pondelok 19. novembra 2018

Padlo za vlasť v októbri


Dnes mám pre vás opäť raz zhodnotenie kozmetiky, ktorú sa mi podarilo doraziť minulý mesiac a keďže naposledy som vás zahltila informáciami o asi miliónosemstošesťdesiatichtroch výrobkoch, tak dnes to tu budeme mať celkom úbohé – obzvlášť, keď tu máme aj nejaké tie stálice, ku ktorým sa už odmietam vyjadrovať. Tentokrát začneme práve nimi a postupne sa prepracujeme od najlepšieho k tomu zlému až najhoršiemu ;).

saveonbeautyblog_out_news_oktober_2018_recenzia
Stálice pre tentokrát tu máme o hojnom počte štyri, potažmo päť kusov – čajovníkovo-uhorkovú pleťovú masku od Avonu, Dove sprcháč, lak na vlasy Ciendve mikroceruzky na obočie od Catrice, ktoré vidíte snáď v každom článku o spotrebovanej kozmetike. Všetko podstatné nájdete v recenziách. Pokračujme ale niečím, čo by vás čisto teoreticky mohlo zaujímať o niečo viac :).


saveonbeautyblog_out_news_oktober_2018_recenzia

Jednou z dvoch vecí, o ktorých som presvedčená, že sa k nim ešte vrátim, je Silver Face Gel od Larens. Ako som už v recenzii spomenula, ide o akúsi silnejšiu verziu môjho milovaného Repair Gelu, určenú výhradne na tvár a rozhodne som bola s účinkami spokojná natoľko, aby som si vecičku kúpila opäť /áno, aj toto prvé balenie som si kúpila/. Neviem síce zatiaľ, kedy  presne táto slávna chvíľa nastane, keďže jednak mám v pláne vyskúšať od tejto značky ešte aj iné sérum a dvak bez Repairu skrátka nedokážem žiť, ale rozhodne by som tých peňazí, zainvestovaných do Silver Face Gelu neľutovala.
Ďalšou vecičkou, ktorá mi prirástla k srdcu, je hydratačný krém Hydro Balance tejto istej značky. Výdatne som na ňom frčala v lete počas horúčav, kedy mi vyhovoval stopercentne, holt, skorý návrat momentálne vylučujem – predsa len ide o ľahší krém, ktorý pre moju suchú a nie úplne najmladšiu /ha ha/ pleť v tomto ročnom období skrátka nestačí.
No, a máme za sebou veci, o ktorých kvalitách som tak nejak presvedčená, s tými ostatnými to už bude trocha problematické. 


saveonbeautyblog_out_news_oktober_2018_recenzia

Asi najpočetnejšie zastúpenou kategóriou bude taká tá nemastnoneslaná skupiny typu neurazí – nenadchne. Ako topku v tejto kategórii  môžem označiť masku na farbené vlasy L´Oreal Elseve Color Vive, ktorej efekt nebol zas nejaký extrémne dych vyrážajúci, ale furt si myslím, že ide o dobrú masku z drogérie a tiež za rozumnú cenu – čo už ale nemôžem povedať o ďalšej vecičke. Telový peeling Sanctuary Spa bol síce fajn a krásne voňal /taká tá výrazne hrejúca, jesenná vôňa, poznáte to!/, ale furt si myslím, že to bol len obyčajný telový peeling do sprchy – po ktorom sa navyše musíte ešte aj krémovať - a to nie je práve to, čo Claire Clairmont vyhľadáva! Takže cena cécéá 8 éčok nie je pre mňa ani trošku júzerfrendly a určite by som do tejto vecičky sama opätovne nešla – peeling bol darček od kamošky, ktorý určite potešil a ďakujem zaň, ale ja sama oveľa radšej zainvestujem do olejového peelingu od Baley, ktorý stojí 3 éčka, pokožku vybrúsi dôkladneobsahuje oleje! Amen.
Pleťový peeling od Alverdetelové mlieko od Cien majú spoločný benefit, naopak, práve v tej cene. Ich účinok bol taký postačujúci, ale nemyslím, že by som ich v dohľadnej dobe opäť potrebovala – ak sa ku mne nejakým spôsobom dostanú, spotrebujem, ale nutne pre ne utekať do obchodu teda naozaj nepotrebujem – peeling bol na môj vkus trošku jemnejší a telové mlieko malo takú zvláštnu, šmykľavú konzistenciu, takže aj keď výsledný efekt oboch výrobkov nejaký bol, tak to nebolo nič ohurujúce.
Na záver tu máme dve vecičky, ktoré si vyslúžili samostatnú kategóriu z toho dôvodu, že ich účinok bol v podstate dobrý, ale mám svoje dôvody, prečo sa k nim sama dobrovoľne nevrátim. Obe ste mohli vidieť aj v samostatných recenziách, kde už väčšina bola povedaná, potažmo napísaná, ale ja vám to rada zopakujem :).


