utorok 9. novembra 2021

PIXI Retinol Tonic / NErecenzia

Mám taký pocit, že toniká za posledný cécéá rok zažívajú skutočný boom v rámci starostlivosti o pleť. Ja si teda ozaj nepamätám, že by som ich niekedy nepoužívala, avšak za mojich mladých čias /ha ha/ sa používali výlučne na akési dočistenie pleti – čo keď sa zamyslíte, je samo o sebe nezmysel – ale dnes sa na ne, chvalabohu, pozerá už inak.

Dlhší čas som pokukovala po tonikách od Pixi, ale vybrať si bolo skutočne náročné. Najmä, keď máte pocit, že potrebujete všetky, že jo. Nakoniec ale padol finálny verdikt a dnes už mám spotrebovaný PIXI Retinol Tonic. Aký bol?

Pixi Retinol tonic skusenosti

Úprimná odpoveď: Neviem! Fakt... :D

A napriek tomu ho mám veľmi rada a určite ešte kúpim.

Tonik s retinolom je určený pre pleť, ktorá potrebuje omladiť, získať prirodzený lesk, vyhladiť a spevniť, zároveň ale nie je vyslovene vyšpecifikované, ktoré typy pleti by ho používať nemali. Samozrejmosťou je zloženie bez alkoholu, parabénov a netestovanie na zvieratách.

Tonik samotný je na pleti veľmi, veľmi príjemný a aj citlivú pleť – teda aspoň tú moju – doslovne rozmaznáva. Vonia trošku po mentole, pripomína jeden môj obľúbený balzam na pery a aj keď to nie je úplne že top odér, tak mi nejako extra nevadí. Najpodstatnejší je pre mňa ten príjemný pocit a to, v akom stave zanechá moju pleť.

Pixi Retinol Tonic recenzie

Ja osobne na retinole nejako extra nefičím /aj keď by som asi mala, ha ha/. Minimálne teda nevyhľadávam špecifické produkty len kvôli tejto látke, ale ak sa v nejakom produkte vyskytne, jej prítomnosť vítam.

No ale teda skutočne neočakávam od tonika s retinolom, že s mojou starou pleťou niečo zásadné urobí! :D

Takže to, že na pleti nevidím nejaké brutálne účinky, ma ani neprekvapilo a ani nesklamalo. V podstate, v záplave všetkých tých sér, krémikov a ďalších patladielok, ktoré každá správna beauty-maniačka používa, ani nie je možné nejako výrazne odsledovať účinky takéhoto typu produktu! Ale to vám prízvukovať asi ani nemusím...

Pixi Retinol Tonic hodnotenie

To najpodstatnejšie pre mňa je, že táto vodička môjmu ksichtu jednoznačne vyhovuje – na dotyk je pleť po aplikácii toneru veľmi príjemná, hladučká, hydratovaná a nepodráždená. Viac chcieť nemusíte :).

Ako ma poznáte, určite očekujem aj ďalšie toniká od Pixi. Nie sú zrovna najlacnejšie, to uznávam – ak sa dobre pamätám, jedno vychádza niečo okolo dvacky - ale čo už... aj z tohto hľadiska ma určite poznáte, ha ha.

 

Čo vy a kultové toniká od Pixi? Skúšali ste niektoré?

 

- cc -

 

 

3 komentáre:

  1. Zatiaľ nie, ale lákajú má. A presne ako píšeš v úvode - tonikum pleť dočisťuje - páni to kto na toto prišiel. Ja používam toner ako hydratačný produkt aj preto neuznávam hydroláty lebo tie nemajú takéto účinky. Pixi je však super značka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja už mám k hydrolátom nejaký taký vlažnejší vzťah a na tonikách som začala frčať intenzívnejšie! Ale teda pravda je, že ja som ich používala odjakživa, akurát som im nevenovala toľko pozornosti :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...