nedeľa 29. januára 2023

ESTÉE LAUDER Double Wear mejkap / Testujem hype-produkty!

Ako áno, ako nie, stalo sa to, že Kocúr vyskúšal jeden z najkultovejších mejkapov až po takmer 10 rokoch relatívne aktívneho fungovania v kozmetickej blogosfére. Nie že by to bolo niečo vyslovene tragické, že... Ale občas je to skutočne na zamyslenie, keďže sa už pomerne dlhý čas tvárite, že ste naozajstná bjútyblogerka, ha ha.

Verte, vstupujem si do svedomia už dlho - predlho a naozaj intenzívne. Nepomáha :). Tak snáď o to zaujímavejšie budú dnes pre vás moje postrehy.

estee lauder double wear make-up recenzie

Dôvod, prečo ma ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-in-Place Makeup, ako znie jeho celý názov, dlho nelákal? No, skrátka som ho vždy považovala za pre mňa nie úplne vhodný mejkap. Suchá, občas aj dehydratovaná pleť s výraznejšou štruktúrou by s touto omietkou určite urobila dieru do sveta, o tom som bola vždy presvedčená.

Nakoniec ma ale moja zvedavosť zvalcovala a po naozaj dôkladnom otestovaní sa vám dnes zverím so svojím názorom na toto čudo.

Na začiatok začnem tým, čo o mejkape hovorí výrobca. Mejkap s espéefkom 10 sľubuje predovšetkým „takmernekonečnú“ výdrž na pleti, vysokú odolnosť nielen voči oteru, ale aj teplu a vlhkosti a vrstviteľnosť až do vysokého krytia. To sú len v skratke jeho najdôležitejšie vlastnosti, na ktoré som sa pri testovaní zamerala.

Ja som na neskorú jeseň zvolila odtieň 1W2 Sand s teplým podtónom /rozdelenie podtónov máte spomenuté aj na Notino, značka Estée Lauder ho má skutočne premakané/, ktorý sa síce spočiatku ukazoval dosť svetlý, absolútne vyblednutie v decembri a kúštik tmavší púder to ale neskôr už doladili k mojej plnej spokojnosti.

estee lauder double wear makeup odtiene

Môj prvý dojem? Lepidlo. Ale že absolútne! Čím bolo ihneď dokázané, že výdrž tohto mejkapu bude naozaj monštrózne dobrá.

No a Kocúr sa nemýlil. Double Wear mejkap má naozaj najlepšiu výdrž medzi mejkapmi, aké som kedy skúšala. Toto drží pod okuliarmi, drží pod respirátorom, pod vreckovkou, pod prstom, snažiacim sa zošúchať to z tváre, ha ha, skrátka vydrží to všetko.

Ale!

Ak niečo na vašom ksichte bude vyzerať hnusne, veruže asi nebudete dvakrát odvarené z toho, že to takto hnusne bude vyzerať 24 hodín! A toto sa mi veruže aj stalo – verte či nie, prvýkrát v živote som nejaký mejkap musela tesne pred odchodom z domu dávať dole z tváre! Tak hnusne vyzeral, ha ha. Ak ste si doteraz nevedeli predstaviť, čo to vlastne je, ten cakey efekt, verte tomu, že by ste hneď vedeli... Maska ako vyšitá, zvýrazňujúca každý jeden pór, každú jednu linku, vrásku – vrátane tých, ktoré na ksichte skrátka nemáte...

No stop, ideme odznova. Kocúra mejkap nepreští. Kocúr má na tomto poli naozaj roky skúseností a vie, že s niektorými mejkapmi skrátka treba bojovať. Takže vám dám dnes zopár teplých rád k tomuto malému, problematickému smradovi, aby ste mohli využiť všetky jeho úžasné benefity, ktoré – verte či nie – ma asi donútia kúpiť si ho opakovane!

Tak predovšetkým, kvalitný základ je základ. Pleť treba mať skutočne dobre zhydratovanú, nech už ju máte akúkoľvek suchú, akúkoľvek mastnú či akúkoľvek zmiešanú. Okrem toho, neváhajte siahnuť po primeri, ktorý vám pomôže vyzmizíkovať póry – pri tomto mejkape je to vhodné.

Ďalším dôležitým bodom, ktorý treba mať neustále na pamäti je to, že menej je viac. Tentokrát sa to týka množstva, ktoré použijete na jedno nalíčenie. Ak sa bojíte, že neodhadnete pri prvých líčeniach množstvo, vrstvite. Bude to síce trvať dlhšie, ale aspoň nebudete riskovať to, že sa budete cestou do roboty či na večierok odličovať, ha ha.

estee lauder double wear make-up skusenosti

Keďže mejkap kvôli jeho trvácnej prapodstate musí rýchlo zasychať, je dôležité mať to stále na pamäti a pri jeho zapracovávaní do pleti pracovať rýchlo. Rýchlo, ale dôkladne. Odporúčam robiť to hubkou, ktorú si namočíte ešte predtým, ako to pidimnožstvo mejkapu po ksichte prstom zľahka rozmáznete a potom pekne povtláčate do pleti.

Mejkap má veľmi dobrú kryciu schopnosť. Pokiaľ nie ste na „korektorovaní“ vyslovene závisláčky, myslím, že pokojne môžete korektor tentokrát nechať ležať v šuflíku – ja osobne ho ťupnem akurát tak do vnútorného kútika oka a to je všetko, všade inde mi Double Wear postačí.

Takže asi toľko dnes, viac múdrych rád ma nenapadá. Ako som bola zo začiatku z tohto kultového mejkapu sklamaná, tak som si po istom čase uvedomila, že ak potrebujem mať na ksichte mejkap, ktorý vydrží naozaj všetko a vydrží to celý deň a okrem toho bude schopný aj dobre vyzerať, tak automaticky siaham po Double Wear mejkape. A to už hovorí samo za seba.

No a joooo, nie že by som to nejako intenzívne robila, ale tipnite si, ktorýže mejkap budem od novej sezóny nosiť pod motoprilbu? ;)

 

- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Vieš co mala som ho, minula do polky a potom som pochopila, ze zo nepôjde. Vydrží všetko to áno na fotenia bol super no mne robil brutálne akné. A presne neskutočne zvyraznuje aj uplne drobné linky. S tym akné to však nechápem prvých pár použití nic a potom toto. Detto efekt ako Maybelline Fit me

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to je jasné, to už je celkom prúser :) Chvalabohu, ja som bojovala len s bežnými neduhmi tohto mejkapu :D a teším sa, že som nakoniec nad ním vyhrala, lebo ozaj asi väčší držák neexistuje...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...