utorok 7. marca 2023

Zbierka balzamov na pery 2023 / apdejt PART TWO

Uaaaaaa, nastal čas čé. Keďže naposledy som vás potešila pohľadom na moju zbierku balzamov na pery niekedy léta páně pred 4 rokmi, rozhodla som sa toto svoje osobné fó pá napraviť. No netešte sa predčasne, asi to tu dnes bude o niečom inom :).

balzamy na pery

Pretože za prvé, ja som totiž svoju nechutne veľkú zbierku balzamov na pery poriadne skresala a za druhé, asi tu uvidíte skutočne archaické kúsky, ktoré ste mohli vidieť už aj v balzamových článkoch dávno minulých a ja sa ich priam zúfalo snažím spotrebovať!

Napriek všetkému, tak akosi som potrebovala pokecať si dnes sama so sebou na túto tému, ha ha, a patladlá vám tu zoradím podľa toho, čo si o nich myslím.

smith´s strawberry lip balm

Začnime tým najlepším, posledným partizánom od ROSEBUD PERFUME vo verzii Strawberry. Za svoj život som spotrebovalaaaa... 5 kusov Rosebud balzamov? Úprimne, nie celkom rozumne si tento jahodový šetrím už asi 7 rokov a trochu sa aj desím toho, že keď ho otvorím, vylezie odtiaľ niečo. Každopádne, už v najbližšom čase sa o tom presvedčím a ak by k tomu naozaj došlo, okamžite robím objednávku odkiaľkoľvek. Lebo najlepšie balzamy na pery na svete.

savenbeautyblog balzam na pery recenzia

Pokračujeme tentokrát niečím trochu menej tradičným, k čomu máme aj samostatný článok. CATRICE Youth Lip Serum je teda akože sérum, ale v podstate zastúpi akýkoľvek balzam na pery! V živote by ma nenapadlo, že budem takto závisláčiť na nejakej „skincare“ od tejto značky, toto sérum je ale radosť patlať na hubu. Viac v recenzii. Btw, ku koncu spotreby tohto konkrétneho balenia sa mi sám od seba urval aplikátor. A že tam ešte toho obsahu bolo! To teda naprdelo...

ASTRID pomáda na pery s vitamínom E, rozumej: hrozienková masť, kto by ju nepoznal, že... neviem, čo ma napadlo prihodiť ju do nákupného košíka pri niektorej z mojich /početných/ objednávok na Notino... Použila som naposledy niekedy v detstve...

Každopádne, účinok ozaj fajn! Nie úplne pozitívne hodnotím konzistenciu, ktorá by asi pri vyšších teplotách pošla tahet, či to balenie, ktoré sa vám v kabelke s pravdepodobnosťou, prekračujúcou hranicu istoty, celkom určite otvorí a všetko zakydá... ale... Príjemná je aj kokos zľahka pripomínajúca retro vôňa, takže za mňa v podstate dosť veľká spokojnosť. Akurát sa neskutočne, neskutočne rýchlo míňa...

saveonbeautyblog balzam na pery

Nedolala som ani predvianočnej limitke od AVON. Apple Pie balzam na pery je celkom fajn, má trochu výraznú, sladko cukríkovú vôňu a je dosť mastný, ale... furt mi niečo našepkáva, že kedysi tie patladlá na huby mala značka skrátka lepšie. Tuhšie, menej mastné, takže na perách vydržali sedieť dlhšie a tým pádom aj ich efekt bol lepší! Takže tento konkrétny kúsok – vzhľadom k očakávaniam – asi aj trochu sklamanie. Kašlite na limitky a kuknite radšej na tie tradičné verzie typu melón, jahoda, vanilka.

