piatok 7. januára 2022

SAVEONBEAUTY Top Products 2021 / dekoratívka a vône!

Aj keď som v prvom článku tohto roka tvrdila, že to bude bez akýchkoľvek predsavzatí, jedno si predsa len dám.

Keď som spätne pozerala, o čom som vám /ne/stihla napísať počas roka 2021 a rozhodovala, čo zaradím do dnešného článku, s nevôľou som zistila, že som vám o celkom dosť top produktoch v tom roku jednoducho napísať nestihla. Dosť ma to teda naštvalo, čo vám budem hovoriť... Holt, realita na mojom blogu je taká, že vždy vo výberoch najlepšej kozmetiky spomínam len to, na čo som vám zaspievala nejakú tú ódu, takže tentokrát to meniť už zasa nebudem a radšej vám sľúbim, že v roku 2022 sa posnažím recenzie produktov zas tak príliš neodkladať :).

No a teraz sa už pozrieme, čo všetko spomedzi dekoratívnej kozmetiky mi najviac prirástlo k srdcu.

URBAN DECAY Stay Naked Threesome paletka skusenosti

Musím skonštatovať, že nejaké závratné počty produktov tu dnes, holt, nenájdete. Mám taký pocit, že počas minulého roka som sa zamerala skôr na objavovanie skincare a starostlivosti o vlasy a dekoratívka išla – aspoň na blogu – tak trochu bokom. Takže opäť raz neobsadím každú jednu kategóriu, ktorú by ste v tomto článku možno očakávali. No, budete sa s tým musieť nejako vyrovnať, ha ha.

URBAN DECAY Stay Naked Threesome bronzer licenka rozjasnovac recenzie

Tentokrát som sa rozhodla začať kategóriou bronzer/rozjasňovač/lícenka. V roku 2021 všetkým týmto záležitostiam s prehľadom kraľovala jediná vecička – Stay Naked Threesome rozjasňujúca a bronzujúca paletka od URBAN DECAY v odtieni Naked. Recenzia tu. Popravde, túto Vec by som korunovala za absolútny top produkt minulého roka na poli dekoratívkovom. V paletke sa stretli ideálne odtiene s ideálnou pigmentáciou a ideálnym finišom, jediný neduh vidím v tom, že jednotlivé produkty v paletke nie sú v samostatných panvičkách a toto nie je ideálne pre môj užívateľský komfort. Nuž, kvalita produktu je taká, že mu tento nie úplne malý neduh odpustím.

NARS kozmetika recenzie

Pokračujeme kategóriou môjmu srdcu asi najbližšou, rúžmi na pery. Tých noviniek som tu za minulý rok nejako extra veľa nemala, ale napriek tomu vám tu dnes ukážem hneď dva kúsky. NARS Powermatte Lip Pigment v odtieni 2794 American Woman prekvapil kvalitou /napriek tomu, že je tekutý/, MAC rúž v odtieni Candy Yum-Yum zasa odtieňom. Recenzia tu

MAC ruze na pery skusenosti

Nemôžem povedať, že by som oba minulý rok nejako extrémne často používala, ale musím uznať, že v spomínaných vlastnostiach rozhodne patria k topkám v mojej početnej rúžovej zbierke!

GABRIELLA SALVETE Smokey Eyeshadow Palette skusenosti

Ďalšou srdcovkovou kategóriou sú paletky očných tieňov. No a tentokrát možno budete prekvapené, ale rozhodla som sa spomenúť tu paletku za asi 5 euro. Slovom: päť. Smokey Eyeshadow Palette v odtieni Romantic od GABRIELLA SALVETE skrátka svojou kvalitou – a nielen vzhľadom k cene – doslova šokovala a v podstate strčila do vačku aj niektoré luxusné paletky za pade a viac.  Recenzia tu a vy ju skrátka určite potrebujete!