saveonbeautyblog_out_news_oktober_2018_recenzia


čistiacim pleťovým olejom novej déemkovskej značky LVLY by som bola v podstate maximálne spokojná, nebyť toho debilného balenia, z ktorého ten obsah vytekal von jedna báseň /rozumej: haj buj, čiže aj zo zatvoreného balenia!/. Toto presne sú veci, ktoré nie som ochotná tolerovať pri žiadnom výrobku a už vôbec nie pri výrobku olejovom, že, takže umastením kameninovej tácočky pri fotení už prázdnej fľaštičky do článku u mňa tento výrobok definitívne skončil. A to dokonca natoľko, že som s tým obalom nepočkala ani na fotenie do tohto článku a treskla ho do koša ihneď po spotrebovaní.
Balzam na pery od Larensu bol už o niečo menší prípad pre psychiatra, aj keď to sklamanie z výrobku značky, ktorú mám tak rada, bolo tiež dobrým záhulom na nervy :). Ako som už napísala v recenzii, vôbec mi nevyhovovala konzistencia balzamu, ktorá bola na môj vkus až príliš málo hutná, na perách sa balzam topil a vďaka tomu som ho spotrebovala až neskutočne rýchlo /ak by som ho používala niekoľkokrát denne, miniem ho asi za týždeň/. Aby toho nebolo málo, pred koncom mi z neho odpadol ten kúštik, čo mi ešte ostal – jo, fuckt odpadol, nie, že som si ho sama zlomila – a to už ma naozaj dorazilo. Takže v konečnom dôsledku, aj keď účinky balzamu zlé, holt, neboli, balzam zaraďujem do kategórie kozmetiky, ktorú u seba doma už vidieť veľmi nepotrebujem, bohužiaľ.
Tak a týmto by sme zakončili článok o tom, čo padlo za vlasť v októbri. Uznávam, článok nebol z tých najpozitívnejších, ale ja som ho písala napriek všetkému s naozajstnou chuťou :D.
Čo vy a vaše negatívne skúsenosti s kozmetikou? ;)

- cc -

9 komentárov:

  1. Ja sa priznám, že zatiaľ som nenašla nič čo by mi nejako nevyhovovalo. Asi mám zatiaľ šťastie.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa máš! :D Na druhú stranu, o čom by som potom s takou chuťou písala, keby mi všetko len vyhovovalo? :D

      Odstrániť
  2. Tiez si myslim, ze by na Lip Balm-e mohli zapracovat. Urcite prave on nieje ten, ktory robi Larens tak jedinecnym.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda súhlasím a popravde aj som rada, že konečne som objavila niečo, čo mi nevyhovuje! :D Nemôže byť všetko len ružové a aspoň budem vyzerať objektívne! :DDD

      Odstrániť
  3. Tým, že sa vážne pomaly rozhodujem pri zmene a kúpe novej kozmetiky, čítam komentáre, blogy, recenzie,nemám v poslednom čase žiadne negatívne skúsenosti. Žiadne, určite za posledné mesiace.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šťastná to žena :D holt, ja ako beautyblogerka si to dovoliť nemôžem! :D

      Odstrániť
    2. Ty máš ale staršný život, musieť skúšať povinne nové veci :)))) !

      Odstrániť
  4. Na první pohled mě zaujal ten scrub, ale po přečtení recenze od něj dávám ruce pryč.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem síce úplne presne ktorý z tých dvoch, ale ďakujem a podobne! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...