piatok 25. februára 2022

Odličovacie tampóniky / EKO verzia!

Tak dnes budem opäť nie tak úplne tradičná, ale zato maximálne in. A tentokrát som na to konečne aj hrdá! :)

Chvalabohu, všade okolo nás sa čím ďalej, tým viac hovorí o šetrení životného prostredia, o ekológii, prírodných zdrojoch, recyklácii a eliminácii konzumného spôsobu života a tiež patrím k tým, ktorí si tieto „reči“ začínajú brať k srdcu. A keďže sme na bjútyblogu, dnes načnem tému veľmi blízku všetkým kozmetickým maniačkam.

Odličovacie tampóniky.

N.A.E. purezza odlicovacie tampony

Rátali ste, koľko klasických odličovacích tampónikov ste za svoj život minuli?

Okej, keď nie za život, tak aspoň za mesiac...

Ja nie, ha ha, ale verím, že to číslo by vyzeralo dosť tragicky!

Už dlhší čas pokukujem po opätovne použiteľných, „látkových“ tampónikoch, ktoré skrátka len zakaždým vyperiem bez toho, aby som zaťažovala životné prostredie zbytočným odpadom a ešte pri tom aj ušetrila lóve.

Keď som si pred časom surfovala a hľadala inšpiráciu na Notino v sekcii darčekové sady pre ženy /mojej obľúbenej, ha ha/, narazila som na sady takýchto odličovacích tampónov a rozhodla som sa, že konečne nastal čas čé. A keďže ako hotentot v tejto sfére som netušila, aké vybrať, vybrala som hneď dve – krabičku so 4 tampónikmi z bavlny a druhú so 4 tampónikmi z mikrovlákna.

No a teraz sa vám zverím so svojimi dojmami z nich.

N.A.E. Purezza bavlnené tampóny na odlíčenie a čistenie pleti sú vyrobené zo 100% prírodnej organickej bavlny, vďaka jemnej textúre sú vhodné aj na citlivú oblasť očného okolia a prať ich môžete nielen v rukách, ale aj v práčke na 60 stupňoch – údajne vydržia až 60 pracích cyklov. Ak ich budete prať ručne, no tak viac, off course.

N.A.E. purezza bavlnene tampony

Musím uznať, že ma veľmi príjemne prekvapili. Keď niečo neznášam na klasických odličovacích tampónikoch, tak je to taká tá samorozpadávacia štruktúra, pri ktorej sa vám ten navlhčený tampónik začne po tvári ťahať a v konečnom dôsledku ste donútené jeho zvyšky z ksichtu doslova zbierať. A to ani nevravím o tom, že pri štruktúrach tampónikov niektorých značiek, keď ich pošúcham medzi prstami, mi doslova naskakuje husia koža, otvára sa nožík vo vrecku a tečie voda zo zubov!

N.A.E. purezza tamponiky skusenosti

Takže s potešením konštatujem, že ani jeden z týchto bohumilých faktov pri našich opätovne použiteľných tampónikoch nehrozí. Tampóny od N.A.E. sú neskutočne príjemné, k pleti sa „chovajú“ maximálne ohľaduplne a pri odličovaní pleti ju doslova rozmaznávajú.

Pozitívne vnímam fakt, že tekutinu sajú do seba len minimálne, respektíve toľko, koľko treba a preto sú ideálne napríklad na micelárku alebo očný odličovač.

BRUSHART Home Salon odlicovacie tamponiky hodnotenie

BRUSHART Home Salon odličovacie tampóny z mikrovlákna sa síce tvária už menej prírodne /už len to, že sú v ponuke vo viacerých farbách!/, ale v istom zmysle rovnako ekologicky.

Vďaka dlhším, mäkučkým vláknam sú na pleti hádam ešte príjemnejšie. Je len logické, že aj tie tekutiny do seba viac pijú a preto sú za mňa ideálnejšie na hutnejšie produkty, ktoré sa v nich toľko nestratia.

V preklade, odličovacie mlieko napríklad.

Btw, ak bojujete s niektorými pleťovými maskami a ich odaplikovaním z ksichtu po uplynutí času pôsobenia, no tak si spomeňte na tieto tampóniky! Na zotieranie zvyškov kozmetických produktov z pleti sú priam rozprávkovo ideálne...

BRUSHART Home Salon tampony z mikrovlakna

Na rozdiel od prvých tampónikov, ktoré môžete prať aj v práčke, tieto periete už len ručne pri 30 stupňoch.

Snáď vás nemusím zvlášť upozorňovať na potrebu prepratia tampónikov po každom použití. Každom. Každom! Neexistuje, aby ste si na tvár patlali produkt tampónom, ktorý bol použitý čo i len jediný raz. Viem si predstaviť, že práve toto je dôvod, prečo sa niektoré z nás nevedia odhodlať ísť touto ekologickejšou cestou, ale verte mi, všetko je to len v hlave. Ja som zvyknutá dávať mejkap hubkou a tú tiež operiem po každom použití – a teda verte mi už zasa, toto je ozaj pracnejšie, než prepratie nejakého tampónu! Stáť vás to bude možno dvadsať sekúnd, ale „ušetríte“ inde.

BRUSHART odlicovacie tamponiky skusenosti

Ideálne je nechať tampóniky uschnúť na čo najlepšie vetranom mieste, čo by ideálne znamenalo zavesiť ho niekde na šnúru, holt, menší problém – tampóniky ušká nemajú. Tak je na vás, ako moc kreatívne v tomto smere budete, ja sa snažím vypraté tampóniky opierať kadetade, aby sa pri schnutí čo najmenej opierali o čokoľvek.

No a mimochodom, tie z mikrovlákna schnú o poznanie rýchlejšie!

Tak za mňa, predbežne kúpa roka. Uvidím, ako dlho mi budú tampóniky slúžiť – samozrejme vás o tom časom poinformujem.

 

Máte skúsenosti s podobnými typmi produktov? Ak áno, kľudne dajte tipy!

 

- cc -

3 komentáre:

  1. Určite je to fajn, tých tampónov minieme fakt dosť. Ja som šla inou cestou nakoľko tieto eko produkty úplne nemusím, nechce sa mi ich prať atď. Používam odličovacie oleje a pri tých mi našťastie žiadne tampóny netreba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je môj sen, ku ktorého realizácii sa nejako neviem dokopať! :D Teda konkrétne, čo sa očí týka... Nevadí Ti odličovať oči olejom? Ja si to furt nejako neviem predstaviť...
      Btw, ja tie tampóniky používam aj na toner, takže nie len odličovanie...

      Odstrániť
    2. Toner si dávam rukami, tak dosiahnem vyššiu hydratácia. No a oči to je fakt, ja mám mega citlivé čiže tam tampóny ešte stále používam ale to je 1 za pár dní čiže to nie je nejako veľa.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...