nedeľa 20. októbra 2013

Cien Luxusné telové mlieko Citrus Fresh, 500 ml, cena 3,99 eur

Kvalitu kozmetických výrobkov nikdy netreba posudzovať podľa ceny. Už viackrát sa mi môj prístup vyplatil a podarilo sa mi objaviť zopár naozaj úžasných výrobkov, pri ktorých si naše peňaženky takmer nič nevšimnú. Medzi mojich obľúbencov patrí aj kozmetická značka Cien, ktorú dostanete výlučne v sieti predajní Lidl.
Priznám sa, nemala som chuť vyhodiť za tento výrobok 4 eurá - pri kozmetike z Lidla som predsa len zvyknutá  na iné cenové kategórie a táto sa už blížila tým drogériovým či katalógovým. Keď som ale jedného dňa objavila výpredaj týchto telových mliek za sumu o celé euro nižšiu, rozhodla som sa dať výrobku šancu.

Možno som mala príliš veľké očakávania, ale telové mlieko ma trošku sklamalo. Respektíve - NENADCHLO je ten správny výraz. Keď sa niečo tvári luxusne - a hlavne keď zopár oveľa lacnejších výrobkov tej značky za luxusné považujem aj ja - tak je prirodzené, že má človek isté očakávania. Tie sa však v mojom prípade veľmi nenaplnili.
Pre začiatok, nevedela som, ktorú vôňu vybrať. Na výber boli tri druhy, ale keďže je nemám rada ulepené obaly výrobkov, bola som donútená zaloviť v citrusových vodách, ktoré obsahovali najviac kúskov - tu už si človek niečo hádam vyberie. A tak v mojom nákupnom košíku skončilo jedno "Citrus Fresh" balenie.
Mlieko je bielej farby a redšej konzistencie, čo je u mňa - aspoň v tomto ročnom období - pomerne veľké mínus. Rozotiera aj vstrebáva sa dobre, pleť nedráždi, ale opäť - problém všetkých redších telových mliek - na pokožke ho cítite asi tak hodinku, potom nič. Nemôžem povedať, že by pleť ostala vysušená, ale ja skrátka potrebujem cítiť na pokožke nejakú tú ochrannú vrstvičku a hotovo. Aspoň pár hodín.
Čo sa týka vône, tú - napriek počiatočným obavám - hodnotím kladne. Mlieko nevonia ako známy citrónový čistiaci prostriedok na riad, ale naozaj tak, akoby ste pošúchali medzi prstami lístočky citrónovníka. Aspoň vôňa je teda naozaj "luxusná".
Ale to je asi tak všetko. Určite nemôžem povedať, že by toto telové mliečko bolo nejakým kozmetickým prepadákom, ale ja som čakala o dosť viac. Napriek tomu si viem predstaviť, že na leto by mohlo byť prijateľné. Ja asi nabudúce vyskúšam zas nejaké iné.

plusy:            vôňa
mínusy:         krátko trvajúci účinok, redšia konzistencia, zloženie plné parabénov

celkové hodnotenie: 6/10

- claire -

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...