utorok 26. apríla 2022

RETRONÁVRATY / BOURJOIS Little Round Pot lícenka

Kúsok, o ktorom vám budem dnes písať, patrí skutočne k archaickým v mojej zbierke a keďže som ho recenzovala ešte niekedy v praveku, rozhodla som sa čeknúť svoj vlastný názor naň teraz, po rokoch. Vtedy som totiž na tomto poli tak trochu nevedela, kde je sever, ha ha a preto tento článok je už niekoľko rokov viac ako potrebný!

Tentokrát príde teda na pretras legendárna BOURJOIS Little Round Pot Blush lícenka.

bourjois little round pot blush tvarenka

Keďže už aspoň trochu viem, kde je sever, čo sa témy "lícenky" týka, rozhodla som sa zrecenzovať úplne nový – novučičký kúsok, ktorý som ulovila na Notino. Tentokrát som zvolila taký trošku tehlový odtieň 03 Brun Cuivré, ktorý bude pre mňa vhodnejší, než všetky ružové lícenky sveta a pri troche fantázie by mohol zasuplovať aj bronzer.

Lícenky od Bourjois sa tešia ozaj veľkej obľube. Okrem toho, že sú strašne ňuňu, tak sú aj pomerne kvalitné a nie len vzhľadom k cenovej kategórii. Chutné balenie je vybavené, off course, zrkadielkom a malinkým, ale prudko použiteľným štetčekom. Známe sú tiež tým, že krásne retro, púdrovo-ružičkovo voňajú. Tá moja stará už zrejme časom vyprchala, ale aj po tých rokoch furt pekne vonia, akurát menej intenzívne. Je jasné, že nie každá to v dekoratívke vyhľadáva, ja som z toho ale skutočne odvarená, aj keď ten odér je teda MEGAretro :) .

bourjois licenky skusenosti

Produkt ako taký je zapečený a najskôr musíte „zošúchať“ vrchnú vrstvičku, ktorá je viac pigmentovaná. Ten „základ“ pod ňou je už klasicky zapečený a nehrozí, aby ste to s farbou na tvári prehnali – myslím, že to je nesporný benefit bourjoisáckych líceniek, ktoré sú tým pádom maximálne použiteľné aj pre začiatočníčky. S kľudom Angličana môžete použiť aj štetec s tvrdšími /prírodnými/ štetinkami a poriadne ním po lícenke pošmrdlať – takto to mám ja osobne úplne najradšej, keď nemusím dávať pozor, kde čo uprasím.

bourjois licenky odtiene

No a že takáto lícenka vám vydrží veky, to vám hovoriť nemusím – moju prvú lícenku od Bourjois mám doma od roku 2014!

Takže áno, milé žienky... Ak hľadáte kvalitný kúsok z drogérky, ktorý poteší vaše /obe/ ľavé ruky, oko a možno aj nos a je navyše za prijateľnú cenu, určite choďte do lícenky od Bourjois. Ja som si za tie roky len potvrdila svoj vrúcny vzťah k nej a aj keď si nemyslím, že moje prehistorické vyjadrenie, že „je slušne pigmentovaná“ je adekvátne, s privretím očí ho môžem vziať na milosť – lícenka je totiž pigmentovaná ideálne na tento typ produktu!

Takže za mňa, celkom určite áno.

 

Máte doma aj vy aspoň jednu lícenku od Bourjois? ;)

 

- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Aj som chcela skúsiť len ja mám obdobie bronzerov takže teraz nie ale raz určite.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento odtieň je skoro ako bronzer :D
      Ale teda úprimne Ťa obdivujem, že dodržiavaš v tomto nejaké svoje zásady, ja som slaboch :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...