pondelok 2. októbra 2017

Septembroví spotrebovanci



Po posledných nakupovacích článkoch sa množia protestné ohlasy, ktoré poukazujú na moje pomerne chudobné nákupy. Uznávam, na nakupovanie sa už snažím pozerať tak trochu s rozumom dospelej ženy :D. Dôrazne však upozorňujem na priamoúmerný nárast SPOTREBY, keďže sa snažím poslať na onen svet svoje staré zásoby, aby som tak mohla uvoľniť miesto pre vecičky nové ;). Z toho dôvodu si aj dnes strihneme jeden celkom výživný postík o spotrebovanej kozmetike. A tentokrát to bude výlučne o telovo-vlasovej kozmetike a jednom parféme :).

saveonbeauty_out_news_september_2017


Neviemkoľké zmasakrované balenie Effaclaru A.I. od La Roche-Posay hovorí samo za seba – milujem ho a na jeho účinky môžem takmerprisahať. Aktuálne som mu síce neverná s podobnou tubičkou od Avonu /ha ha/, ale rozhodne sa k nemu čoskoro vrátim, pretože je to jediná vec, ktorá mi dokáže väčšinu votrelcov zlikvidovať už počas jedinej noci! A to potrebujete, aj keď práve nie ste v puberte!
Po celkom dlhom čase som spotrebovala aj nočné hydratačné sérum od Frais Monde. S čistým svedomím môžem povedať, že je to jedno z najlepšie fungujúcich sér, aké som kedy skúšala a ak potrebujete pleť „len“ naozaj poriadne zhydratovať, tak vám ho vrelo odporúčam.

saveonbeauty_out_news_september_2017

Micelárky od Biodermy sú taká klasika. Ja už však posledné mesiace od používania micelárok trošku upúšťam, pretože mám pocit, že aj tá najkvalitnejšia mi moju pleť tak nejak OSLABUJE. Používam ich preto už len na odličovanie očí, kde mi táto modrá vyhovuje maximálne... ale keďže rovnako mi vyhovuje aj tá od Nivey, asi viete, aká bude moja voľba najbližšie a prečo.
Energizujúci denný pleťový krém od Nivey sa ku mne dostal darom a poctivo som ho vydrela až do dna. Zrejme sa k nemu už vracať nebudem, ale v podstate na jeho adresu nemôžem povedať nič zlé. Krém mal príjemnú konzistenciu, pekne voňal, obsahoval UV ochranu... a hydratoval vlastne len priemerne, takže potrebu vracať sa k nemu opäť už určite nepociťujem. Predsa len, moja pleť ďaleko po tridsiatke potrebuje trošku viac :).

saveonbeauty_out_news_september_2017

Druhý pokazený EOS, čo viac k tomu dodať. V tomto článku som vám spomínala pomarančovú verziu, ktorá sa mi stihla skaziť skôr, než som ho vôbec začala používať a rovnaký prípad bol aj tento s vôňou grepu – čo ma teda nesmierne mrzí, pretože to boli najvoňavejšie eosiatka, k akým som kedy pričuchla! Nuž, vstupujem si do svedomia.
Pokračujme sprchou. Šampóny a balzamy od Baley z línie Professional mám moc rada a tieto dve konkrétne vecičky VEĽMI. Už ste sa s nimi na blogu stretli a musím skonštatovať, že v mojom prípade naozaj fungujú. Spokojná som bola aj s balzamom na vlasy od Dove, ktorý bol určený pre hydratáciu a zväčšenie objemu vlasov bez zaťaženia – krásne voňal, bol hustý tak akurát a vlasy po jeho použití boli fajn. Bohužiaľ, otestovala som ho len párkrát, pretože mi bol posunutý kamoškou v objeme asi tak polovica tuby, pretože jej absolútne nevyhovoval a vlasy nadmerne zaťažoval :). Nuž, nie všetko vždy každému sadne podľa jeho predstáv.
Poslednou vecičkou na vlasy bol lak od Cien. Ja osobne ho určite môžem odporučiť – účinkoval podobne ako Wellaflex, spomenutý v tomto článku, ale na rozdiel od neho, tento lidlácky fungoval stopercentne /rozumej, neulepoval si vlastný aplikátor tak, aby potom striekal všetkými možnými smermi, len nie tam, kam mal!/. Takže ho určite môžete omrknúť – na domáce použitie ideál!
Testovanie vanilkovej peny na sprchovanie značky Balea zo začiatku sprevádzali mierne rozpaky a dlho som sa nevedela rozhodnúť, či ju zbožňujem alebo či mi jej používanie vlastne poriadne brnká na nervy. Nakoniec som sa ale rozhodla, že ju definitívne milujem najmä vďaka praktickému využitiu na cestách – viete ako, nemusíte so sebou vláčiť hubku, penu na holenie... Premýšľam akurát, či ostanem verná tejto neskutočnej vanilkovej ňuňu-verzii, alebo omrknem dačo iné.
Naopak, mangový sprcháč od Cien som si až tak nezamilovala už od prvého použitia. Vôňa je dosť umelohmotná, ale aj keď takéto vône Claire Clairmont občas môže, v jej podmaze je niečo, čo jej nosu naozaj prekáža. Okrem toho, sprcháč ako bonus v lete pri pomerne častom NEmazaní sa telovými mazadlami pokožku aj celkom slušne vysušoval! A to je niečo, čo ja rozhodne akceptovať nemôžem.

