piatok 11. marca 2022

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 12

Vôbec to nie je dávno, čo som vám písala posledný článok série s vyraďovaním nie moc používanej, resp. nadbytočnej kozmetiky a už tu máme ďalší. A že tu toho opäť raz bude! Nebudem vás teda zaťažovať zbytočnými úvodnými kecmi - ideme na vec a začneme dekoratívkou.

nabla cutie coral palette paletka ocnych tienov

NABLA Cutie Coral Palette paletka očných tieňov

Už v recenzii som naznačila, že mám problém s farebným spektrom tejto síce kvalitnej, ale nie úplne praktickej a využiteľnej paletky a aj keď som sa dušovala, že sa jej napriek tomu nezbavím, no tak som zas kecala. Paletku som posunula kamarátke.

larens colour skusenosti
 

LARENS Colour púder, bronzer a lícenka, odtiene 01

Síce kvalitka a lícenka ešte aj prekrásna, ale mám toho doma skrátka tak moc, že nebola šanca spotrebovať ich! Okrem toho, aj tento najsvetlejší púder bol na mňa kúštik tmavší a bronzer zas príliš svetlý a príliš studený, takže som ním maximálne tak kontúrovala nos a teda aj kvôli tomuto som sa rozhodla rozlúčiť sa s nimi. Recenziu si môžete prečítať tu.

larens colour makeup skusenosti

LARENS Colour Foundation Liquid Glow mejkap,odtieň 01

Výborný mejkap s glow efektom, ale kvôli zásobám pre mňa nespotrebovateľný! A spotrebovať si rozhodne zaslúži, o to pokoj. Takže som ho posunula ďalej a vás ak zaujíma komplet recenzia, pozrieť si ju môžete tu.

revlon photoready airbrush effect make-up skusenosti

REVLON Photoready Airbrush Effect, odtieň 001 Ivory

Ďalší úžasný mejkap s pomerne vysokým krytím a zaujímavým trblietkovým efektom /recenzia tu/ a opäť posunutý ďalej len kvôli tomu, že musím pretriediť zásoby svetlých mejkapov! Smutné smutné veru...

max factor pan stik make-up skusenosti

MAX FACTOR Pan Stik mejkap, odtieň 25 Fair

Megapraktický, plny krycí mejkap v tyčinke, ktorým sa nalíčite expresne rýchlo a ešte to aj bude dobre vyzerať! Recenzia tu. Holt, posúvam ďalej kvôli tomu, že takáto svetlá už nebudem asi v živote, ešte že mám v zásobe tmavší odtieň...

alverde mineral sypky pletovy puder skusenosti

ALVERDE Mineral transparentný púder

Jeden z najlepších fixačných púdrov, aké som kedy skúšala, to bez debát! Zanecháva pleť absolútne vyhladenú už pri použití minimálneho množstva produktu a výborne fixuje mejkap aj korektor. Svojho času som mala doma až tri v rôznych odtieňoch... V rámci triedenia kozmetiky som samozrejme usúdila, že potrebujem len jeden, ha ha. Ten banánový.

 

GABRIELLA SALVETE Fixing Matte Loose sypký fixačný púder transparentný

Tento púder som ani len nestihla zrecenzovať v samostatnom článku. Aspoň vidíte, koľko toho mám.

Púder bol veľmi jemne namletý a v podstate bol aj slušnej kvality, nedostal ma však do kolien tak ako napr. ten od Alverde. A keďže sypké púdre s ich prášiacou prapodstatou v podstate nemusím, zbavila som sa ho tiež.

larens kozmetika skusenosti

LARENS Collagen balzam na pery

Za mňa sklamanie veľké a hneď poviem prečo.

Hoci som pri pôvodnej verzii frfľaľa na fakt, že konzistenčne bol málo hutný, účinok ako taký bol paradoxne veľmi dobrý. Len čo výrobca avizoval inováciu tohto produktu, juchala som nadšením, lebo sľuboval hutnejšiu konzistenciu a ešte aj vôňu! Síce kakaa - z čoho zrovna pri kozmetike neodpadávam – no ale budiž, tešila som sa aj tak.

A viete čo?

Ono tá konzistencia je o poznanie hutnejšia, ale výsledný efekt na perách tak akosi zpriemerovatel a navyše, ono to ešte ani nevonia! Cítim tam teda niečo, čo nejaký odér pripomína, ale ja sa teda furt neviem rozhodnúť, že či ten odér náhodou nie je aj smrad!!!

No čo vám budem hovoriť, dalšia smutná smutná vec. Ja a balzamy na pery od Larensu si skrátka nie sme súdení a pritom tú značku naozaj hlboko uctievam...


AVON Anew Clinical Defend & Repair antioxidačná čistiaca pleťová maska

AVON Planet Spa The Ayurveda Ritual pleťovámaska

AVON Planet Spa Greek Seas zlupovacia pleťová maska

AVON Planet Spa Heavenly Hydration pleťová maska

AVON Care ružová pleťová maska

Všetky vyradené masky od Avonu som sa rozhodla zosumarizovať v jednom spoločnom odstavci. Hoci boli všetky tieto masky na pleti veľmi príjemné a pleť po nich ostávala celkom hladká, zjednotená a v prípade tej zlupovačky Greek Seas aj s vyzmizíkovanými pórmi, tak som sa rozhodla posunúť ich ďalej.

V tom čase totiž bola moja pleť citlivejšia než obvykle a keďže prejavom citlivosti je aj praskanie žiliek na tvári, rozhodla som sa obmedziť používanie akejkoľvek kozmetiky navyše.

A čo si budeme čo nahovárať, pleťové masky nízkej až najnižšej cenovej kategórie to povestné niečo navyše. Takže som sa rozhodla posunúť ich niekomu s menej citlivou pleťou, než mám ja a doma už používam maximálne tie z lekárne alebo od značiek drahších, ktoré sú určené najmä na citlivú pleť.

Rozhodne teda nemôžem tvrdiť, že by išlo o produkty na prd, ale na druhú stranu, nebudem sa tváriť, že dokážu zázraky, keď za cenu asi tak 2 eurá jednoducho zázraky dokázať nemôžu.

 

No a sme na konci. Na istý čas budem mať zasa pokoj a ak to bude takto pokračovať, snáď sa mi zadarí a nebudem musieť aspoň pár mesiacov nič ďalšie vyraďovať.

Čo vy a vyraďovanie nepoužívanej kozmetiky?

 

- cc -

3 komentáre:

  1. Ja kozmetiku väčšinou posúvam sestre alebo mamke :)

    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám to podobne, neznášam kozmetiku len tak vyhadzovať...

      Odstrániť
  2. Určitě je dobře se zbavit kosmetiky, kterou člověk už nepoužívá, uvolní se tím jednak spousta místa a také si pak člověk uvědomí, kolik peněz někdy investuje do zbytečných věcí, což když je člověk nerozumný, může být i např. toto. A poté je dobré se snažit kupovat kosmetiku, o které vím, že ji využiji, a pokud možno se to nějak snažit i korigovat, abych jí neměla přehnaně moc a měla ji kam ukládat a také nezahlcovala zbytečně planetu. Takže toť mé tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...