utorok 22. marca 2022

RIMMEL rúže / Ako som prekvapila samu seba :)

Stalo sa, čo už teda ozaj dávno nie. Nie úplne dobrovoľne – alebo skôr dobrovoľne, ale v štýle účel svätí prostriedky – som sa rozhodla očekovať po veľmi dlhom čase rúže z drogérky. Praobyčajné. Lacné.

Na druhú stranu, svojho času celkom preslávené.

Rúže od značky RIMMEL.

rimmel lasting finish ruze na pery recenzie

Ako vás hádam aj napadlo, ide o RIMMEL Lasting Finish dlhotrvajúce rúže na pery, ktoré pred rokmi musela mať doma každá kozmetická maniačka – okrem mňa, off course – a ktoré na vás vykukovali z každého jedného bjútyblogu. Ja som teda v tom čase odolala a teraz mám pocit, akoby to bolo práve kvôli tomu, aby som teraz mohla vytiahnuť z rukáva tento slávny tromf, ha ha.

Tieto rúže, milé žienky, sú totiž naozaj fajn.

Do nákupného košíka som prihodila odtiene 086 Sugar Plum, bezmennú 05ku a červený 170 Alarm. Samozrejme, to by som nebola ja, aby som k tejto pidisade neprihodila ešte jedného vzdialeného príbuzného v podobe rúžu Lasting Finish Extreme v odtieni 130 Buzz´n.

Začnime teda obalmi. Musím uznať, že som celkom spoko. Obaly rúžov síce /logika!!!/ nie sú luxusné, ale vzhľadom k cenovej kategórii pôsobia naozaj dosť kvalitne a ani ten vizuál nie je úplne na zahodenie. Čo ma odrovnalo , to bol prvý oňuch. Všetky štyri rúže voňajú po žuvačke a mne sa to fuckt páči! Človek by čakal od tohto typu rúžov skôr nejaké retro–odéry...

rimmel lasting finish ruz na pery odtiene

Čo sa týka farieb, absolútne som sa zamilovala do dvoch kúskov z mojej rimmeláckej zbierky. Ako ste sa možno dovtípili, ide o bezmenný odtieň 05 a extrémny 130 Buzz´n. Lasting Finish v odtieni 05 je taká tá moja klasická malinová so stredne studeným podtónom, dostatočne výrazná a zároveň dostatočne decentná, aby ju aj bežné smrteľníčky mohli nosiť pri akejkoľvek príležitosti. Off course, toto berte s rezervou, ja som zvyknutá nosiť naozaj výrazné rúže, ale môžete mi veriť, že sa snažím ako drak byť objektívna. Výsledný finiš nie je vyslovene lesklý, skôr by som ho označila za saténový s veľmi, veľmi jemným metalickým šmrncom. Lasting Finish Extreme v odtieni 130 Buzz´n je v podstate jedovatejšou, pigmentovanejšou, studenšou a matnou verziou odtieňa 05.  Zvyšné dve farbičky sú už trochu na diskusiu. 

rimmel lasting finish extreme  buzz´n swatch

V prípade rúžu 170 Alarm ide o klasickú červenú s teplým podtónom a saténovým finišom. Farbička je to síce krásna, ale furt je to červený rúž a ako viete, tým sa ja stále učím rozumieť! Občas mám pocit, že som na ne skrátka nedorástla, ale musím uznať, že sa naozaj snažím :).

Čo sa týka odtieňa 086 Sugar Plum, prvý pohľad naň ma trochu vydesil, ha ha. Ak by ste si chceli predstaviť viac retro až doslova a dopísmena nemodernú farbu, myslím, že je to absolútne nemožné! Ide o metalickú, stredne tmavú fialovú s malou kvapkou ružovej, ktorá takto na prvý dojem nemôže lichotiť nikomu a ničomu, ale mám pre vás radu. Neverte jej ani slovo! V konečnom dôsledku ten odtieň vyzerá na perách naozaj zaujímavo – áno, je síce asi najmetalickejší z metalických, ale tá prapodstata fialovej je skutočne celkom pekná. Každopádne odporúčam len k decentnému, neutrálnemu líčeniu očí, aby vynikla a nepôsobila cirkusantsky. Rozhodne ale nie farba pre každého a samozrejme, berte do úvahy, že metalické rúže zvýrazňujú štruktúru pier viac, než akékoľvek iné!

Poďme ale konečne k samotnej kvalite, pretože to je vlastne vec najpodstatnejšia.

Oba rúže prekvapili!

rimmel lasting finish ruze na pery skusenosti

Lasting Finish Extreme je naozaj extrémne pigmentovaný, jeho konzistencia je až zľahka gélovitá a na pery sa nanáša veľmi dobre, doslova po nich kĺže. Malým bonusom je vytuningovaný tvar, ktorý kopíruje pery tak, aby sa farba aplikovala veľmi precízne, ale zároveň komfortne. Výdrž rúžu je dobrá - keď sa po chvíľke na perách usadí, trochu sa aj uzamkne, ale odtláča sa, to zas né že né! Inak ale na perách žiadnu neplechu nerobí, pri vytrácaní nefľakatí.

Klasické Lasting Finish rúže majú pigmentáciu o malý kúštik slabšiu, ale furt výbornú a sú podstatne krémovejšie. Povedala by som, že ich aplikácia je mne osobne vďaka tejto konzistencii ešte príjemnejšia. Ide o klasické hydratačné rúže, ktoré vďaka krémovej konzistencii odpustia všeličo, dobre sa nanášajú, nezlievajú sa do vrások a vytrácajú sa z pier rovnomerne. V každom prípade ale ide o klasické hydratačné rúže, s ktorými extrémne veľa vody nenamútite, čo sa výdrže týka!

No a čo teda viac dodať... Za mňa osobne veľmi príjemné prekvapenie. V kamenných drogérkach sa ceny pohybujú okolo 6 – 7 euro, čo samo o sebe je dosť vtipná suma, ja som ich kúpila na Notino za nejaké 2 až 3 éčka. Čo je už čistý nonsens! :D Myslím, že by ste nemali váhať – obzvlášť, ak ste rúžové maniačky ako ja ;).

 

- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Ja tieto rúže milujem. Mala som milovaný odtieň z radu Rimmel Lasting Finish by Kate. Ten sa už žiaľ nevyrába tak som si nedávno kúpila tento najnvoší rad a je to rovnaká pecka. Vydržia perfektne dlho, rovnako sú vcelku hydratačné za mňa najlepšie na svete.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sa teším... Mám síce väčších favoritov v drahších kategóriách, ale rozhodne za tú cenu môžem len odporučiť! :) A keď nájdete tú SVOJU farbu, niet o čom...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...