saveonbeauty_out_news_september_2017

Ak by ste ale mali nadmerné problémy s vysušovaním pokožky tela alebo tváre, Excipial U Lipolotio môžem rozhodne len odporúčať. Mliečko bolo síce pomerne tekuté, ale premasťovalo a ako bonus krááásne voňalo. Za zanedbateľný peniaz /cécéá 5 éčok/ dostanete v lekárni naozaj účinné premasťovadlo v prípade, že máte pokožku atopickú alebo len „štandardne“ presušenú.
Ešte jedno mazadielko – obligátny voňavý krémik na ruky od The Body Shop, tento vo verzii s argánovým olejom. Mini-krémiky od TBS sú fajn do kabelky, ich konzistencia je stredne hutná – rozhodne to nie je žiaden zázrak! – ale neskutočne dobre /a intenzívne/ voňajú! Takže ak chcete mať na vašich cestách-necestách aspoň naoko pocit čistoty, určite odporúčam po týchto krémikoch chňapnúť, ak vám niekde brnknú do nosa. U mňa doma skrátka klasika.
No a tým by sme sa dostali k záveru a už spomínanému parfému. Nie že by som si nerochnila pri originálnych parfémoch vyhlásených značiek, občas ale siahnem aj po tých lacnejších verziách v prípade, že mi skrátka VOŇAJÚ. Napríklad šikovné pidiverzie do kabelky, ktoré pri origináloch parfémov vedia byť neskutočne predražené.
Presne toto bol aj prípad vône Seducción od Yodeymy, ktorá sa tvári ako verná kópia kultovej Chloe a naozaj túto vôňu milujem! Presne túto fľaštičku mám už v druhom balení /zadara :D/ a môžem závisláčiť ďalej.
No, tak sme sa prepracovali k záveru. Poznáte niektorú z vecičiek z dnešného článku, milujete, prípadne nenávidíte na smrť? :)

- cc -




8 komentárov:

  1. Také se mi už EOS zkazil a celkem mě to naštvalo, ale mám ještě jeden v zásobě, tak ho musím co nejrychleji spotřebovat, než se s ním stane totéž.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No nevahaj... Mna obzvlast naprdelo, ze sa mi to stalo pri tejto limitke, ktora vonala asi najkrajsie zo vsetkych... X-(

      Odstrániť
  2. Pár kúskov poznám, pár ich používam, ale ani jedna, okrem La Roche Possay, nie je mojou obľúbenou vecičkou :).
    Čo sa týka Baley, najmä šampónov, sprcháčov a krémov na ruky, musím ja konkrétne veľmi veľmi opatrne, pretože ma výrobky z tejto značky neskutočne iritujú a vysušujú :(((((.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. La Roche ja klasikaaaa, ale uz mam nachystany clanok o jeho aktualnej nahrade a prekvapivo - celkom pozitivny :)
      Mna chvalabohu Balea nejak extra nesusi, ale samozrejme musim poctivo mazat - ktovie, ako by to dopadlo, kebyze nemazem:D

      Odstrániť
  3. Také pár věcí znám, ale poprvé co jsem ani jeden z nich osobně nezkoušeli :D vypadají ale jako fajn věcičky :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na mých EOS balzámech už se taky začal podepisovat zub čas, dva už jsem musela vyhodit, aniž bych je stihla dopotřebovat:-( U sprchových pěn Balea jsem si byla jistá, že je zbožňuji, krásně voní a baví mně, mám pocit, jako bych na sebe plácala tužidlo na vlasy:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach jaj, tazky - pretazky je zivot balzamovych maniacok :'(...
      :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...