piatok 12. decembra 2014

Rýchlorecenzia na mejkap Healthy Mix od Bourjois



Neznášam písať recenzie na všetko, čo má kryť akýkoľvek bordel na našich tvárach. To hneď na úvod – aby vám bolo jasné a aby ste od tejto recenzie veľa nečakali! /A v podstate ani neviem prečo, lebo rozhodne by som mala o čom písať! :D/ Napriek všetkej nechuti, o tejto vecičke vám napísať ale musím :).
Už takmer kultový mejkap Healthy Mix od Bourjois.

Dôvody mojej nechute robiť recenzie mejkapov by sa ale predsa len našli. Dôvod číslo jeden: fotenie. S čistým svedomím môžem povedať, že recenzia na mejkap by kľudne mohla pozostávať z tony fotiek a piatich riadkov textu. A to ja nerada. Dôvod číslo dva: viď dôvod číslo jeden.
Teraz ale zatnem zuby a idem vám predstaviť fešáka, čo okupuje moju kozmetickú taštičku posledné týždne.
No, fešáka... Popravde, z balenia moc odvarená nie som.

Je síce funkčné, ale vizuálna stránka ma zrovna neuspokojuje. Pôsobí na mňa taaak... lacno?
Za tento nie príliš lichotivý vnem zrejme môže aj červená farba pumpičky – som konzerva a oveľa viac by som ocenila napríklad takú čiernu...
Hlavný je ale účinok, že. A s tým som, potešboh, spokojná. Nič viac, nič menej – snáď nikto nečakal ochkajúce ódy na túto vecičku, či? :)

Mejkap sľubuje /ako inak? :D/ krytie a zároveň rozjasnenie pleti. Konzistencia je na môj vkus a zvyk pomerne riedka, ale aplikácia je príjemná.

Ak sa ma spýtate na krycí účinok, tak v pohode - postačuje. Ak sa ma spýtate na rozjasňujúci účinok, tak som si nejak žiadny nestihla všimnúť – ale nevadí mi to. Ja tak trochu od mejkapov totiž nemám nejaké extra očakávania a úplne „chrochtám blahom“, ak mi mejkap aspoň trochu zjednotí pleť a zároveň nevytvorí efekt cementovej omietky. Ako bonus oranžovej, samozrejme.
A to tento mejkap spĺňa do bodky. Výdrž je slušná a okrem toho mejkap krááááááásne vonia. Nie silno, že by ste po osemhodinovke v robote utrpeli smrť prevoňaním sa, ale to ovocíčko, nachádzajúce sa v zložení, tam predsa len cítite.


Tak trošku z donútenia som si vybrala vanilkový odtieň 52, keďže bol najsvetlejší v momentálnej ponuke vo Fannke. Možno by som aj privítala tú svetlejšiu vanilku, ale zas žiadna tragédia to nie je a v pohode ho akceptujem aj teraz v zime. Mejkap odporúčam dámam s nejakým tým „do žlta“ podtónom pleti. 

Negatívne hodnotím fakt, že mejkap neposkytuje UV ochranu – vec, čo mi pri mejkape dosť chýba a nie som s ňou stotožnená. Ale tak čo...
Ak by som túto rýchlorecenziu mala ukončiť nejakým rýchlovyjadrením, tak s mejkapom som v podstate spokojná a odporúčam ho, zároveň ho ale nepokladám za taký zázrak, aký som očakávala po prečítaní recenzií. Alebo je to úplne inak a ja som len nikdy nemala to „šťastie“ vyskúšať nejaký fakt pekelný mejkap a preto neviem tohto miláška tak oceniť? :)
Mejkap zoženiete v cenovej hladine 12 – 14 eur, cécéá.

celkové hodnotenie: 8,5/10

Skúšali ste? Ktorý mejkap je pre vás ten NAJ? :)

- claire -

7 komentárov:

  1. Všade o ňom čítam, ale ešte som neskúsila. Túto značku mám rada, i keď nikdy neviem či jej názov vyslovujem správne.
    Ale nakoľko som bola v tejto cenovej hladine výsostne spokojná s Max Factorom, ani neplánujem zmeniť značku. A z high end makeupov som si dopriala Guerlain, tak teraz nemusím kupovať :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Max Factor som kedysi kupovala do nemoty, potom som presedlala na Astor a bola som spokojná. Mala som ale aj také obdobie, že som mejkap nepoužívala vôbec. Na nejaký high end sa ale zrejme dám nahovoriť aj ja, akurát sa musím najskôr spamätať z mojej "high end" paletky tieňov :D

      Odstrániť
  2. Já mám z této řady pudr a ten je skvělý. Určitě časem vyzkouším i tenhle makeup, ale teď používám CC krém od Bourjois a ten je tak skvělý, že mu budu věrná dost dlouho.

    Maru UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na to CCčko som už počula nejaké chválospevy, asi by som si aj dala povedať... :)

      Odstrániť
  3. tento make-up je u mna zatial oblubeny.kedze ja sa nerada dlho chystam a healthy mix mi staci iba ,,napatlat,, a som hotova,tiez ho nemusim pocas dna kontrolovat :) a na moje pocudovanie mi ho doteraz kazda kamoska len chvalila.takze uuuplna spokojnost

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja kontrole mejkapu moc nedám asi pri žiadnej značke :D
      Ale hej, som s ním spokojná :)...

      Odstrániť
  4. Rada bych vyzkousela.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...