piatok 11. decembra 2020

MAKEUP REVOLUTION haul / Mejkapová revolúcia?

Značke MAKEUP REVOLUTION LONDON som sa až doteraz akosi oblúkom vyhýbala. Teda, aby som bola presná, tak akosi sa vyhýbala ona mne... Nič zásadné proti nej som totiž nikdy nemala, ale na druhú stranu, ani ma nelákalo skúšať ju. Výnimkou bola jediná paletka očných tieňov, ktorá je fajn, ale na blogu som o nej nepísala, keďže v tom čase vyskakovala na vás z každej konzervy.

Ale vďaka Elninu ste sa dočkali :). Dnes si totiž dáme malý haul na zopár kultových kúskov tejto značky.

Makeup Revolution London dekorativna kozmetika
 

Začnime Re-loaded paletkou očných tieňov v odtieni Basic Mattes.

Re-loaded paletky sa už roky tešia pomerne veľkej obľube, lebo pomer cena – kvalita, že... Napriek tomu, mňa osobne vyskúšať niektorú dvakrát nikdy nelákalo. Lebo cena, ha ha. Mám doma zbierku relatívne luxusných paletiek, ktorých je pre moju potrebu už značne nad limit a tak nejak nepociťujem potrebu rozširovať svoju zbierku o kúsky, ktorých cena nie je aspoň dvojciferná :). Možno sa vám to bude zdať aj trochu snobské, ale ja som skrátka zberateľka :).

Makeup Revolution London Re-loaded paletka ocnych tienov odtien Basic Mattes

Napriek tomu, keď sa naskytla možnosť vyskúšať jednu v rámci testovania, nezaváhala som ani na okamih. Vybrala som si celomatnú paletku v základných, prevažne hnedých odtieňoch, kde zhruba polovicu tvoria teplé odtiene a polovicu neutrálne až studené. Čiže niečo, čo využijete na také to bežné líčenie do práce, ale aj na nejakú večernú udalosť – ak máte chuť na niečo výraznejšie, dymovo sa tváriace. O praktickosti tejto paletky skrátka nemožno polemizovať, poďme ale k tej kvalite.

Nemyslím si, že by ma paletka prekvapila. Prvotné mierne znechutenie totiž rýchlo vystriedal pocit, že za tú cenu je táto vecička vlastne naozaj použiteľná!

Makeup Revolution London Re-loaded paletka Basic Mattes swatch
 
Makeup Revolution London Re-loaded paletka Basic Mattes swatch

Ako jo, očné tiene sú dosť suché a nie úplne stopercentne pigmentované a tiež pri nanášaní na štetec musíte byť nanajvýš opatrné, aby ste si nezasvinili aj to, čo sa zasviniť nedá. Na druhú stranu, pri aplikácii neopadávajú a blendia sa tiež celkom pohoďácky. Aspoň teda ja ako minimalistka v líčení očí túto paletku použiť určite viem.

S čím osobne mám ja ale trochu problém, to je paradoxne to, kvôli čomu som si túto paletku vybrala na testovanie - jej matná prapodstata. Jednoducho som zistila, že mi celomatné líčenie skrátka nevyhovuje – a nemyslím tým to, že by nevyzeralo na mne dobre! Skrátka a jasne, pre mňa je pohodlnejšie rozmáznuť si očný tieň na pohyblivé viečko prstom a nie snažiť sa pol dňa naniesť naň niečo suché, matné, málo pigmentované... A tak :).

Rozhodne beriem v úvahu, že tá paletka stojí koľko stojí a uznávam, že použiteľná naozaj je. Náročné užívateľky ale neuspokojí celkom určite.

Makeup Revolution London Conceal Define korektor

Pokračujme korektorom Conceal & Define. Ja som po dlhom výbere zvolila odtieň C0.7, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako nie celkom šťastná voľba. Ten odtieň na mňa pôsobí dosť vyprdnuto, je veľmi bledej, mdlej farby a aj keď „v akcii“ na pleti to nejako nekričí, ja osobne by som zvolila nabudúce určite nejaký iný odtieň – viac žltý a asi aj tmavší. Ďalej už budem ale výsostne pozitívna.

