streda 3. decembra 2014

Alternatívne odličovanie so značkou Yves Rocher

Ak by ste nebodaj čakali, že tu dnes budem písať o odličovaní pleti francúzskymi pijavicami alebo čistou francúzskou vodou z vodovodu, asi budete trošku sklamané. Keď totiž taká uctievačka micelárnych vôd ako som ja začne po tisícšesťstoosemdesiatychpiatich rokoch používať na odličovanie pleti pleťové mlieko a pleťovú vodu, je to jednoznačne alternatíva ako vyšitá ;).

Popravde, k tomuto variantu čistenia pleti som sa uchýlila len pod vnútorným nátlakom samej seba a môjho premicelárkovaného JA. Nemôžem povedať, že by sa mi žiadalo nejakej zmeny /maximálne tak zmeny miciny, že/, ale v duchu „všetkého veľa škodí“ som usúdila, že malá micelárková pauza mi asi neuškodí. A že som sa uchýlila zrovna k značke Yves Rocher a ich odličovadlám, určeným pre suchú pleť, za to môže vlastne len to, že sa mi predajňa postavila do cesty. Ako inak, of course.
Pleťová voda z radu Nutritiv Végétal pre poctivé čitateľky zrejme nebude tak celkom neznámou. Testovala som ju už pomerne dávno a so svojimi dojmami som sa s vami podelila v tomto článku. Hoci som nebola úplne presvedčená o nutnosti používať ju, v globále ma voda celkom prekvapila, a výnimočne milo.
Preto som sa rozhodla vrátiť sa práve k nej a čistiace kombo doplniť pleťovým mliekom z tohto istého radu.
Mliečko má ľahkú, ale veľmi hustú konzistenciu. /Konzistenciu pleťovej vody asi veľmi riešiť nemusíme, že jo ;)./

Oba výrobky pekne voňajú a majú fajn zloženie. Bez parabénov, minerálnych olejov, farbív, v prípade tonika aj bez alkoholu, s prídavkom zopár pleti prospešných lahôdok ako bambucké maslo, makadamiový olej alebo pidi-stopové množstvo miazgy z jasanu takmer na konci zoznamu ingrediencií.
Suma sumárum, oboma výrobkami môžete pleť veselo čistiť bez toho, aby ste vašu suchú pleť podráždili či ešte viac vysušili. Naopak, pleť ostane pekne hladká, hydratovaná a vyživená, nič neťahá, neštípe.


Čo sa čistiaceho účinku týka, tu už si ale nie som taká istá. Tampónikmi som šmrdlala po tvári síce dostatočne dlho, a ten posledný ostal ako prvý letný sniežik, napriek tomu som nemala pocit, že by mi tento spôsob čistenia pleti dostatočne vyčistil moje póry. Výsledkom bola nejaká tá čierna bodka na nose – a to už sa mi celkom dlho nestalo.
Takže, môj konečno-konečný verdikt veľmi jednoznačný nebude. Mlieko spolu s tonikom síce vyčistí vašu SUCHÚ pleť bez podráždenia, dokonca ju aj super zhydratuje, ale ak máte zároveň trošku väčšie póry, než je beauty-svetu milé, asi by som toto čistenie pleti tak celkom neodporučila.
Ale možno som len zaujatá a rozmaznaná micelárkovým odličovaním pleti a v podstate ma neberte vážne ;).
Dnes netradične bez hodnotenia.
Btw, to úžasné balenie, ktoré som vychválila tu, mi samozrejme zrušili. WTF?! :D

Aký spôsob odličovania a čistenia pleti preferujete vy? ;)

- claire -


2 komentáre:

  1. Toto nebude tak celkom moja šálka kávy na čistenie pleti :(. Yves Rocher som asi v živote nepoužila a zrejme asi ani nebudem.
    Na tvár večer penu z Baley (fakt dobrá) + dočistenie micelárkou + z lekárne mám ešte gáfrovú vodu (keď mám pupáčiky).
    Ráno micelárka + Lóreal takú ružovú vodu a n to už potom len ostatné techtle mechtle :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktorá pena, aká pena? :) Keď miniem toto mlieko, už mám v rezerve tú od Biodermy a silno sa na ňu teším :)
      Idem skúsiť ten Veronikin variant micka - pena/gel - micka, uvidíme, čo na to môj ksichtík...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...