzívnejšie som ju začala neznášať! Ten prapodivný mix sladosti, ovocnosti a tropickosti bol naozaj dosť odpudivý – paradoxne samozrejme z pyžama som ho cítila pomaly ešte aj po vypratí – a skrátka aj toto prispelo k tomu, že sa to s týmto produktom snažím dobojovať aspoň na chodidlách! No a jo, aj to so sebazaprením...

sanctuary-spa-mlieko-na-ruky-recenzia

SANCTUARY SPA mlieko na ruky

Pumpičkové /v preklade: takmer nespotrebovateľné/ mliečko na ruky, tváriace sa luxusne, luxusne voňajúce a za vcelku luxusnú cenu. Ono vlastne tá praktická pumpička a orientálna, hrejivá vôňa sú jeho jedinými výhodami – pretože tá zásadná nevýhoda, ktorou disponuje, všetko zabila!

No a tou nevýhodou je účinok, ha ha.

Ešte som hádam nezažila, aby nejaké mazadlo na ruky takto vysušovalo... A to v priebehu niekoľkých sekúnd, prosímpekne!

Katastrofa, katastrofa, katastrofa... A pritom to mydlo na ruky alebo telový olejový sprej sú celkom fajn.

maybelline-superstay-matte-ink-tekuty-ruz-recenzia

MAYBELLINE Superstay Matte Ink v odtieni 15 Lover

Aby vám bolo jasné, ja tekuté rúže nemám rada. Moc som ich teda za svoj život nevyskúšala, ale pri všetkých mi zatiaľ vadila jedna jediná vec. Tá hranica medzi rúžom a vnútornou sliznicou pier, miesto, kde sa pri zatvorení úst stretáva vrchná pera so spodnou... No hádam si to dokážete predstaviť! :D

Tak toto miesto je u mňa pri tekutých rúžoch veľmi, ale ozaj veľmi problematické /a teraz nehovorím len o sebe!!!/ – a po celodennom nosení, komunikovaní, jedení a pití pre mňa dosť negustiózne pôsobiace!

Tekutý rúž od Maybelline som ale napriek všetkému chcela vyskúšať už poriadne dlho, preto som si vybrala čo najneutrálnejší, mnou akceptovateľný odtieň, ktorý by bol dostatočne výrazný, ale zároveň nie až tak, aby bol až príliš iný než moje vlastné pery.

Odtieň 15 Lover je klasická, tmavšia nude farbička, prechádzajúca až do takého toho mauve odtieňa – niečo medzi hnedou, staroružovou a zastretou fialovou. Neskromne si myslím, že odtieň mi svedčí a občas naň mám dokonca aj náladu, ha ha.

Aplikácia tohto tekutého rúžu je celkom pohodlná, jedným namočením aplikátora dokážete nalíčiť celé pery. Podľa všeobecných očakávaní, rúž má na perách skvelú výdrž, neodtláča sa v podstate vôbec a napriek tomu sa odličuje celkom dobre – rozhodne lepšie než tekuté rúže od Dermacol!

Potiaľto teda fajn, tragédia ale prichádza!

Rúž asi prvých 15 minút po aplikácii tak strašne lepí, až máte pocit, že ste si na pery naniesli nie rúž, ale lepidlo a vy máte problém dokonca aj s rozprávaním! Cécéá po tej štvrťhodinke je to už podstatne lepšie, ale zas si nemyslite, že ide o nejakú zásadnú hitparádu!

No a viete čo sa deje s mojim „obľúbeným“ problémom s farbou na hranici sliznice? Fuj blé, nechcite to vedieť...

physicians-formula-organic-wear-jumbo-mascara-recenzia

PHYSICIANS FORMULA Organic Wear Jumbo Mascara

No čo k tomuto dodať... Blázniví dizajnéri niektorých značiek už fuckt nevedia, čo so sebou.

Okrem toho, že tá zavrtenosť sa mi ozaj na figu borovú drží v ruke, aplikátor je vskutku tragikomédia ako vyšitá! Nie som si istá, či to podľa fotky dokážete posúdiť, ale je naozaj veľmi, veľmi, veľmi široký – aj keď tá plastová prapodstata s kratučkými štetinkami by eventuálne až takým prúserom zaváňať nemusela! No ale holt, chyba lávky... 

physicians-formula-organic-wear-jumbo-riasenka-aplikator

S týmto aplikátorom je totiž absolútne nemožné nalíčiť priemerné riasy tak, aby vyzerali aspoň priemerne!!! Okrem megakefy ma zaráža aj to, že riasenka od prvého použitia pôsobí dosť sucho a skrátka táto kombinácia je skutočnou katastrofou. Riasy som sa ani neunúvala nafotiť – beztak by ste nevideli žiaden rozdiel s výnimkou toho, že by boli trochu černejšie...

Riasenku mi posunula kamoška po prvom vyskúšaní, ja som ju po prvom posunula tiež, ha ha.

 

No a sme na konci. Čo naposledy naprdelo vás? :)

 

- cc -

 

2 komentáre:

  1. Tak to su riadne prepadaky. Tá Balea.. no veru zaujala by aj mna, keby ju zbadám v obchode... A to mlieko na ruky, no som rada, že som si toto prečítala, lebo už dlhšie po týchto produktoch pozerám... ale vidim to tak, že aj nadalej pozerat budem.
    A ten ruž ma dostal.. blee.. no opisala si to dostatočne.. nechcem si to už predstavovat..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa, že som Ťa tak pozitívne naladila! :DDD
      Ale nie, no, každému nemusí sedieť všetko, možno Ty by si mala na produkty iný názor.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...