utorok 30. novembra 2021

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 11 / Najmä dekoratívka z praveku!

Tak áno, dnes to tu bude skutočne výživné.

Na prelome októbra a novembra som strávila dva týždne svojej existencie oddychom na péenke, čo u mňa znamená len jediné – konečne som mala čas na triedenie a vyhadzovanie! A verte, najmä kozmetiku som pretriedila naozaj slušne.

Ako som už naznačila párkrát, v hlave sa mi nejako podarilo vyhodiť výhybku tým správnym smerom a rozhodla som sa trošku prevzdušniť moju kozmetickú zbierku. Tento bohumilý proces sa netýkal len vyhadzovania starej kozmetiky, ale aj posúvania ďalej vecí, ktoré používam minimálne a pri ktorých som usúdila, že by ešte niekomu mohli poslúžiť.

A práve o nich bude dnešný článok.

ESTEE LAUDER Nudes paletka ocnych tienov

ESTÉE LAUDER Nudes paletka očných tieňov

Že neveríte, že som sa dokázala zbaviť luxusnej paletky očných tieňov? Nuž, časy sa menia, vážené! J Všetky detaily o paletke som popísala v recenzii. Paletku som mala rada, aj keď určite nepatrí medzi absolútne topky na poli paletkovom, zbavila som sa jej len kvôli tomu, že som ju príliš často nepoužívala.

 

REVOLUTION by Petra paletka očných tieňov

Prvá paletka českej blogerky Petry LovelyHair, ktorá bola svojho času tak vyhajpovaná, že som odmietla o nej aj písať! :D Uznávam, že paletka mala dokonalé farebné zloženie a keby ste neboli tak strelené ako ja, tak by vám táto paletka plne postačovala k životu – obsahovala širokánske spektrum ako teplých, tak aj neutrálnych až studených farbičiek. Bohužiaľ, nemyslím si, že by bola až tak brutálne kvalitná ako niektoré iné paletky v mojej zbierke, niektoré tiene boli pigmentované a maslovité viac, niektoré menej a čo ma dorazilo, ja som v nej nenašla žiadnu obľúbenú farebnú kombináciu! Sila, nie?

Z uvedeného teda vyplýva akurát tak to, že som paletku používala úplne minimálne a tak som sa rozhodla posunúť ju ďalej – pretože niekomu radosť určite robiť môže.

SLEEK Ultra Mattes Brights paletka ocnych tienov

SLEEK Ultra Mattes Brights Palette

Asi vám nemusím hovoriť, prečo ja – síce vášnivá zberateľka paletiek očných tieňov, ale zároveň absolútna minimalistka v líčení očí – som sa rozhodla túto paletku posunúť ďalej. Ale ak áno, tak preto, lebo odtiene :). Som skrátka naozaj konzerva, čo má náladu na úchylne farebnú očnú linku asi tak raz za 5 rokov...

Kvalita ako taká ale určite nebola zlá, o to pokoj.

 

PUPA MILANO Multiplay ceruzka na oči, odtieň Golden Light

Celkom kvalitná, mäkšia až zľahka gélovito pôsobiaca a dobre pigmentovaná ceruzka v zlatom odtieni, ktorú som v podstate absolútne nepoužívala. Viac k nej niet čo dodať.

REVLON Colorstay make-up

REVLON Colorstay mejkap pre normálnu až suchú pleť, odtieň 240 Medium Beige

Mejkap, ktorý mám skutočne rada, ale už bolo teda kua potrebné pretriediť trochu tú zbierku! Moja voľba padla na tento, lebo podtón. Málo žltý.

LOREAL True Match make-up

L´ORÉAL True Match mejkap, odtiene 5.W Golden Sand6.5.W Golden Toffee

Ďalšie super mejkapy pre suchšiu pleť v pomerne tmavých odtieňoch, ktoré som posunula kamoške len kvôli tomu množstvu, ktoré doma mám! Logicky, používala som ich len v letných mesiacoch a hlavne ten tmavší výlučne iba po dovolólenke pri mori, takže už bolo ozaj potrebné spotrebovať ich.

LARENS Colour korektor

LARENS Colour Liquid Concealer Glow, odtieň 01 Light

Určite si prečítajte recenziu, kde som objasnila môj postoj k tejto vecičke. Korektor milujem, ale holt, nie je úplne príjemné myslieť na to, že ešte máte nespotrebovaných tak 90 percent obsahu a o mesiac vám na produkte končí záruka!

Korektor som teda posunula kamarátke, ktorá oň prejavila záujem. No ale z interných luhov a hájov dobrá správa na záver – údajne by sa to balenie malo do budúcna zmenšiť!

ALVERDE Mineral Powder pletovy puder

ALVERDE sypký minerálny púder, odtieň 02 natural

Opäť sa ho zbavujem len kvôli tomu, že mám tých púdrov skrátka veľa. Inak veľmi zaujímavý kúsok. Úžasne zmatňuje, zmizíkuje póry, ale s množstvom to netreba preháňať, aby na pleti nepôsobil príliš ťažko. Nechala som si v mojej zbierke transparentnú a banánovú verziu, to mi postačí k životnej spokojnosti.

