piatok 14. mája 2021

VALERA Swiss Silent Jet / Môj najužitočnejší pomocník

Tak keď som vám doteraz tvrdila v nejakom článku tu na blogu, že budem za netradičnú, tak na všetko rovno zabudnite. Netradičná budem dnes :).

Prednedávnom som totiž rozšírila svoju zbierku o nový fén a keďže ma dostal do kolien, rozhodla som sa, že si to skrátka nemôžem nechať pre seba napriek tomu, že nejde o kozmetiku. So zdravím a krásou vlasov predsa jednoznačne súvisí a to je, myslím, postačujúci dôvod.

VALERA Swiss Silent Jet 7500 Light Ionic Rotocord profesionálny fén na vlasy s ionizátorom, môj najnovší absolútny miláčik, láska a ďalší dlhodobý vzťah.

Valera fen na vlasy

Fén na vlasy je jediný nástroj na úpravu frizúry, ktorý používam pravidelne po každom umývaní vlasov. Kedysi som vlasy nefénovala, zato som ich intenzívne týrala žehličkou takmer každý deň. Odkedy som ale objavila čaro okrúhlej kefy a fénu, tepelná úprava vlasov sa koná len dvakrát do týždňa po každom umytí.

A áno, priznávam dobrovoľne – môj vzťah k voľne schnúcim vlasom je výsostne negatívny. Neznášam ich, vadí mi mokrá hlava dlhšie ako päť minút a myslím, že prirodzene suchým vlasom NEfénovanie ani neprospieva! Ani na suchej pleti sa neodporúča nechávať vodu, ale ju pekne čo najrýchlejšie vysušiť uteráčikom...

Valera Swiss Silent Jet 7500 Light Ionic Rotocord fen na vlasy

Samozrejme, všetky tieto procesy sa na mojich vlasoch - beztak suchých jak Sahara - aj náležite odzrkadlili. Ihneď po vyfénovaní som spravidla nevyzerala úplne reprezentatívne, takže bolo jednoznačne bezpečnejšie behať po svetle božom až na druhý deň. Moje vlasy skrátka hneď po umytí pripomínali slamu tesne po jadrovom výbuchu a bolo nutné vždy krotiť ich nielen výdatnou porciou krémov alebo olejov, ale aj aspoň 7hodinovým uležaním v posteli počas spánku, ha ha.

Bola len otázka času, kedy môj starý fén vymením za niečo najnovšie a najkvalitnejšie :). No a moja voľba úplne bez rozmyslu padla na švajčiarsku profi značku Valera. Lebo profi.

Valera Swiss Silent Jet 7500 Light Ionic Rotocord skusenosti

Mnou vybraný fén sa pýši pomerne nízkou hmotnosťou /nemá ani pol kila/ a veľmi kompaktnou anatómiou, vďaka ktorej sa mi s ním pracuje veľmi komfortne – moja kúpeľňa je ozaj pidi a so starým fénom som, verte alebo nie, furt do niečoho trieskala, ha ha. Takže toto viem ozaj veľmi dobre posúdiť a aj náležite oceniť

Valera Swiss Silent Jet feny na vlasy skusenosti

Jeho ovládanie nie je žiadna veda – jedným tlačidlo vyberáte z 3 stupňov intenzity sušenia, druhým z 3 stupňov teploty a samostatným tlačidlom prúd vzduchu schladíte pre konečnú úpravu účesu. Kábel fénu je skutočne dlhý /pre mňa až zbytočne/, ale nejakého zamotania sa do neho sa báť nemusíte – jeho súčasťou je tzv. Rotocord, otočné niečo, vďaka čomu nemusíte bojovať s pretáčaním kábla a je to určite megamoc praktické najmä pre profíkov.

Valera Rotocord skusenosti

Okrem toho, fén sľubuje aj nízku hlučnosť a rýchlejšie vysušenie vlasov až o 20 percent. Potvrdzujem.

Príslušenstvo k fénu je pomerne bohaté /difuzér a dva ultratenké koncentrátory/, ale moc sa ma naň radšej nepýtajte. Pri fénovaní vlasov som síce ťažký profík, ha ha, ale len so základným telom fénu a akékoľvek nadstavce sú pre mňa totálna španielska dedina.

Mojou podmienkou bolo jednoznačne ale najmä to, aby fén mal ionizátor – ionizačná technológia je absolútnym must – have pre všetkých, čo majú suché, lámavé vlasy, ktoré navyše po fénovaní okolo vás doslova lietajú. Nebudem to príliš obšírne a zložito vysvetľovať, stačí, aby ste vedeli, že táto technológia pri sušení vlasov zbiera z okolitého prostredia molekuly vody, pridáva do nich elektróny a spôsobuje neutralizáciu katiónov, vďaka čomu vlasy neelektrizujú, sú vlhkejšie a majú viac lesku. Super je, že čím viac fény s ionizátorom používate, tým viac to vaším vlasom prospieva.

Valera Swiss Silent Jet 7500 Light Ionic Rotocord fen na vlasy recenzia

No a div sa svete, táto technológia funguje na mojich vlasoch tak, až sa nestačím diviť! Ten rozdiel bol viditeľný a hmatateľný hneď po prvom použití – vlasy sú neuveriteľne mäkké, príjemné na dotyk a neelektrizujú v podstate vôbec! Suché sú oveľa, oveľa, oveľa rýchlejšie, než to bolo s mojim starým fénom a na fénovanie mi plne postačuje najnižšia rýchlosť s prestriedaním najnižšieho a stredného stupňa teploty!

Okrem toho, vlasy celkovo vyzerajú konečne viac reprezentatívne nielen priamo po vysušení, ale aj ďalšie dni a to je pre mňa tiež megadôležité. Na žehlenie v podstate už nemusím ani pomyslieť.

No a ešte niečo, fén je ozaj silent – a ak používate najmä ten najnižší stupeň intenzity prúdu, niet o čom.

To je asi všetko, čo by som mala dnes na srdci. Jo, za tento kúsok si musíte siahnuť do vrecka kúštik hlbšie, ale furt to nie je žiadna tragédia a prípadne skúste vymáknuť na Notino nejakú tú akciu. Fén si predsa nekupujete každý druhý piatok a verte, že túto investíciu neoľutujete! Ja teda určite nie a iný fén už nechcem!

 

- cc -

 

1 komentár:

  1. Já ty úzké koncentrátory ztratila a ten základní bych potřebovala, jenže se zvlášť neprodává. Kdybys byla ochotná jej prodat, ozvi se mi prosím na sukopovat@gmail.com 🙏🏻

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...