streda 4. januára 2017

Spotrebovanci za december



Uvarte si čajík, kávičku, nalejte pohár vínka, ak máte nad osemnásť a pohodlne sa usaďte. Dnes to bude opäť asi na celkom dosť dlho, pretože vám idem šťavnato opísať, ako vyzerala moja decembrová spotreba.

spotrebovana_kozmetika_december_2016



Začnime tým, čo som patlala na moju telesnú schránku. A kľudne môžeme aj balzamami na pery.

Kelímkové balzamy od Blistexu sú jedny z najlepších balzamov, to už asi viete. Kvôli vôni uprednostňujem skôr ten modrý, ale ak by vám vadil trošku intenzívnejší mentol na perách, pokojne vyskúšajte tento biely. Naozaj dokáže zahojiť akokoľvek zhumpľované a zanedbané pery! Naopak, ak si dobre pamätám, balzam od Rimmelu si vyslúžil titul sklamanie roka. Jeho hydratačné schopnosti boli podpriemerné, trvácnosť sa rátala tak v minútach a že som ho spotrebovala celý, za to vďačí peknej čajíčkovej vôni, UV filtru číslo 15 a elegantnému dizajnu. Toť vsjo, jeho opätovná kúpa je v podstate vylúčená.

spotrebovana_kozmetika_december_2016

Keď už sme začali tvárou, tak pri nej ostaňme a omrknime pleťové masky. V oboch kelímkoch ešte troška obsahu ostalo, ale keďže obe masky už značne nadsluhovali, usúdila som, že bude rozumnejšie poslať ich na večný odpočinok. Hydratačné schopnosti oboch masiek boli skvelé, najmä tá od Frantíkov bola úžasná a ak by bola ľahšie zohnateľná, určite sa k nej opäť vrátim. Čo sa ale pleťovej masky z Avonu týka, to som si už nie taká istá – jej účinok bol síce veľmi fajn, ale gél na tvári cuckoval a lepil tak neuveriteľne, že som nebola schopná nechať si vec na tvári dlhšie než nejakú pol hoďku namiesto avizovanej celej noci.

spotrebovana_kozmetika_december_2016

Pleťový krém českej značky Topvet bol veľmi milým prekvapením a ak máte suchú a dehydrovanú pleť, určite odporúčam vyskúšať, dáte s ním v pohode aj treskúcu zimu.
Odporučiť môžem aj 50kový zmatňujúci opaľovák na tvár od Ziaje, určený na mastnú a aknóznu pleť. Nie že by zmatňoval nejak extra intenzívne, ale určite som sa po ňom blyšťala menej, než po iných opaľovákoch a na tvári bol veľmi príjemný, o účinku nehovoriac.
Minúť sa mi podarilo aj univerzálne mazadlo od Lush, ktorým som po večeroch zvykla mazať ruky a ku koncu už aj chodidlá. Krémik bol mastnejší a hydratoval dobre, okrem toho pekne voňal, ale zas taký zázrak, že by som sa k nemu musela opakovane vracať, to teda nebol. Ak ale vezmeme v úvahu tú etickú stránku tohto chutného kelímku, kúpim si ho rada opäť, ak na to bude príležitosť.


spotrebovana_kozmetika_december_2016

Jabĺčkový sprcháč od Yves Rocher som odkladala ešte od minulej zimy, kedy sa táto limitka objavila na pultoch YR predajní. Sprcháč voňal naozaj prekrásne a nemám voči obsahu jedinej výčitky, pokojne by som sa k nemu vrátila – keby nešlo o limitku, off course. Veľké balenie síce láka k nadmernej spotrebe, ale tak toto už je vec osobných preferencií a schopnosti ovládať sa, že.
Prv, než sa vrhneme na dekoratívku, omrknime ešte vecičky na vlasy. Tento mesiac som minula ďalšiu  pidifľaštičku tekutého hodvábu Biosilk a rozbehnutú mám už tretiu. Tekutý hodváb vám zničené vlasy síce nezachráni a nefunguje ani ako prevencia, ale je to skôr taká prvá pomoc, keď sú vlasy rozlietané a už na prvý dojem pôsobia presušene. Okrem toho vám vlasy naozaj krásne prevonia. Takže ak hľadáte práve takúto vec, tak PRÁVE TÚTO vám s kľudným svedomím môžem odporučiť.
Odporučiť vám môžem aj hydratačnú kúru na vlasy z radu Professional od Baley. Šampón bol síce asi tým najslabším šampónom z profi radu, ktorý som vyskúšala, ale táto kúra bola najmä pri niekoľkohodinovom pôsobení naozaj fajn.
A môžeme prejsť na dekoratívku.