 

GABRIELLA SALVETE Cover Powder, odtiene XYYX

Bohužiaľ, odtiene si už nepamätám, zbavila som sa ale priebežne všetkých štyroch, ktoré mi boli zaslané na testovanie. Môj problém s týmito púdrami bol možno aj čisto subjektívny, keďže boli naozaj cover a na tvári vyzerali tak trochu ťažko a to ja moc nemusím! No a hlavne logicky, skúste pri takto pigmentovaných púdroch trafiť ten váš odtieň, keď v ponuke sú štyri...

TREND IT UP Expert Color Correcting Powder

TREND IT UP Expert Color korekčný púder

Celkom fajn pigmentovaná vecička, ktorej podstata mi ale vlastne unikla a keď som ju chcela používať ako klasický púder, tak nefungovala! Nevidím dôvod držať to vo svojej púdrovej zbierke...

ASTOR Soft Sensation maslo na pery

ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter Matte, odtiene Elegant NudeRoyal Diva

Moje milované masielka... Zatiaľ čo ružový odtieň Vivid Divine som spotrebovala už asi nekonečné množstvo kúskov, tieto dva som – aspoň si myslím – opakovane nekupovala. Minimálne nie tmavofialovú Royal Diva, ktorá absolútne nie je mojím šálkom kávy! No a hnedá Elegant Nude? Skvelá a krásna... Ale v tejto farbe mám toľko rúžov na pery z kategórie high-end... Poznáte to :).

Konturovacie ceruzky na pery

MISS SPORTY ceruzka na pery, odtieň 11 Coffee

Mám taký nejasný pocit, že presne toto bol úplne najstarší kúsok v mojej kozmetickej zbierke! Asi nemá dvakrát význam hovoriť o tom, že bola celkom fajn pigmentovaná a aj fajn držala, keďže sa podľa mňa prestala vyrábať ešte niekedy v deväťdesiatych rokoch, ha ha. Keďže už bola ale naozaj že pidi a zle sa ňou kreslilo, poslúžila ešte na čarbanie na sadrokartón na strope a bolo vybavené.

 

ALVERDE ceruzka na pery, odtieň 13 Nude

Toto bola teda podstatne väčšia tragédia. Nič moc pigmentovaná a celkom dosť tvrdá, ale jednoznačne najväčším prúserom bol ten odtieň! Teplý a tak strašne svetlý, že bol skrátka na väčšinu húb absolútne nepoužiteľný – minimálne teda pre baby, čo chcú, aby im kontúry pier vidieť bolo, ha ha.

 

COTY L´Aimant toaletná voda

Túto toaletku si kúpila kamoška, ktorá chcela vedieť, akáže vôňa to je, tá aldehydová.

Viete si predstaviť, čo si o nej myslela, keď mi ju hneď posunula, ha ha. No, úprimne vám poviem, ani ja som nedorástla príliš na tento typ vône. Seriózne to vonia ako mydlo na holenie našich prapredkov a aj keď po usadení sa na pokožke mi bol ten odér celkom príjemný, furt som sa nevedela zbaviť pocitu, že môžem smrdieť iným! :D No a to pri parféme asi nechcete, že...

TIGI Bed Head vlasova kozmetika

TIGI Bed Head Headrush Shine Spray

V preklade, lesk na vlasy. Nie že by to nefungovalo, ale ja som to naozaj používala minimálne a možno najmä kvôli tomu, že popri vlasoch som si to našprtala na ksicht, na stenu, na dlažbu... Doplňte si, čo vás len napadne.

 

No a môžete si vydýchnuť, sme na konci, ha ha. Dnes toho bolo trochu moc aj na mňa, ale mám pre vás malú múdrosť. Keď snívate o pretriedení vašej kozmetickej zbierky, to dočasné sťahovanie vrelo odporúčam – garantujem, že sa vám už všetky tie blbosti ozaj nebude chcieť o pár týždňov alebo mesiacov trepať naspäť! ;)

 

- cc -

6 komentárov:

  1. Tá mega farebná paletka by u mňa doma tiež nemala využitie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne tak. Farebnu paletku by som ani nekupovala.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tá paletka bola čistý úlet :). Teraz by som zrejme podobnú nekupovala už ani ja, ale nemyslím si doteraz, že jej kúpa bola úplná blbosť... Určite nie regulérne sa ňou nalíčiť, ale trošku oživiť "nudné" líčenie, to nie je tak celkom od veci :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musím říct, že mě docela mrzí to, že jsem nenašla úplně přírodní kosmetiku v tvém článku, na druhou stranu, každému vyhovuje něco jiného. Mě zaujalo třeba něco odtud, ale vzhledem k tomu, že se téměř nelíčím, tak moje peněženka zůstane doufám ušetřena :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak vzhľadom k tomu, že je to článok, kde kozmetiku vyraďujem, tak by si sa mohla skôr tešiť, že tu nie je, nie? :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...