nedeľa 7. decembra 2014

Soaphoristické šialenstvo PART ONE

Mazanie vecí z posledného wishlistu som poňala nadmieru smrteľne vážne. Okrem zaobstarania dvoch wishlist-balzamov na pery z troch som učinila zadosť aj svojej momentálnej nálade zprírodniť výbavu mojej kúpeľne a tak u mňa pristálo konečne zopár drobností slovenskej bio značky Soaphoria.



Dnes sa mrkneme bližšie na chrup mydielkam, tuhému telovému krému a deodorantu.
Hneď na úvod musím poznamenať, že nesmierne oceňujem tie štyri obrázky, ktoré soaphoristické vecičky majú na obaloch.



Informácia, že výrobok je ručne robený, netestovaný na štvornožcoch ani iných –nožcoch, má prírodné zloženie a je to najviac slovenský výrobok, aký len môže byť, musí určite potešiť každého vlastenca či ochranára. Tak trochu sa medzi nich samozrejme radím aj ja, takže čo? Chrochtám blahom, of course B-).
Takže najprv mydielka.



Moja voľba padla na Tatranské horyOvocný sad /ktorý ešte odpočíva v skrinke, Hory ale o chvíľu padnú za vlasť!/. Sú jednoducho úžasné! Nevysušujú, pekne penia, krásne sviežo voňajú a ako bonus aj nádherne vyzerajú. Posúďte samy ;).



Tie tmavé záležitosti sú borievky. Ktoré samozrejme po čase skončia v umývadle /a občas ma tým pekne iritovali!/, ale keď ony tam tak dobre vyzerajú! :)
Ak by niekoho zaujímalo zloženie...



Aby ste neboli prekvapené, mydielka sú pomerne malé /aspoň teda ja som si ich predstavovala podstatne väčšie!/ a ako vidno z fotky, nemajú taký ten klasický, mydlovitý placatý tvar, takže to vrtenie v ruke, na aké ste určite zvyknuté pri klasických mydlách, také jednoduché nie je. To len také malé upozornenie.
Inak to vyzerá na celoživotnú lásku.
Ďalšia vecička, ktorá milo prekvapila, bol tuhý telový krém.




Keď som robila objednávku, v pôvodnom pláne bolo nejaké to telové suflé, nakoniec som ale neodolala. Predsa len, mazadlo v kelímku má každá jedna drogériová značka, o tuhom telovom mazadle sa to už ale povedať nedá ani omylom.
Tuhý telový krém s poetickým názvom Tehlička šťastia má v podstate rovnaký tvar, ako mydielka. Na telo ho aplikujete potieraním pokožky – takže si trošičku zamakáte.
Zloženie je celkom najviac fantastické.



No a výsledkom pôsobenia tohto zloženia je tak neuveriteľne krásne vláčna, voňavá pokožka, až sa mi chce napísať, že chrochtám blahom, ale nechcem sa furt opakovať ;). Ak dáte na telo len jednu vrstvu, pokožka ostane vyživená, ale vôbec nie mastná. Ak chcete pokožku premazať viac, odporúčam lietať s krémom po tele viackrát, vtedy budete krém na pokožke cítiť ešte celý druhý deň.
Krémik vonia veľmi pekne, trošku citrusovo, trošku kvetinkovo... /Alebo urobte si vlastný názor J./
Zaujímavý spôsob aplikácie má samozrejme aj svoje muchy. Tehlička šťastia sa čoskoro začne vo vašich rukách tak trochu topiť /nie od šťastia, ale vplyvom telesnej teploty/ a tento fakt vám aplikáciu krému trošku skomplikuje - najmä, ak máte krémik tesne tesne pred padnutím za vlasť, že. Topenie nie je nejaké výrazné, ale predsa len JE. Ak by vám neprekusnuteľne vadilo, odporúčam siahnuť skôr po tom klasickom telovom suflé v kelímku. Toto mazanie už ale, prirodzene, také origoš nebude J.
Poslednou vecičkou od Soaphorie, ku ktorej vám dnes poviem nejaké to slovíčko, je organický krémový deodorant.



Nedá mi nezastaviť sa hneď pri názve. Aby ste nebodaj nečakali, že ak má niečo v názve slovíčko „krémový“, že to krémové aj musí byť. Lebo nemusí a ani nie je :).
Konzistencia deodorantu vyzerá nejako takto...





...a pocitovo pripomína skôr peeling než krém! :D /Ale bacha, v podpazuší necítiť!/.
Na výber máte z dvoch vôní, obe voňajú nádherne /ale jedna predsa len lepšie a tú som si ja, ako inak, nevybrala/. Môj nevinný deodorant vonia tak trošku ako kyslé cukríky Lipo.
Deodorant samozrejme nie je antiperspirant a nemôžete od neho očakávať, že vám stopne potenie. Ak by ste mali s potením väčší problém, ale predsa ste sa rozhodli zabojovať len proti odéru typu smažená cibuľa, nie som si istá, či bude pre vás tento deodorant dostatočne silný. Respektíve - NEVIEM to posúdiť. Ja /potešboh/ s potením väčší problém nemám a antiperspirantami mordujem svoje potné žľazy len v lete, takže tohto bio-miláška teraz na zimu len vítam.
Venujme teraz krátky pohľad zloženiu.



Na to, že ide o prírodný deodorant, vôňa je pomerne intenzívna a to vaše podpazušie vám pekne prevonia. A nebudem tvrdiť, že vám bude takto voňať najbližšiu 24hodinovú šichtu, ale ak ste ten podpriemerný potič ako ja, tak vydrží nesmrdieť. A to je pre mňa to podstatné.  
Hmotu nanášam vždy len večer po sprche. Ak by bolo potrebné objasniť: prstami – a vždy len umytými. Opäť raz malá múdra vsuvka: Stačí pidi-množstvo! Ak totiž nanesiete viac, vďaka konzistencii sa trochu môže usadzovať v ryhách podpazušia. Pidi-množstvo je ale plne funkčné, takže smelo do toho.
A ja nabudúce určite vyskúšam benátsku verziu.
Keď tu teda mám povedať pár teplých slov na záver... Musím skonštatovať, že s prvou časťou mojej soaphoristicko-kozmetickej nálože som viac ako spokojná. Ani nebudem tvrdiť, že to bolo prekvapko, lebo som to tak nejak aj očakávala.
A nabudúce sa mrkneme na zvyšok môjho bio-arzenálu od Soaphorie.

Skúšali ste niečo od tejto domácej značky? Ak áno, budem rada, ak sa podelíte o vaše skúsenosti ;).

- claire - 














8 komentárov:

  1. Všetky produkty vyzerajú výborne, tuhé krém na telo som ešte nevidela, s tým by sa mi asi hrať nechcelo, ale mydlo by som asi nejaké vyskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ono je to natieranie pracnejšie len o máličko oproti nejakému klasickému telovému mazadlu, a ten účinok za to veru stojí...

      Odstrániť
  2. Tohle vůbec neznám :-)

    Budu moc ráda, když se zapojíš do mé giveaway o super skřipce do vlasů - http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ešte som od tejto značky nič neskúšala, ale veľmi ma láka. :-) Zaujali ma mydielka a určite aj tuhý telový krém.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Od tejto znacky som este nic neskusala, ale v blizkej dobe sa po niecom pozriem.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Už som niečo vyskúšala a zaujalo ma to tuhé telové maslo na telo (prečo je v názve dvakrát "telo" ?) .

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...