spotrebovana_kozmetika_december_2016

Svoju životnú púť ukončilo už neviemkoľké balenie podlaku/nadlaku od Avonu, ktorý je jedným z mojich svätých grálov a len tak sa ho vzdať nemienim. Lak od Rimmelu v mňamkovskom staroružovom odtieni Rose Libertin sa už u mňa ohrieval príliš dlho a lakovanie s ním bolo všetko, len nie komfortné, takže som sa po poslednom lakovaní rozhodla zbaviť sa ho.
V decembri doslúžilo aj neviemkoľké balenie Lash Sensational riasenky od Maybelline. Podľa mňa je to najlepšia riasenka posledných rokov, aká prešla mojimi riasami a vraciam sa k nej nie že so železnou pravidelnosťou, ale skrátka FURT.
No a na záver tu máme ešte troch vyhodencov.  

spotrebovana_kozmetika_december_2016


Lesky od Yves Rocher boli fajn, predovšetkým krásne voňali, ale keďže sa už u mňa ohrievali tak zopár storočí minimálne, rozhodla som sa uvoľniť miesto inej kozmetike. Ak nie ste náročné užívateľky, pokojne vám ich odporúčam, ale ja keďže nie som vyznávačkou leskov na pery a najmä tieto tubičky považujem za tak trošku vhodné skôr pre malé dievčatá a rané adolescentky, no tak nič, no...
Fixatér rúžu Lipcote je pre mňa po necelom roku tak trošku diskutabilnou záležitosťou. S niektorými rúžmi fungoval naozaj úžasne, s inými kompatibilný nebol vôbec. Po tých mesiacoch občasného používania mi ale už vďaka spôsobu aplikácie prišiel tak trošku ehmm, noo, ako by som to... menej hygienický?
Skrátka keď niečo aplikujete štetčekom, ktorý pcháte neustále hore-dole do fľaštičky, zvykne sa tam nahromadiť všetko možné, že. Takže som usúdila, že presne v decembri nastal čas vyraziť ním dvere. Bodka.

A to by sme mali pre decembrových spotrebovancov všetko. Máte aj vy s niečím z dnešného článku skúsenosti?

- cc -

8 komentárov:

  1. Pekná, veľmi pekná spotreba. Uvoľnila potrebné miesto pre nové vecičky do nového roku !
    Jediné čo z tohto zoznamu používam, resp. som používala, bola špirála od Maybelline :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tolik kousků, je vidět, že se se spotřebou činíš:-) Lash Sensational je moje top řasenka, žádná jiná nebyla lepší. A balzám od Rimmelu jsem si koupila nedávno, protože jsem na něj četla chválu..a nijak unešená z něj tedy nejsem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No z toho kozmetického hľadiska máme toho my dve celkom dosť spoločného, čo si tak všímam :)

      Odstrániť
  3. Pěkná spotřeba, z produktů s ničím zkušenost nemám, ale řasenku od Maybelline chci určitě vyzkoušet, když jí všichni tak chválí a zaujal mě i ten krém od Topvet, mám od téhle značky balzám na rty a je super :-)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééé, no tak to som rada, že si s balzamom spokojná, ktorý máš? Mňa už čakajú dva v zásobe :D

      Odstrániť
  4. Modrý blistex balzam je naozaj skvelý a mne by asi nevadil silnejší mentol, tak tento zelený pravdepodobne skúsim :) Inak na Lash Sensational sa chystám už faaaaakt veľmi dlho, takže len čo spotrebujem nejakú riesenku, určite si ju kúpim :)

    CALLAESTHETICS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže ten modrý je viac mentolový :) ale účinkom sú oba rovnako božskéééé ;)
      Riasenku odporúčam, ako inak :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...