utorok 28. decembra 2021

Vonné sviečky / Ako sa zo mňa stala správna bjútyblogerka

Pôvodný plán ohľadom písania dnešného článku bol ale že úplne iný. Zľahka som sa pohrávala s myšlienkou dať vám ho ešte pred Vianocami, aby ste mali maličký tip na ten asi najuniverzálnejší darček ever – lebo bezo mňa by ste na ten svetoborný objav určite neprišli, ha ha - ale plány mi nejako zlyhali práve na kombinácii decembrovej večnej tmy, fotenia a logistiky publikovania recenzií. Toľko výhovoriek by na úvod hádam stačilo a ja vám dnes poviem niečo o vonných sviečkach a o mojom vzťahu k nim.

Botanica vonne sviecky skusenosti

Léta páně som tu vypublikovala nejaký premúdrelý článok o tom, prečo zo mňa nebude nikdy správna beautyblogerka – bolo to tak dávno, že sa mi ho ani hľadať nechce – a v ňom som spomenula ako jeden z dôvodov aj bod, že neholdujem nakupovaniu vonných sviečok.

Off course, asi som sa tou správnou beautyblogerkou nakoniec predsa len stala, ha ha. Za posledné roky sa vonné sviečky totiž stali mojou posadnutosťou a najmä v jesenných a zimných mesiacoch absolútnou životnou potrebou.

V podstate sa veľmi divím, že som vonným sviečkam, difuzérom a podobným vychytávkam prepadla až posledné roky! Ja som totiž veľmi čuchosenzitívny človek, ktorý je schopný aj pleťovú kozmetiku nakupovať kvôli odéru /jo, týmto sa príliš nechválim!/ a vracať sa k nej pravidelne v čase, keď som ju prvýkrát použila a zamilovala sa do vône. Vždy vo februári pociťujem nutkanie zaloviť si po mojom obľúbenom pleťovom kréme, voňajúcom po kamilkách a mede, koncom zimy presedlám na môj obľúbený očný krém s vôňou kvetiniek a mandarínkový sprcháč, niekedy v máji začnem pokukovať po melónových balzamoch na pery a v septembri surfujem po e-shopoch, či nie je v akcii môj obľúbený jesenný parfém.

Viem, asi som trochu divná...

Takže hádam ma už po tomto chápete, prečo sa čudujem, že som vonným sviečkam prepadla až teraz!

Môj najnovší úlovok je sviečka AIR WICK Botanica Fresh Pineapple & Tunisian Rosemary.

Botanica vonne sviecky recenzie

To sa musím tiež priznať, že napriek tomu, že k Vianociam už tradične patria všetky tie škoricové, jabĺčkové či vanilkové odéry, ja posledné roky začínam dosť intenzívne frčať na vôňach ovocných. Táto s ananásom mi padla do oka, keď som surfovala na Notino a hneď som vedela, že bude pre mňa to pravé orechové, aby tie akožesviatočné chvíle v istom zmysle osviežila. Oletnila :).

V prípade Botanica sviečok ide o sviečky s obsahom esenciálnych olejov, s bavlneným knôtom a k tomu všetkému ešte aj recyklovateľné. Ide o klasické sviečky v skle, ktoré majú ale aj taký ten kovový dekel, vďaka ktorému dokážete pri zhasínaní sviečky nezasmradiť polku republiky.

AIR WICK botanica vonna sviecka

Poďme ale k samotnej vôni. Musím povedať, že v mojom vnímaní je ten odér dokonalý! Keď dekel otvoríte, vôňa ananásu vás doslova priklincuje k zemi. Je omamne sladká, intenzívna, zároveň svieža, ale napriek tomu je pančnutá niečím, čo prevalcuje akúkoľvek prvoplánovosť. Asi ten rozmarín, že jo.

Off course, pri pálení tá vôňa už taká intenzívna nie je, ale furt tam ten ananás cítite. Ako moc ju spotrebujete, to vám ešte nepoviem, keďže ešte som sviečku nevypálila celú.

Čo viac dodať... Vonná sviečka je skrátka klasika, ktorá ako darček poteší asi väčšinu žien. Prevonia byt, navodí atmosféru útulnosti... Takže aj takí vetroplachovia ako som ja sa doma zdržujú častejšie :). V tomto odéri nájdete v ponuke aj bytový sprej či aróma difuzér /to pre prípad, až by ste sa namotali na vôňu!/, sviečky sú ale sviečky, že. Aktuálne na Notino viete úplne všetky, ktoré nie sú v akcii alebo vo výpredaji, kúpiť s použitím zľavového kódu s 20% zľavou, takže ak chcete niekoho potešiť alebo si skrátka len doplniť zásoby, teraz je ten najvhodnejší čas! :)

 

Aký je váš vzťah k vonným sviečkam?

 

- cc -

1 komentár:

  1. Vonné svíčky z nějakého zvláštního důvodu nemám ráda přes celý kalendářní rok, ale o Vánočních přijde nějaké zlom a máme je všude :) Tedy, jeden pokoj nechávám vždycky raději bez nich, kdyby se náhodou stalo, že by vůně úplně nebyla podle mých představ , tak abychom měli kde počkat, než se ten vzduch vyvětrá. Právě jsem docela přemýšlela, jak se to dělá třeba v takto malých bytech, ale tak určitě jde svíčku vyzkoušet a vůni poznat alespoň trochu i bez jejího zapálení, pokud je ještě k tomu nějaká výraznější :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...