piatok 28. októbra 2016

Arganový olej od ARGANEOL



Ak by som vám mala odporučiť jednu jedinú vecičku proti vráskam, ktorú by mala každá jedna z nás používať do konca života, tak by to neboli žiadne predražené séra a krémiky. Moja voľba by bola celkom jednoznačná – arganový olej. Fakt ho neskonale milujem a že je to vzťah naozaj dlhodobý a perspektívny, to si môžete prečítať už v tejto recenzii. A dnes omrkneme ďalší kúsok v mojej zbierke. Arganový olej od ARGANEOL.

ARGANEOL_bio_argan_oil


Začneme účinkami. Ak by ste sa chceli o nich dozvedieť naozaj všetky pidi-detailíky, omrknite stránku výrobcu od našich západných susedov – Sagrada Natura. Účinky argaňáku vrátane jeho „výroby“ majú rozpísané naozaj DOKONALE a za to ich fuckt milujem! Stránka vrátane e-shopu je spracovaná perfektne a disponuje všetkými potrebnými informáciami, ktoré sú maximálne zrozumiteľné, užitočné a celá stránka veľmi prehľadná. Zvyčajne to nerobím pri spoluprácach tak okato, ale v tomto prípade – ak vás argaňák zaujíma – NAOZAJ ODPORÚČAM stránku omrknúť.
Poďme ale k nášmu fešimu.

ARGANEOL_bio_argan_oil


Môj argaňák má objem krásnych 50 ml /ktoré budem spotrebovávať naozaj dlho!/ a ideálne balenie – elegantné a s pipetkou, ktorou môžete ceeelkom hygienicky a pohodlne obsah dolovať na svetlo božie po kvapôčkach.

ARGANEOL_bio_argan_oil


K zloženiu sa vyjadrovať príliš nebudem, je to skrátka čistý, 100percentný argaňák.
Kameňom úrazu býva pri arganovom oleji občas vôňa – mimochodom, túto problematiku máte perfektne a trošku vtipne rozobratú tiež na spomínanej stránke :) - ktorá môže pripomínať všeličo. Takže zatiaľ, čo môj prvý argaňák smrdel neskutočne, z druhého nebolo cítiť nič a – voalááá – konečne sme doma, pri tej TOP kvalite!
Arganový olej od Arganeol totiž naozaj veľmi zľahka vonia po orieškoch! A presne takto má údajne voňať najkvalitnejší argaňák a ja tomu celkom verím. Vôňa je veľmi jemná – určite z jej krásy nebudete odpadávať a plaziť sa po kolenách po zvyšok vášho života – ale toto mne osobne vonia naozaj celkom príjemne. Hurá.

ARGANEOL_bio_argan_oil


Z povinnosti pripomínam, že akýkoľvek olejček treba mazať na NAVLHČENÚ telesnú schránku. Čím ju navlhčíte, to je už vaša vec, ja na tvár ale vždy používam kombináciu argaňáku s ružovou vodou, ktorá sa mi maximálne osvedčila.
Nie inak je tomu aj v tomto prípade – tvár prestreknem ružovou vodou, šupnem po 1 kvapôčke na každé líce, čelo, nos a bradu, jemne rozotriem, opäť prestreknem ružovou vodou a následne olejček vmasírujem do pleti – vrátane oblasti pod očami.
/A keďže som šetrná beautyblogerka, tak umastené ruky poutieram o končeky svojich vlasov :)./
A účinky? 

ARGANEOL_bio_argan_oil


Ten protivráskový zbadáte po pár mesiacoch pravidelného mazania. ZBADÁTE! Myslím tým, že zmena k lepšiemu bude NAOZAJ VIDITEĽNÁ! S týmto som sa zatiaľ nestretla pri žiadnom inom olejčeku a už vôbec nie krémiku/sére proti vráskam, len a jedine pri arganovom oleji.
Čo sa týka okamžitých účinkov, tak to si zachrochtáte blahom hneď po prvom použití – obzvlášť, ak máte suchú alebo dehydrovanú pleť.
Olejček sa vďaka navlhčeniu pleti vstrebe pomerne rýchlo, ale čo je najlepšie, to je pocit, ktorý budete mať každé ráno po prebudení! Pleť je totiž tak neuveriteľne jemná, hebká a vláčna, že nebudete vedieť prestať chytať paprčkami svoju vlastnú tvár!
Arganový olej je skrátka čistá závislosť a ak s ním raz začnete, už neprestanete, to vám garantujem :).

ARGANEOL_bio_argan_oil


Ešte pár slov k e-shopu.
Argaňák majú v ponuke v troch základných baleniach, ktoré môžete omrknúť tu. Záleží len na vás, aký spôsob aplikácie je pre vás najpohodlnejší a koľko chcete práve zainvestovať. Cena môjho 50ml balenia je vcelku sympatických 16,50 éčok a mne vyhovuje najviac - nielen spôsobom aplikácie, ale aj objemom. Takže ak sa pozdáva aj vám, smelo do toho, ja osobne som našla svojho favorita medzi argaňákmi a inde už nekupujem. Amen.

hodnotenie: 11/10

Čo vy a arganový olej?

- cc -

6 komentárov:

  1. Ja a arganový olej od Nobilis Tilia sme mali spolu kladný vzťah, ale jedno balenie mi úplne stačilo, aby som pochopila, že pri zmiešanej pleti
    to nie je to pravé. Takže za mňa už nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Momentalne tiez pouzivam arganovy olej od tejto znacky a za mna na zmiesanu az mastnu plet super. Neskor budem na blogu pisat podrobnejsiu recenziu, ale zatial napisem aspon ze je na pleti velmi prijemny, do 10 minut sa dokaze uplne vstrebat a hlavne co som prekvapena posobi aj na akne. Ak mam pocit, ze cez den sa zacina nieco vytvarat a vecer si nanesiem arganovy olej, rano je akne ovela mensie. Mala som aj arganovy olej od inej znacky, ale ten mi kvoli mastnote na samostatne pouzitie nevyhovoval, takze som ho miesala z inymi olejmi. Predpokladam, ze to bude asi kvalitou a sposobom vyroby. Neviem. Este budem o tom citat, kazdopadne vsak tato znacka mi vyhovuje.
      Kaviareň u mačky

      Odstrániť
    2. Lenka: No, mne teda vyhovuje maximálne a to vlastne ani neviem poriadne, akú pleť mám :D

      Odstrániť
    3. Mačka: Hlavne ho nezabudni vždy dávať na navlhčenú pleť, aby sa ľahko vstrebal ;). Ja som s týmto fešim spokojná úúúplne že najviac zo všetkých argaňákov a teda už mi ich zopár ksichtom prešlo :). Teším sa na recenziu!

      Odstrániť
  2. Tiež ho používam a ten pocit ráno po prebudení je dokonalý :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...