piatok 4. augusta 2017

Balm Jovi - rockerská paletka od theBalm


Už som vám spomínala, že som stará rockerka? Ehmm, noo, minimálne miliónkrát, viem. Preto pre vás asi nebude žiadnym prekvapkom, že keď som zaregistrovala vo svojom zornom poli paletku Balm Jovi od theBalm, nebolo inej možnosti, než po nej chňapnúť ;).

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_paletka_recenzia


S recenziou paletky som si dala trošku načas. Neviem, ako ostatným kolegyniam blogerkám, mne sa ale takéto paletky nehodnotia vôbec ľahko. Zvyčajne obsahujú milión „políčiek“ s nejakým tým líčidlom, ktoré nemáte šancu ani po týždni intenzívneho líčenia zapamätať si, ako sa to vlastne správali /nehovoriac o občasne krkolomných názvoch/ a ak ich chcete poriadne vyskúšať VŠETKY, zaberie vám to tak polku života. Preto som sa paletke posledný mesiac venovala skutočne intenzívne. A aký je teda môj /predbežne/ konečný verdikt?

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_paletka_recenzia


Začnime tradične – obalom... pretože, nalejme si čistého vína, pri vecičkách od theBalm sa inak začínať ani nedá, že :). Obal je skrátka dokonalosť sama. Farebný, papierový, ňuňu, praktický, obsahujúci takmer všetko, čo na cestách potrebujete. Okrem toho obsahuje srdiečkové zrkadlo, pri ktorom sa líči jedna radosť, fuckt! 

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_paletka_recenzia


Myslím, že odteraz všetky moje zrkadlá budú mať tvar srdca – budem si pripadať síce ako jemne vyšinutá, ale nikdy som si nedokázala ani len predstaviť, že sa pri srdiečkovom zrkadielku dokáže tak dobre líčiť! :)
Paletka obsahuje 12 očných tieňov, rozjasňovač, lícenku, použiteľnú aj ako očný tieň a 2 farbičky, ktoré môžete aplikovať ako na pery, tak aj na líčka.
Začnime očnými tieňmi

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_paletka_recenzia


Tie sú ladené poväčšinou do studena a pohybujú sa v hnedo-fialovom spektre, ale nájdete tu aj zopár teplejších fešáčikov vrátane matnej telovej, vhodnej na blendenie. Čo sa farebného zloženia týka, myslím, že je vcelku univerzálne vyskladané a dáte ním nielen decentné líčenie na bežný deň do šichty, ale z krátka neobíde ani nejaký ten rockový alebo metalový koncert /či večer v opere, ak chcete/. Za toto za mňa jednoznačne palec hore.
Horšie je to so samotnými tieňmi. Že dosť prášia, to je jedna vec a pri použití vhodných štetcov sa s aplikáciou dá vyhrať tak, aby ste mali zaprasenú len polku kozmetického stolíka a nie celý, že. Poďme ale najskôr k popisu jednotlivých odtieňov, ako ich vidí oko Claire Clairmont ;).

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_ocne_tiene_recenzia
SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_ocne_tiene_recenzia


Metal-ica – strieborno-biela so shimmerom; Adagio – matná telová; Blink 1982 – studená stredne hnedá s jemným shimmerom;
Iron Maid-in – zlatá so shimmerom; Allegro – matná, teplá stredne hnedá; The Stroke – v podstate matná, veľmi tmavá modrá, ktorá obsahuje drobné mikrotrblietky;
Lead Zeppelin – v podstate matná, veľmi tmavá zelenohnedá/kaki so zlatými mikrotrblietkami; Moderato – matná tmavofialová; rem – matná svetlofialová so slabučkým zlatistým nádychom
Alice Copper – teplá tmavofialová s nádychom do medena, so shimmerom; Presto – matná tmavohnedá; Third Eye Blinded – telová so shimmerom.

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_ocne_tiene_swatch
zľava doprava: The Stroke, Allegro, Iron Maid-in, Blink 1982, Adagio, Metal-ica

Problém očných tieňov spočíva v ich pigmentácii, ktorá, bohužiaľ, nie je rovnaká pri všetkých farbičkách. Zatiaľ čo strieborná Metal-ica, matná telová Adagio, zlatá Iron Maid-in, fialovomedená Alice Copper alebo telová Third Eye Blinded sú pigmentované naozaj excelentne a konzistencia väčšiny z nich je krásne maslovitá, niektoré odtiene sú pre mňa celkom prudkým sklamaním.   

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_ocne_tiene_swatch
zľava doprava: Third Eye Blinded, Presto, Alice Copper, rem, Moderato, Lead Zeppelin

Vyslovene životnou prehrou je pre mňa temná modrá The Stroke, ktorá na ruke vyzerá skôr ako prašivá čierna a mikrotrblietky v nej sú pri swatchovaní a líčení v podstate ľudskému oku neviditeľné. Biednu pigmentáciu má aj svetlofialová rem alebo matná tmavohnedá Presto, ktorú by som považovala za základ každej jednej paletky – holt, v tomto prípade nie celkom použiteľná. Nuž...
Prejdime k ostatným líčidlám.

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_paletka_recenzia

Zlatý rozjasňovač DISCO DISCO/Solid Gold je pigmentovaný dobre, ale furt nedosahuje kvalít legendárnej Mary Lou. Čím ho v podstate nechcem haniť – intenzívna pigmentácia je totiž v mnohých prípadoch až na škodu /napríklad ak niektoré z nás nie sú schopné udržať sa pri líčení na uzde, že/, takže za mňa spokojnosť. Horšie je to s lícenkou POP! POP!/Don´t You Want Me, ktorá má síce krásnu, teplú broskynkovú farbu s jemnučkým nádychom do ružova, bohužiaľ je pigmentovaná až tak, že je to jednoznačne na škodu – štetec preto odporúčam o farbičku doslova len OPRIEŤ – v opačnom prípade „efekt marfuša“ zaručený! No a ešte si ten obsah aj VYPRÁŠITE behom týždňa, ak by ste postupovali inak :).

