utorok 19. októbra 2021

COSRX BHA / Ako na upchaté póry?

Napriek tomu, že sa testovaniu kozmetiky na vyššom leveli venujem už viac ako 8 rokov, na nejaké rozmýšľanie o nej nie som. Čo si budeme čo nahovárať... Kozmetiku s chuťou skúšam a užívam si, ale to je asi tak všetko a preto študovanie kombinácií jednotlivých kozmetických „ingrediencií“ je pre mňa niečo, čo ma absolútne zaťažuje, ha ha. 
Napriek tomu som sa odhodlala vyskúšať vecičku, ktorá už nejakú tú menšiu logistiku pri používaní vyžaduje, ale garantujem, nie je to nič zložité :). 
 
COSRX kozmetika skusenosti
Okej, blbosťami typu čo ako pôsobí vás zaťažovať nebudem. Táto vecička má skrátka zatočiť s upchatými pórmi, zjemniť štruktúru pleti celkovo a vybieliť prípadné fliačiky na tvári. Stav fľakatosti mojej pleti je síce už poriadne eliminovaný, zlepšovať sa ale furt dá a čo ma „trápi“ najviac, to sú práve rozšírené a občasne sa upchávajúce póry. No a off course, štruktúra celkovo – ak za niečo neznášam svoj ksicht, tak za toto, ha ha. 
Esencia od COSRX nie je parfumovaná a má jemnú, tekutú konzistenciu, ktorá pôsobí trochu olejovito. Tomuto faktu musíte samozrejme prispôsobiť aplikáciu, ako inak – ja som spočiatku nanášala produkt tampónikom, neskôr som sa adaptovala aj na spôsob nanášania rukami. Esencia je údajne veľmi koncentrovaná a preto by ste mali byť pri jej používaní opatrní.
 
COSRX BHA esencia proti ciernym bodkam navod na pouzitie
 
Odporúča sa – obzvlášť, ak máte pleť citlivú – pre začiatok používať len raz týždenne a až keď nebude koža protestovať, až potom zvýšte frekvenciu používania na 2 – 3x za týždeň. Ja osobne stále používam len raz za týždeň a to aj napriek tomu, že moja pleť na kyselinku nejako zásadne nereaguje. Zo začiatku som používala len pred čistením ílovou pleťovou maskou, tam sa ale dočkať väčšieho efektu, to by bol v mojom prípade beh na ozaj dlhé trate, ha ha – čistiace ílové masky totiž nepoužívam pravidelne. Esenciu teda nanesiem raz za týždeň na vyčistenú, tonizovanú pleť, nechám pôsobiť 20 minút a následne nanesiem nejaký upokojujúci pleťový krém bez toho, aby som ju z tváre zmyla. Na druhý deň, ak by som ho strávila vonku na slniečku, určite nanesiem SPF /alebo nepoužijem večer predtým esenciu – čo je v mojom prípade pravdepodobnejšie, ha ha/. 
 
COSRX BHA esencia skusenosti
 
Efekt produktu? 
No, začnem tým, čo sa tvári menej "pozitívne" :). Ráno po aplikácii cítim, že mám trochu suchšiu pleť /čo je spôsobené asi aj tým, že ju aj mám suchšiu, že jo, logika nepustí.../ a na niektorých problematickejších miestach sa mi trochu aj šúpe – všetko ale tiež max tak deň – dva po aplikácii. Rozhodne to nie je nič strašné a naopak, v istom zmysle opäť raz logicky žiadúce. Celkovo ale pleť pôsobí naozaj belšie a póry sú evidentne jemnejšie! A to už po pár prvých použitiach. 
Mám záväzok používať tento produkt naozaj poctivo až do spotrebovania /pokiaľ sa samozrejme niečo nevysomári a môj ksicht sa nezačne tváriť, že ho BHA kyselinou obťažujem, ha ha/ a som neskutočne zvedavá na finálny výsledok! Ak máte niekto s týmto alebo podobným produktom skúsenosť, rozhodne som zvedavá na vaše komentáre. 
 
- cc -

2 komentáre:

  1. COSRX je úžasná značka, ja som mala toner s AHA kyselinami. Tiež mi trochu vysušoval pleť v zime a to je moja skôr mastnejšia takže to bude efekt tých kyselín. BHA to je hlavne asi salicylová a tá tiež vysušuje takže to ber ako normálne. U mňa to ale neskutočne fungovalo na stav pleti a teraz mám už doma ďalší toner AHA/BHA spolu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No super, tak sa teším, že v tom nelietam sama :) a určite poskúšam aj dačo ďalšie...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...