Druhým /a zároveň posledným/ ešte neotvoreným kúskom je kultové vajíčko od ORIFLAME, verzia Organic Honey. Budem sa opakovať, ale zasa: kto by ho nepoznal... Hydratuje obstojne, je ňu ňu, takmer všetky verzie pekne voňajú, je multifunkčný – a príšerne nepraktický na použitie, ha ha. No, ja mu to ale rada odpustím.

hrozienkova mast recenzia

NECTAR OF NATURE balzam na pery s mangovým maslom, vyživujúci, upokojujúci, je vlastne za mňa skôr úžasný lesk na pery. Mám ho doma už asi desaťtisíc rokov, doniesla mi ho kamoška ako prézent z Paríža a keďže prísne dbám na čistotu prsta, ktorý do neho pchám, tak je furt ako nový! :D

No, dávam si ale práve záväzok konečne ho spotrebovať...

Vďaka tomu, že zanechá na perách bombový lesk, tak ho na tento účel aj roky používam - každopádne ale nielen hojí a chráni pery, ale ak ich náhodou máte rozpraskané a chcete zabrániť tomu, aby ste si do nich rýpali, no tak použite toto „lepidlo“! Garantujem vám, že sa ich ani nedotknete... :D

Ešte si na moment odskočíme k značke ORIFLAME a jej tónovanému balzamu The One LipSPA. Ja ho mám v odtieni Pink a musím uznať, že je na perách celkom príjemný, aj keď to nie je žiaden zázrak. Niekedy v blogerskom praveku som ho striedavo – oblačne používala a ku cti mu slúži, že hoci zmenšil obal, obsah ostal rovnaký. Rovnako malý, ha ha.

saveonbeautyblog balzam na pery

BALEA Minty Melon, už môj druhý kúsok – čo je v mojom prípade na neuverenie! Balzamy na pery od tejto privátnej déemkovskej značky ja teda ozaj nemusím, na tomto fešim ma ale jednoznačne odrovnala vôňa! A to až natoľko, že som bola ochotná vziať ho na milosť hneď dvakrát :)... Kombinácia melóna a mäty je skrátka bombastická, balzam má navyše krásnu farbu a v tomto prípade si viac neželám. Ak sa ešte niekde objaví, kupujem opäť.

No, a teraz už plynule prechádzame k balzamom, ku ktorým už mám nejaké to významnejšie ale.

THE BODY SHOP Lip Juicers Balm vo verzii strawberry – pomegranate aloe vera je podobná úchylnosť ako balzamy od EOS, akurát je tónovaný. Vôňa je len jemná, ale keďže som ho opäť mala doma už pomerne dlho, nebudem sa k nej príliš vyjadrovať, keďže je možnosť, že by mohla byť aj trochu prošlá.

Samotný efekt balzamu je dosť obstojný. Balzamík je tuhý a vytvorí na perách vrstvu, ktorá nielen hydratuje, ale aj chráni. Problémom je skôr ten tónovací efekt.

Ak dáte balzam na pery prvýkrát, farebný efekt je veľmi pekný. Čím viac ho ale opakovane nanášate, tým viac vytvára na perách všelijaké blbiny, usádza sa v ryhách pier, na mieste, kde sa spája horná pera so spodnou... No skrátka to moje nadšenie určite vidíte, ha ha.

Bohužiaľ, hneď po nafotení poputoval nespotrebovaný, ten odér sa mi už trochu nezdal!

green pharmacy kozmetika skusenosti

GREEN PHARMACY balzam na pery aloe – limetka, to je kategória sama o sebe. Off course, zabudla som ho nafotiť, takže sa musíte uspokojiť s dodatočnou fotodokumentáciou. Pozitívne hodnotím fakt, že má v sebe espéefko. Nejaké. Účinok tiež nie je na zahodenie, vôňa je akceptovateľná, cukrík pripomínajúca. Jediné, čo ma na tomto kúsku štve, to je fakt, že balzam je na perách horký. Nuž... motyka zasa nevystrelila.