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_rockstar_palette_swatch
zľava doprava: rúž odtieň Milly a Vanilly, rozjasňovač a lícenka

Nuž, niekedy to ani výrobca takého mena, ako je theBalm, tak celkom nedomyslí.
Za mňa osobne tak trošku nezaujímavou súčasťou /akejkoľvek/ paletky sú krémové farby na pery/líčka. Aby som sa priznala, na líčka by ma niečo podobné ani nenapadlo skúšať – AK nejakú inú konzistenciu než tú klasickú, tak skôr nejaký tint, potažmo krémovú tyčinku a rozhodne nie KRÉM. Takže som tieto vecičky testovala len ako klasické rúže na pery.

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_rockstar_palette


Oba rúže sú na perách príjemné, nelepia nadmerne a pery celkom fajn hydratujú. Bohužiaľ, nude odtieň Milly na perách vlastne NEVIDÍTE a červený odtieň Vanilly, bohužiaľ, VIDÍTE :D. Ten je totiž na môj vkus až príliš teplý a to ja teda naozaj nerada. Využitie tejto, prípadne oboch farbičiek po zmiešaní vidím len v prípade, že chcete pery jemne natónovať, aby chytili nejaký ten „zdravší“ nádych - čo ale ja osobne vyhľadávam asi tak jeden deň v roku, že, takže za mňa v podstate zbytočnosť a privítala by som v tejto paletke jednoznačne napr. pleťový púder a korektor. Ešte len to by bola ideálna paletka na každú jazdu! ;)

SAVEONBEAUTY_THEBALM_balm_jovi_rockstar_palette


Čo teda povedať na záver... Zopár políčok v paletke sklamalo, niektoré príjemne splnili očakávania, takže v globále za mňa taký vyšší stred. Podobné paletky sú pre mňa skrátka v každom prípade skôr zberateľským kúskom, poznáte to - aj keď sa v líčení dvakrát nevyžívate, občas stačí jediný pohľad a vy skrátka viete, že Vec POTREBUJETE. Takže takýto nejaký postoj mám aj k rockerskej paletke od theBalm.
Ak túžite po nejakej univerzálne použiteľnej paletke a toto farebné spektrum vám vyhovuje, pokojne do nej choďte – tu ju dostanete za naozaj celkom rozumnú cenu, na iné e-shopy odporúčam, vzhľadom na takmer raz takú cenu, radšej zabudnúť .
Na záver už len číselné hodnotenie /samozrejme čisto subjektívnych/ dojmov z celej paletky:

7/10

Máte doma nejakú paletku od theBalm? Prípadne niečo tejto značky, čo by som určite mala vyskúšať alebo sa tomu určite vyhnúť? ;)

- cc -


12 komentárov:

  1. Riadne si ju sprdla :-) Asi si mi usetrila peniaze,lebo som o nej rozmyslala. Odporucila by si nejaku inu paletku s podobnymi farbami?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aaaaa to si ani nemyslím, čo si ešte nečítala nejaký môj zprďovací článok? :D Za tú dvacku môže byť, určite to nie je nekvalitná paletka v globále, ale 38e by som za ňu určite nedala a ani ju neodporučila vzhľadom k tomu, že nie všetko v nej je tip-top.
      Čo sa podobných odtieňov a cenovej hladiny týka, možno by som ocheckovala Zoevu, ale keďže tá už u nás asi končí... Viac momentálne z vlastnej skúsenosti poradiť nemôžem, ja a paletky...

      Odstrániť
    2. Ono ani tak nejde o tu sumu, ako skor o to, ze nechcem doma skladovat tolko kozmetiky. Preto hladam nieco univerzalne v tychto farbach a tip-top. Od Zoevy mam cool spectrum, no uz ju chcem vymenit. Pomaly dosluhuje.

      Odstrániť
    3. Ako sa to dosluhovanie prejavuje? :) Ja mám paletky väčšinou vždy asi tak tisíc rokov :D
      Možno by som sa mrkla skôr na Urban Decay teda...

      Odstrániť
    4. Blizia sa odporucane dva roky pouzivania a neprirastla mi k srdcu tak, ze by som ju nutne musela pouzivat aj po tej dobe. Vacsinou vyberam jednu, dve kombinacie tienov a zvysok nejako extra nepouzivam. Urban Decay by mohol byt :-)

      Odstrániť
    5. No tak ja som na tom podobne, vytipujem si v paletke zakaždým zopár obľúbencov a frčím na tých, ešte v živote sa mi nestalo, aby som používala všetko :). Ale keď ono sa na tie paletky tak dobre pozeráááá :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. jj, farby by boli dokonalé, škoda akurát tej pigmentácie niektorých z nich...

      Odstrániť
  3. Táto paletka má pekné odtiene škoda len, že za tú cenu nie je viac pigmentovaná.

    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tiež si myslím - aj keď niektoré odtiene naozaj plná spokojnosť! Len škoda, že nie všetky :)...

      Odstrániť
  4. theBalm paletku ešte nemám, ale je pravda, že žiadna z nich ma zatiaľ nejak veľmi nezaujala. Na tejto ma ale bavia názvy odtieňov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak názvy sú bomba, to je jasné ako facka :) theBalm sa celkovo s tým vizuálom naozaj VIE vyhrať...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...