piatok 4. decembra 2020

AL HARAMAIN / Parfum z rozprávky

Poslednú dobu sa akosi roztrhlo vrece na mojom blogu s recenziami na parfumy, ale čo už narobím... Vždy na jeseň sa moja zbierka závratným tempom rozširuje a spravidla pociťujem potrebu povedať vám o tom :).

Dnešný článok bude už zasa nie úplne tradičný, keďže bude o vecičke, aké sa v mojej voňavej zbierke vyskytnú asi tak raz za desať rokov. Okej, možno dvakrát za desať rokov.  Parfumovaný olej AL HARAMAIN Lamsa Silver.

Al Haramain Lamsa Silver parfumovany olej
 

Hneď na začiatok upresním, že tento olej som dostala ako darček. Značka AL HARAMAIN  pôsobí tak trochu rozprávkovo. Založená bola v roku 1970 v Mekke a ponúka nielen luxusné voňavé oleje, ale aj bytové parfumy, éterické oleje a dalšie zaujímavé voňavosti. Vyznačuje sa megaluxusným prepracovaným dizajnom flakónikov, z ktorých niektoré vyzerajú, akoby vyskočili z Tisíc a jednej noci a zaručene sa stanú ozdobou vašich parfumových zbierok.

Nie inak je tomu aj pri mojom Lamsa Silver oleji. Rozprávkový flakónik, napriek tomu, že má len 12 ml, je teda dosť ťažký – pri väčších objemoch si ho viem predstaviť ako ideálny rozbíjač hláv - a myslím, že obal je zo železa.

Samotný voňavý obsah by mal byť údajne  unisex. Tu by som bola ale, vzhľadom na typ vône, naozaj opatrná – síce neviem, ako vonia na chlapovi /ten môj túto „tortúru“ dobrovoľne asi nepodstúpi, ha ha/, ale naozaj si myslím, že táto vôňa je ideálna práve pre ženy.

Al Haramain parfum

Lamsa Silver olej je charakterizovaný ako drevito – orientálna vôňa, ktorej hlavu tvorí jazmín a ylang-ylang, srdce palisander a cyklámen a základ santalové drevo, pižmo a céder.

Vôňa ulahodí práve milovníčkam ťažších, trochu až omamných sladkých vôní s príchuťou orientu. Ak poznáte vôňu Noir pour Femme, dá sa v istom zmysle povedať, že Lamsa Silver je jej jemnejšou verziou. 

Al Haramain parfumovane oleje

Aplikátor parfumu je praobyčajná sklená tyčinka, ktorá ale na jedno „omočenie“ naberie dostatočné množstvo oleja, aby ste ho aplikovali pohodlne a aby zároveň pokožku dostatočne prevoňal.

Výdrž parfumovaného oleja je priam neskutočná. To, čo sa darí tomuto olejčeku, to sa v mojom prípade nepodarilo ešte žiadnej parfumovanej vode a naozaj stačí navoňať sa ráno, aby ste voňali celý deň! Viac nemám čo dodať.

Cena tohto klenotu /doslovne/ sa vám vzhľadom k objemu flakóna môže zdať kúštik vyššia – 12ml vás na Notino vyjde niečo málo nad dvacku – ale jej oprávnenosť ja teda ani v najmenšom nespochybňujem :).

 

Máte nejakú skúsenosť s touto značkou?

 

- cc -

 

2 komentáre:

  1. Ach jaj, parfumy. Ja ich nejako nestiham pouzivat tento rok v lockdowne. Rovnako ako ruze a lesky.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Faaakt ne? Ako to? Teda tie rúže a lesky, to by som ešte pochopila /aj keď ja stíham aj to :D/, ale prečo parfumy... Ja ešte aj doma v teplákoch občas zvyknem používať vône :).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...