LARENS Colour skusenosti

S kategóriami make-upkorektor to mám trošku komplikovanejšie a jednoduché zároveň, preto som sa rozhodla tak trochu ich spojiť. Jediný nový mejkap, o ktorom som vám písala, bol LARENS Colour Liquid Foundation Glowmejkap a bol skvelý! Ak preferujete nižšie krytie a prirodzený glowy finiš spolu so zložením, ktoré sa o vašu pleť stará, tak tento určite odporúčam vyskúšať. Podobne to bolo aj s korektormi a jedinou novinkou v roku 2021 u mňa bol LARENS Colour Liquid Concealer Glow korektor. Ten poskytuje presne tie isté benefity ako mejkap od Larensu, akurát je kúštik viac pigmentovaný. Takže ak by ste ho chceli použiť ako mejkap, vôbec s ním nešliapnete vedľa, pretože okrem jeho pozitívnych vlastností to balenie má až 20 ml. Na druhú stranu, určite upozorním, že ak hľadáte kryciu bombu typu korektor od Catrice, tak tento od Larensu by vás mohol aj sklamať. Mňa nie, ja totiž presne tieto typy mejkapov a korektorov uprenostňujem. Recenziu na oba produkty nájdete tu.

MAC Studio Fix Powder Plus Foundation skusenosti

Kategóriu púder prevalcoval pomerne vysoko krycí Studio Fix Powder Plus Foundation od MAC. Recenzia tu. Púder okrem krytia výborne fixuje už v jemnej vrstvičke, nepráši v podstate vôbec a má to najpraktickejšie balenie na svete. Obyčajné. Takže za mňa to bolo jednoznačné.

 

Na poslednú chvíľu som sa rozhodla obsadiť aj kategóriu riasenka. Neviem, wtf sa so mnou robí, ale minulý rok som sa tuším rozhodla zamilovať sa do prirodzenosti.

 

S výnimkou rúžov na pery samozrejme, ha ha, tým by som to nikdy neurobila!

COLLISTAR Infinito riasenka hodnotenie

Aj keď som spočiatku Infinito riasenku od COLLISTAR považovala za v podstate obyčajnú, nakoniec som si ju obľúbila v ešte minimalistickejšej verzii použitia! V jednej – jedinej vrstve, milé moje... Pokec o tom tu. Nezdalo sa mi, že by výsledný efekt bol nejako dramaticky menej výrazný oproti vrstvám dvom či trom a zároveň tie riasy vyzerali veľmi pekne prirodzene, akoby ste sa s takými už narodili. Ako príjemný bonus, ten proces líčenia bol veľmi komfortný, rýchly a nekomplikovaný, takže sa vôbec nečudujem, že som sa rozhodla spomenúť vám túto riasenku v dnešnom článku.

KARL LAGERFELD For Her hodnotenie

Na úplný záver som si tradične nechala jednu vôňu. Tá bude tentokrát výsostne letná a v podstate až primitívne jednoduchá, napriek tomu tak príjemná mojim čuchovým bunkám, že som sa rozhodla zaradiť ju sem. KARL LAGERFELD For Her /recenzia tu/ síce na mne príliš dlho nedrží, ale neva, za tú cenu jej to dokážem odpustiť. Je totiž tak veľmi ovocno-svieža, že skrátka zlepšuje náladu vždy, keď k nej pričuchnem a myslím, že to už je dôvod zaradiť ju medzi moje najobľúbenejšie odéry minulého roka.

 

No a to by sme mali. Keď si tak spätne čítam tento svoj článok, len mi potvrdzuje, že sa mi asi fuckt podarilo v roku 2021 prehodiť výhybku a zamerať sa skôr na spotrebúvanie dekoratívnej kozmetiky než na jej bezhlavé nakupovanie. Ako ste to mali minulý rok vy? :)

 

- cc -

2 komentáre:

  1. Tá paletka GS je určite perfektná, ja mám tú s 10 odtieňmi no a je skvelá. A paletka UD na mňa pôsobí skvelo, vyzerá, že tie farby sú fakt múdro vybraté.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som Ti už spomínala, táto Romantic paletka je ešte lepšia a teda o DOSŤ... :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...