utorok 23. decembra 2014

Zozimievanie

Teda, nie že by relatívne /ale FAKT relatívne!/ zozimené nebolo už nejaký ten piatok... Napriek tomu si myslím, že tento post by nemal chýbať na blogu žiadnej správnej beauty-blogerky ;). Lebo vplyv ročných období ešte furt veľa z nás podceňuje /že, Claire! :)/.
Moja zimná kozmetická výbava.

Nechcem tu zbytočne obkecávať veci, ktoré sú notoricky známe – beztak všetky vieme, že na zimu sa žiada patlať na seba skôr hutnejšie a výživnejšie patladlá. Akéhokoľvek druhu. Čo na seba patlám ja?
Začnime telesnou schránkou.

Celkom nedávno som vám do nebies chválila môj najnovší objav – ochranné telové mlieko s brusnicou značky Balea. Mliečko stojí niečo málo nad 2 éčka a je tak úžasne hydratačné, že nakúpite do zásoby, to garantujem. Aspoň teda u mňa to tak prebehlo :). Zima sa prejavuje ale aj v sprchovacogélovej oblasti, kde uprednostňujem niečo viac olejovité a s hrejivejšími vôňami. Sprcháč na fotke vonia fakt pekne – jemne kvetinkovo. Btw, nie je kvetinková vôňa skôr vôňa JARNÁ? :D

Od macochy samozrejme nie sú ani naše labky a hoci ja mažem, mažem a mažem poctivo po celý rok, v zime je krém s ureou na chodidlá samozrejmosťou najsamozrejmejšou! Na labky predné to chce tiež niečo hutnejšie - momentálne ulietavam na premasťujúcich krémikoch z Francúzska, o ktorých som vám už písala v tomto poste – aj keď veľmi matne.
Plynule pokračujeme ksichtíkom.

Kombo mojich zimných miláčikov predstavuje hydratačné sérum od Biodermy v kombinácii s krémom Atoderm Nutritive. Táto dvojka spoľahlivo ochráni aj tú najcitlivejšiu tvár pred mrazom, vetrom a podobnými zimnými radosťami. Navyše, tento mesiac bol krém v B4E akcii, takže som v predstihu stihla informovať aj Ježiška, aby náááhodou na moju večnú lásku k tomuto krémiku nezabudol ;).
Ksichtu čas od času /aspoň raz týždenne, ale ideálne aj dva – trikrát!/ doprajem aj nejakú tú extra porciu starostlivosti v podobe poriadne výživnej pleťovej masky, ktorá pleť zároveň upokojí. Mám doma zopár masiek, ktoré sa tvária maximálne zimne, nie každá je na pocit nejaká extra príjemná a nie každá ma želaný účinok. Tieto masky ale určite stoja za vyskúšanie!

Svojej korune krásy venujem zvyčajne málo pozornosti celoročne, ale predsa len v zimnom období to človeka viac mazať priam núti. Aj vlasy. Okrem nejakých tých maskovacích a kondicionéroidných stálic ošetrujem končeky vlasov krémikom s ovsom od frantíkov Yves Rocher.

Krémik pekne vonia, neobsahuje silikóny ani parabény a končeky vašich vlasov pekne chráni pred rozdvojením. Prípadne rozfranforcované konce pekne zlepí dokopy, keď už... :).
No a nakoniec /aj keď určite vlastne na mieste PRVOM ;)/ tu máme zopár balzamíkov na pery, ktorých najmä teraz v zime nie je nikdy dosť. Mažem fakt poctivo a teraz najradšej týmto:

Asi vám je jasné, že momentálne ulietavam na téglikoch. Hygiena-nehygiena, skrátka som sa na ne namotala. Pretože sú taaaaak rozkošné! :) A účinok samozrejme bez debát.
A to je vlastne pre dnes všetko. Prajem vám príjemné vianočné mazanie sa, ako inak! ;)

Bez čoho sa v treskúcej zime neobídete vy? :)

- claire -

6 komentárov:

  1. Máš celkom slušnú zásobu :), lepšiu ako ja.
    A bez čoho sa nezaobídem v treskúcej zime ? Bez horúceho čaju, rukavíc na ruky, čiapky na hlave, pančúch na nohách a zohrievadiel na ruky vo vačku vetrovky :)))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Ty si iná zimomrivka, to ja uznávam akurát ten horúci čaj! :)))
      Ono toto ani nie sú zásoby, to všetko ja POUŽÍVAM! :D

      Odstrániť
  2. Kedže viem ako si zaťažena na kremy na ruky a nohy dávam Ti typ na limitovanu zimnú ediciu tychto mazadiel od Cienu :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na obale je nakresleny ladovy medved.

      Odstrániť
    2. aha, viem! Tie som chcela skúšať ešte minulú zimu, ale nedošli k nám na predajňu...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...