piatok 19. septembra 2014

Sensibio Tolerance Plus /alebo keby nebolo KEBY/



Vždy, keď Bioderma vyrukuje s nejakou novinkou, zasvietia mi oči, v hlave zabliká kontrolka a začínam nadmerne slintať. Inak tomu nebolo ani v prípade tejto novinky – obzvlášť, keď rozšírila rady mojej obľúbenej Sensibio lajny. A ja som sa k nej dostala tak trochu ako slepé kura k zrnu.



Krém Sensibio Tolerance Plus mi poslala jedna eňo-ňuňo baba, blogerka Veronika z  Awards4Beauty, čo ma silno potešilo a za čo jej desaťkrát ďakujem. Recenziu naň písala aj ona a rozhodne odporúčam mrknúť na ňu, klik tu /keďže v tej mojej hodnoteniu zloženia veľa času neutratím, keďže tomu zas až tak nerozumiem, že.../.
Aké sú teda moje dojmy? No, začneme asi takto: Krémik by bol pre mňa na teplejšie ročné obdobia viac než ideálny, KEBY... keby moja pleť bola aspoň na pohľad tak dokonalá, že by som nemusela používať mejkap /čo občas teda aj praktizujem, aj keď moja pleť má od dokonalosti asi ako ja od Austrálie/. Týmto som už teda niečo naznačila, ale predsa len sa poďme mrknúť na vecičku od hlavy po päty.
Krémik je balený v tube s pumpičkou, ktorú veľmi oceňujem. S týmto druhom pumpy som sa ešte nestretla a chvíľu som bola náchylná neveriť, že cez toto môže nejaký obsah aj vyjsť na svetlo božie. Voľným okom totiž otvor takmer nevidíte.



Krémik tak máme pred zlým a krutým svetom chránený skutočne dokonale.
Konzistencia je redšia – povedala by som, že nejde o krém, ale skôr o fluid. 




Hydratačné schopnosti krému by som označila ako maximálne postačujúce, s tými vyživujúcimi je to však už biednejšie. Z čoho vyplýva len jedno, of course: na zimu tento krémik asi nie, na ostatné ročné obdobia odporučiť môžem bez problémov. Krém má tiež veľmi dobrú vstrebateľnosť.
Čo sa týka účinku na hypersenzitívnu pleť, pre ktorú je primárne tento krém určený /a ku ktorej mám ja občas nábeh/... MOMENTÁLNE je moja pleť vo viac-menej bezproblémovej fáze - možno aj vďaka používaniu tohto krému. Ak na niečo posledné týždne zareagovala, tak len na kombináciu víkendových silnejších slnečných lúčov a víkendového potu :D, ale vždy to ostalo len pri jednorazovej záležitosti – stačilo pleť vyčistiť Sensibio micelárkou a namazať krémom, štípanie bolo fuč.
Dostaňme sa ale konečne k tomu KEBY, ktoré som naznačila už v názve tohto postu. Hoci na obale píšu, že máme do činenia s "excellent make-up base", no tak neverte výrobcovi v tomto ani slovo. Bohužiaľ. Myslím, že počas mojej "beauty-kariéry" som sa nestretla s krémom, ktorý by bol horším podkladom pod mejkap, ako je Sensibio Tolerance Plus. Niekedy sa stáva, že krém je... ako by som to... NEKOMPATIBILNÝ s určitým mejkapom, ale myslím, že TENTO krém je nekompatibilný nielen s KAŽDÝM mejkapom, ale aj sám so sebou. Krém cuckuje na mne tak neuveriteľne strašne, až je to na zaplakanie – a to som vyskúšala všetky možné mejkapy aj BBčka, čo mám doma! Dokonca keď krém ráno nanesiem na dekolt, stačí si prstom po dekolte prebehnúť ešte večer a krém ide dole...
Tento problém sa dá, samozrejme, čiastočne zvládnuť vklepávaním mejkapu do nakrémovanej pleti miesto "mazania", no ale povedzme si na rovinu, ktorá z nás je ochotná vstávať o hodinu skôr len kvôli tomu, aby vklepala mejkap do nemožného podkladu?
Takže môj verdikt bude tak trošku schizofrenický. Hoci sa krém javí byť na citlivú pleť so sklonom k prehnanej citlivosti naozaj výborným pomocníkom, cuckovanie pod mejkapom je vec, ktorú denným krémom, bohužiaľ, netolerujem. Sama priznávam, že je to veľká škoda, ale som stará konzerva a tým pádom sa k ďalšiemu baleniu tohto krémiku vrátim zrejme až v prípade, že moja pleť začne robiť väčšiu neplechu, než robí momentálne. Takže v konečnom dôsledku som Veronike vďačná dvojnásobne /dvadsaťnásobne/, že mi umožnila túto vecičku vyskúšať bez toho, aby som za ňu utratila čo len euro.

plusy:          účinok, balenie
mínusy:      nevhodný ako podklad pod mejkap, cena /cca 18 eur/

celkové hodnotenie: 7/10 - aj keď vzhľadom na účinok by si zaslúžil v pohode plnú paľbu!

Skúšali ste tento krém? Ste tiež také konzervy ako ja alebo poctivo bojujete s cuckujúcimi krémami? :)

- claire -

2 komentáre:

  1. Veľmi zaujímavá recenzia, najmä pre mňa, nakoľko nad ním dosť výrazne uvažujem.
    Ale zrejme ak sa rozhodnem, tak potom len na večer a ráno pleť vyčistiť.
    Nemám nervy ani čas pri dvoch malých deťoch ráno vklepávať krém na pleť :). Ešte tak nájsť dobrú vílu, ktorá mi pošle krém na vyskúšanie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak na večer ho môžem len odporučiť... Skús sa popýtať v lekárňach, mohli by mať vzorky.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...