Korektory Conceal & Define sa tešia pomerne veľkej obľube a myslím, že je to aj dosť opodstatnené. Korektor síce nie je na pleti nejako extra príjemne krémový, ale je pomerne ľahký a má výbornú kryciu schopnosť. Po zapudrovaní sa vlieva do vrások len minimálne, takže z hľadiska kvality som spoko.

Makeup Revolution London swatch

Spoko som aj s balením samotným. Obal aj aplikátor sú síce veľmi robustné, ale prekvapivo, pracuje sa mi s tým naozaj veľmi dobre. Balenie celkovo pôsobí dosť luxusne a vlastne sa nedivím – cena tohto korektoru sa v kamenných obchodoch pohybuje aj okolo 7 éčok, čo teda nie je úplne najmenej na drogérkovú kozmetiku, že jo... Za mňa teda rozhodne spokojnosť a odporúčam.

Obal, potažmo aplikátor je ale kameňom úrazu práve u posledného produktu z dnešného Revolution haulu, Pout Bomb Plumping Lipgloss lesku na pery. Poďme ale na vec pekne od koreňa veci.

Makeup Revolution London Pout Bomb lesk na pery

Elnino mi zaslalo na vyskúšanie odtieň Kiss, čo je veľmi pekná, staroružová nude farba. Bohužiaľ, takto pekne vyzerá len zvonka alebo na swatchi na ruke, na perách ju v podstate nevidno a dodá perám – aspoň tým mojim – výlučne len lesk.

Z toho dôvodu som sa ani neunúvala odfotiť to na perách!

Čo ale, na druhú stranu, nemôžem povedať, že by mi nejako zásadne prekážalo. Konzistencia je taká trochu ťahavá, ale inak je lesk na perách celkom príjemne krémový a od začiatku pery chladí mentolovým odérom. Podotýkam ale, že ten odér je trochu taký žuvačkový a aj keď nie nepríjemný, mala som už aj chutnejšie mentolové patladlá, to zas né že né.

Revolution Pout Bomb lesk na pery odtien Kiss

No a poďme k tomu obalu. Ten je v podstate totožný s korektorom, akurát ešte kus väčší, ale evidentne si aj obal, aj aplikátor rozumie skôr s ním než s leskom. Zrejme kvôli širšiemu otvoru naberie aplikátor farby viac, než je potrebné a kvôli tej konzistencii, ktorá sa „ťahá“, nie som schopná vytiahnuť aplikátor z obalu bez toho, aby som všetko nezakydala! Akoby ste sa snažili vytiahnuť lyžicu s medom z pohára, poznáte :)... Po otretí sa mi už ale s aplikátorom pracuje dobre – ešte raz však prízvukujem, že je ozaj veľký a ak „nemáte pery“, tak to pre vás nemusí byť úplne najideálnejšie!

Toto je ale už len taká drobná pripomienka, ktorú neberte nijako zásadne. Netvrdím, že som nemala v živote lepší lesk na pery, ale určite je fajn. Ak vám nevadia chladivé, mentolové lesky, kľudne môžete po ňom hodiť očkom.

No a to by bolo všetko, čo som dnes mala na srdci. Paletku a lesk pravdepodobne niekomu posuniem, nepokladám za nejako extra potrebné skladovať ich doma, korektor si ale určite nechám. Každopádne uznávam, že portfólio značky  je skutočne obdivuhodné a ak nemáte chuť vyhadzovať desiatky éčok za dekoratívku tak, ako občas ja, v rámci tejto značky si určite prídete na svoje!

 

Čo vy a značka Makeup Revolution London? Nejaké tajné tipy? ;)

 

- cc - 

2 komentáre:

  1. Ja mám rada ich rozjasňovače. Mala som aj tento korektor a kryje super, len je biely a dosť taký hutný. Síce ja som skôr ružová ale tiež mi nesedel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala si tento konkrétny odtieň? Lebo veď výber je celkom fajn...
      Rozjasňovače som od nich zatiaľ neskúšala.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...