utorok 23. novembra 2021

RETRONÁVRATY / AVÈNE Cicalfate+

Máme tu ďalší článoček zo série „retronávratov“ a tentokrát som sa rozhodla venovať ho značke Avène, ktorá si moje nehynúce sympatie získava čím ďalej, tým viac.

A keďže som presvedčená o tom, že ste na produkt, ktorý bude hlavnou hviezdou dnešného dňa, určite zabudli, bude potrebné pripomenúť vám ho.

AVÈNE Cicalfate+ reparačný krém pre podráždenú pokožku.

AVENE Cicalfate reparacny krem skusenosti

Cicalfate krém je také to patladielko, ktoré vo svojej kozmetickej zbierke jednoducho potrebujete. Ja som ho objavila už dávno – dávno a napriek tomu, že som ho prudko uctievala, tak som naň tak akosi zabudla.

Tento krémik má extrémne ukľudňujúce a hojivé účinky a vďaka komplexu medi a zinku pomáha znižovať riziko množenia baktérií na pokožke. Používať ho môže úplne každý a na akékoľvek bežné poškodenia pokožky /škrabance, odreniny, menšie popáleniny/, pri dermatitíde, spálení od slnka, po povrchových dermatologických zákrokoch atď, atď, fantázii sa medze /takmer/ nekladú :).

AVENE Cicalfate+ krem zlozenie

A keďže je to krém, tak má aj premasťujúce účinky – a aj vďaka konzistencii som si ho maximálne zamilovala! Pred rokmi... a voilaaa, teraz opäť!

Ja osobne používam toto patladlo od Avène nielen na všetky možné defekty, ktoré sa môžu našej koži prihodiť, ale aj ako regeneračnú pleťovú masku. Samozrejme, keďže je krém tak úžasný, aj teraz odporúčam naniesť radšej v primeranej vrstve, aby ste nemuseli toho potom veľa zotierať – krémik je totiž dosť mastný a aj suchá pleť jeho nadmerné množstvá prijme len ťažko! A uznajte, bola by ozaj škoda toto poutierať do papierovej vreckovky...

Po každej takejto kúre vám vaša pleť len poďakuje, to garantujem – najmä teda, ak máte suchú pleť. 

Avene kozmetika skusenosti

AVENE Cicalfate reparacny krem recenzia

Off course, trhať vlasy zo zúfalstva nemusia ani tie z vás, ktorých pleť je mastnejšia až najmastnejšia. K dispozícii máme totiž aj menej mastnú emulziu alebo sprej, to už ale sotva použijete ako masku, že jo... Každopádne, tie hojivé účinky ostávajú zachované.

Ja vlastne ani neviem, prečo som na túto vecičku „zabudla“. Pamätám si, že som sa dopracovala aj k iným produktom tohto typu od iných značiek, ale ani jeden ma tak nedostal do kolien tou konzistenciu ako Cicalfate+ od Avène. Účinkom detto. Pleť to okamžite skľudní, chráni, regeneruje a zvláčni a to je teda jasné, že ide o vecičku z kategórie potrebujete, aj keby ste nepotrebovali.

Na záver jedna celkom malá, nenápadná, ale dôležitá pripomienka :). Na Notino včera začal Black Friday a to je – okrem iného – príležitosť nakúpiť produkty zn. Avène s 30% zľavou! Takže ak by ste chceli vyskúšať čudo, o ktorom som vám v dnešnom článku písala /alebo aj čudo z článku minulého :)/, lepšej príležitosti už asi nebude, tak prípadne kuknite. Ja môžem rozhodne len a len odporučiť.

 

Ako moc poznáte zn. Avène? Ako vždy, aj teraz by som rada nejaké tajné tipy na zaujímavé produkty, ktoré by  nemali ujsť mojej pozornosti :)...

 

- cc -

2 komentáre:

  1. Mala som ho dávno a používala som ho tuším po holení. Vtedy sa mi robili vyrážky vkuse a toto zabralo.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...