streda 12. apríla 2023

NARS Soft Matte Complete Concealer / Potrebujete high-end korektor?

Prednedávnom som sa vám zverila s tým, akú ohromnú radosť mi urobilo Notino, že naskladnilo značku NARS a off course, Kocúr si už stihol aj radosť hmotnú urobiť. Okrem iných vecí v mojom nákupnom košíku zakotvil aj kultový NARS Soft Matte Complete Concealer a k nemu vám dnes poviem pár teplých slov.

nars korektor skusenosti

Nie že by moja pleť bola tak strašne dokonalá – skôr je to o mojich nárokoch na vlastný vizuál, ha ha – bez mejkapu ale som schopná vyliezť na svetlo božie. Bez čoho by som ale zrejme neprežila, to je kvalitný korektor. Zvládnem to bez kontúrovania, bez lícenky, bez rozjasňovača, čo ale potrebujem nutne, to je pididávka korektoru do vnútorných kútikov očí a samozrejme aj občasné prekrytie nejakých tých farebných nezrovnalostí na tvári.

nars kozmetika recenzie

No a jasné, že Kocúr veľmi rýchlo usúdil, že práve korektor v tégliku od Nars by mohol byť pre neho tým pravým orechovým :). Zvolila som odtieň Light 2.4 Café au Lait, ktorý vyzeral primerane svetlo a zároveň dostatočne žlto, aby ladil s mojim podtónom pleti.

nars soft matte complete concealer korektor odtiene

Keďže ide o zmatňujúci korektor, ktorý má zabezpečiť plné krytie, tak nejak som rátala s tým, že na prekrývanie prípadných kruhov pod očami veľmi vhodný nebude a na toto upozorňujem aj vás hneď na úvod. Ak teda plánujete riešiť najmä kruhy, v časti dekoratívna kozmetika sa s kľudom poobzerajte po niečom inom. Naopak, ak chcete prekrývať vyrážky, pigmentové fliačky či iné farebné nezrovnalosti na vašom ksichte, vrelo odporúčam téglik od Nars! Poďme ale na moje hodnotenie pekne od koreňa veci.

Samozrejme, treba sa v prvom rade zmieriť s tým, že do korektora budete pchať prsty a tie prsty bezpodmienečne musia byť vždy umyté, keď chcete, aby vám to veľké balenie vydržalo v plnej kondícii až kým ho nespotrebujete. Je to trošku náročné, ale verte, dá sa s tým naučiť žiť :).

Priznám sa, prvý pohľad na mnou vybraný odtieň ma trochu vydesil. Korektor síce žltý bol, ale vyzeral až príliš tmavo na aktuálne ročné obdobie, keď som ešte v podstate bleduľa. Našťastie, farbička trochu klamala telom – možno by som zniesla o odtieň svetlejšiu, ale rozhodne aj moja Café au Lait je na mne použiteľná.

Technické detaily máme za sebou, poďme k mojim dojmom z používania.

nars korektor recenzie

Korektor je veľmi dobre pigmentovaný. Z toho dôvodu ho na jednu aplikáciu stačí skutočne máličko, aby všetko dokonale prekryl. Z tohto dôvodu je na pleti veľmi ľahučký a teda v podstate dokonalý! Drží veľmi dobre, nezvýrazňuje štruktúru, ale ako som už povedala, ja osobne nemám snahu dávať korektor tejto konzistencie pod oči, kde je koža extrémne jemná a zväčša má už nejakú tú vrásku. Vlastne, sem ja nedávam v podstate nič a uspokojím sa prekrývaním modrých kútikov očí. Skromný to Kocúr...

Čo viac teda môžete od kvalitného korektoru chcieť? Ja si myslím, že už nič navyše. Korektor od Nars všetko dokonale prekryje, výborne drží, prekryté miesto nevysušuje a je na pleti luxusne ľahký. Môj inštinkt ma tentokrát rozhodne nesklamal a ak ste niekedy mali tendencie vyskúšať ho, určite môžete do neho smelo ísť!

 

- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Ja tento korektor používam už zopár rokov. Je to jediný korektor, na ktorý sa dá vždy spoľahnúť, zakryje takmer všetko :). Tiež ho nepoužívam pod oči, ale iba na problematické miesta.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sa teším a dúfam, že budem roky spokojná tak ako Ty ;)...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...