AVON tónovaný balzam na pery, verzia Refreshing Raspberry, to je tiež kategória sama o sebe. Balzam, vizuálom rúž pripomínajúci, bez vône a chuti, s malinovou farbou, zanecháva pery celkom pekne natónované. A to bez toho, aby sa kdekoľvek usádzal. Jeho problém /alebo skôr môj, ha ha/ spočíva v tom, že balzam pery brutálne vysušuje, ak by ste ho používali samostatne. Takže záverečný úsudok si vytvorte samé – ten môj je jasný. Spotrebujem, ale nepotrebujem.

PIZ BUIN ochranný balzam na pery s aloe vera a SPF 30, môj jediný balzam na pery, určený na ochranu pier pri opaľovaní, jeho fotku si kuknite v tomto článku, keďže som ho samozrejme tiež zabudla nafotiť spolu s ostatnými. Za mňa osobne je fajn, potažmo bol fajn. Pekne vonia, nezanecháva na perách bielu stopu, hydratuje, chráni... akurát že je z minulého roka a mám pocit, že na perách nejako zhorkol. Takže, myslím, že jeho dni u mňa sú už zrátané.

Na úplný koniec som si nechala – a verte, že plačem – prekrásny tubičkový balzam od SPA CEYLON. Bohužiaľ, moje neblahé predtuchy sa naplnili a ja som si len definitívne potvrdila, že jediné tubičkové balzamy, ktoré mi zatiaľ sadli, sú tie od zn. Ziaja /a aj to nie všetky!/. Prípad tohto balzamu môžem s kľudom Angličana prirovnať k prípadu balzamu na pery od L´Occitane – totožná konzistencia, totožný NEúčinok, podobný typ vône. Tieto balzamy skrátka na mojich perách zvládli urobiť akurát tak veľké nič, absolútne sa nevstrebávajú, nehoja, nehydratujú. A verte, že ma to pekelne mrzí, pretože ani jeden z nich nie je zrovna lacná záležitosť!

Btw, už je tiež pekných pár mesiacov po záruke, takže poletel tiež hneď po nafotení do tohto článku.

Patladlo na pery od Nuxe dnes ešte odignorujem. Intenzívne ho totiž testujem a keďže ho mám vďaka spolupráci, čoskoro sa dožijete plnohodnotnej recenzie. No a prekvapivo, to je všetko z mojej zbierky. Skresala som ju teda riadne a priznávam, nepociťujem aktuálne nejakú extra potrebu rozširovať ju – práve naopak. Vďaka traume, ktorú mi spôsobilo to, že som zopár patladielok na pery musela vyhodiť kvôli uplynutiu záruky, tak akosi som si vstúpila do svedomia.

Aktuálne len dva kúsky sú neotvorené a ja sa snažím ako drak, aby to tak aj ostalo, kým aspoň pár ďalších kúskov nespotrebujem a budem sa môcť opäť vrhnúť do nákupov bez výčitiek môjho bjútyblogerského svedomia - teda za predpokladu, že nejaké mám :).

Ako to máte s balzamami na pery vy? ;)

 

- Kocúr -

 

2 komentáre:

  1. Jani na tvoj podnet som si tiež prezrela a spísala svoju zbierku balzamov. Mám ich dosť a tiež mám naraz otvorené asi tak 4 - 2 v kabelke, jeden na stole, ďalší na nočnom stolíku, ďalší v kúpeľni. Sú všade kam sa pohnem ale neľutujem a tiež mám ešte asi 2 v zálohe a snažím sa ich neotvoriť. Som zvedavá ako ti sadne Nuxe, ja som ho mala a nič moc. Pripomenula si mi Astrid a Oriflame, to sú také klasiky, ktoré ale na mňa nefungujú. Astrid však brutálne vonia a na kútiky funguje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, čoskoro bude recenzia a v podstate máš pravdu, Nuxe príjemný, ale rozhodne nespasí :)...
      Ja mám už asi rok snahu minimalizovať moju zbierku kozmetiky a nevyhlo sa to ani balzamom, takže momentálne sa snažím spotrebovať tie najstaršie a dosť pri tom trpím, ale povedala som si, že ma nepreštia a preštím ja ich :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...