pondelok 14. októbra 2013

Natuderm Botanics Hydratačná maska Ginkgo + Oliva, 2 x 8 ml, cena 1,99 eur

Mám rada všetko, čo je BIO. Napriek tomu ovocie a zeleninu jem aj to z hypermarketu a v mojich poličkách nájdete skôr kozmetiku z lekárne než tú "bio". Je totiž pomerne málo bio výrobkov, ktoré mi po určitom čase /ak nie hneď!/ nezačnú spôsobovať podráždenie pokožky. Pár výnimiek sa ale nájde a medzi ne patrí aj táto pleťová maska.

Nemecká značka Natuderm Botanics má vo svojom portfóliu viacero druhov pleťových masiek, ja sa teraz pristavím pri tej hydratačnej. O tých zvyšných ešte bude reč - opäť pozdravujem kamarátku zo Svätého Jura! ;)
Účinnými zložkami tejto pleťovej masky by mali byť ginkgo a oliva, ktoré majú zabrániť vysúšaniu pokožky a prispievajú tak k zachovaniu jej pružnosti. Tiež by mali pleť osviežiť. Keďže ja mám najradšej masky, ktoré pleť vyživia a zároveň upokoja, po tejto maske som siahla ako po prvej.
Ako moje "maskovanie" dopadlo?
Čo sa týka konzistencie, maska je hustá a ľahká zároveň - na ruke vyzerá dostatočne husto, ale rozotiera sa až prekvapivo ľahúčko. Vôňa je fajn, aj keď nie veľmi výrazná - skrátka taká "bio" /niektoré bio produkty vyslovene smrdia, našťastie to nie je prípad tejto masky/. Rovnako voňajú aj ostatné produkty radu Ginkgo - Oliva.
Apropo aplikácia - je naozaj veľmi príjemná a na pleti zanechá maska krásne osviežujúci pocit presne tak, ako sľubuje výrobca!  A čo je minimálne rovnako skvelé - na mojej pleti, ktorá občas pri maskách zareaguje miernym štípaním, sa žiadne podráždenie neprejavilo. Takže výrobok odporúčam aj "šťastným" majiteľkám citlivej pleti - samozrejme treba vyskúšať, nemusí všetko sadnúť každému...
Hoci výrobca uvádza dobu pôsobenia 15 minút, ja nechávam výživno - hydratačné masky pôsobiť aspoň 20 minút, aby pleť vstrebala z masky čo najviac užitočných látok. A najradšej mám masky, ktoré stačí maximálne zotrieť papierovou vreckovkou - prípadné zmývanie vodou môže pleť zbytočne podráždiť a vysušiť. Nemecký výrobca pri tejto maske ponúka dva spôsoby: buď si zvyšky masky vmasírujeme do pokožky alebo ich zotrieme papierovou vreckovkou, navlhčenou teplou vodou. Ja osobne som vyskúšala kombináciu týchto dvoch spôsobov "zbavenia sa" masky - keďže jej bolo na tvári pomerne dosť, len vmasírovať ju by asi nebolo až také jednoduché. Papierovú utierku ani netreba vlhčiť, stačí jemne zotrieť najhrubšie vrstvy a zvyšok vmasírovať do pleti.
/môj tip: Zvyšky masky spolu s utierkou vyhadzovať nemusíme, sú ako stvorené na vmasírovanie na chrbty rúk, dekolt atď./
A aké boli výsledky môjho "maskovania sa"?
Jedným slovom - PARÁDA! Pleť ostala hodvábne jemná na dotyk aj na pohľad, chránená neviditeľnou vrstvou a naozaj vyživená. Navyše maska krásne vyplnila jemné vrásky, takže moja tvár vyzerala ako po botoxovej kúre! :) Obvyklá aplikácia krému by v tomto prípade bola naozaj niečím navyše.
Túto masku odporúčam skôr suchším typom pleti a predovšetkým v zime - pre suchú pleť v zimnom období musí byť skutočným vykúpením... Takže ak máte chuť pohýčkať svoju pleť kvalitným bio produktom, ktorý zároveň nie je testovaný na zvieratkách, smelo do toho! :)

plusy:            účinok, spôsob odstránenia masky
mínusy:         žiadne

celkové hodnotenie: 10/10

- claire -



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...