pondelok 7. januára 2019

Ako sa mi podarilo /ne/dodržať novoročné beauty-záväzky

Tak si to dnes struhnime trošku tematicky - veď kedy je vhodnejší čas na to, zosumarizovať uplynulý rok na blogu, než začiatkom toho nového? :) Ak si pamätáte, pred rokom som vám čo – to popísala o svojich plánoch a záväzkoch ohľadom blogovania a napadlo ma, že by nebolo tak úplne od veci pozrieť sa spoločne s vami na to, čo sa mi podarilo dodržať a naopak, čo nie celkom vyšlo podľa mojich predstáv. A tiež ako to vidím ďalej, off course. Najskôr by ste si ale mali pripomenúť článok pôvodný, aby ste boli predsa len kúštik viac v obraze ;).

saveonbeautyblog_dennik_beauty_blogerky


Tak najskôr frekvencia písania článkov.
Myslím, že v tomto som v roku 2018 bola naozaj celkom poriadna a publikovanie dvoch článkov týždenne bolo niečo, čo sa mi s prehľadom podarilo plniť. Iste, boli aj slabšie chvíľky v živote beautyblogerskom, najmä v lete /keď zo zásady trpím nedostatkom času/ a v zime /keď zo zásady trpím nedostatkom svetla/, ale snáď to boli skôr výnimky – ja osobne mám na tomto poli pravidelnosť rada a preto som sa naozaj snažila. V podobnom duchu plánujem pokračovať aj v roku 2019 – aj keď občas mám pocit, že by mi ani všetkých sedem dní v týždni nestačilo na to, aby som vám popísala o všetkom, o čom vám popísať chcem, že nech žijú hauly...
Minulý rok som vám tiež svätosväte sľubovala, že sa posnažím popracovať na fotkách, ktoré som, nalejme si čistého vína, hneď od začiatku písania blogu tak trošku flákala. Ako jo, fotografka profesionálka zo mňa asi nikdy nebude, ale musíte uznať aj vy, že nejaký ten posun pri fotení vidno. Dokonca /!!!/ sa rozrástla aj moja zbierka harabúrd, ktoré využívam pri fotení - takže už  ma absolútne opustili frfľacie nálady na všetky tie pracholapače, ktoré mi občas v dobrej viere zopár /ne/rodinných príslušníkov pohodilo k nejakému sviatku a ja hneď rozmýšľam, ako to využiť pri fotení! Takže dúfam, že aj tento vývoj bude smerovať len k lepšiemu.

saveonbeauty_dennik_beauty_blogerky

Čo sa dopĺňania linkov do recenzií po spotrebovaní kozmetiky týka, tu si už musím trochu nasypať popol na hlavu. Nie vždy totiž stíham nielen realizovať to, ale vôbec na to pamätať. Keďže ale plne chápem užitočnosť celého tohto procesu pre vás, čitateľky, neostane mi iné, len sľúbiť vám, že sa pokúsim polepšiť. Pretože čo najobjektívnejšie recenzie sú presne to, čo chcem mať na svojom blogu, off course!
Začiatkom minulého roka som si tiež svätosväte /a tak trošku tajnostkársky/ sľubovala, že nastúpim do šetriaceho režimu, ktorý mal paradoxne ale spočívať v tom, že nebudem kupovať veľa lacných vecí, ale radšej menej drahých :). Lebo beautyblogerská logika, že. Musím skonštatovať, že toto sa mi na tých cécéá 60 percent aj darilo a počet recenzií luxusnej kozmetiky naozaj trošku stúpol. 

saveonbeauty_dennik_beauty_blogerky

Nie som si istá, či je to úplne najlepšie, pretože čítanosť môjho blogu za posledné mesiace klesla o polovicu :D, ale tie z vás, ktoré ma už trošku „poznajú“, vedia, že blog píšem najmä preto, že ma to baví a nepotrebujem si nutne na poli blogerskom niečo dokazovať, pokiaľ sa mi práve nechce. Samozrejme, neznamená to, že by som sa netešila z každého jedného komentára alebo každého jedného kliknutia či zdieľania, že, ale predovšetkým chcem písať o tom, čo naozaj baví mňa
Na druhú stranu, pri vyberaní vecí na testovanie stále intenzívne myslím aj na to, čo bude zaujímať vás a pokiaľ si myslím, že by vás to až tak veľmi zaujímať nemuselo, pokúšam sa recenziu na vec zaradiť do čitateľsky atraktívnejšieho haulu aj za cenu, že naprdím „sponzora“! No, uznávam, že moja drzosť a nevďačnosť občas nepozná hranice... :D
No a to by mohlo byť hádam aj všetko, čo som mala pre dnešok na srdci. Nejaké extra zmeny tento rok na blogu zatiaľ neplánujem, ale ak by ste mali tipy na to, ako zvýšiť čítanosť, sem s nimi! :D
A ja si už dám len zopár konkrétnych záväzkov typu vyskúšať konečne rúž od Diora alebo vyskúšať konečne rúž od Estée Lauder, čo asi momentálne nikoho zaujímať nebude :).

- cc -

6 komentárov:

  1. Články píšeš fakt dostatočne často, stále mám čo čítať takže to je super. Aj tvoje fotky sa mi páčia a podľa mňa sú čím ďalej tým lepšie. Jediné, v čom sa niekedy trochu strácam je menšie písmo, ale tak to je možno len môj problém. Inak tvoje články čítam fakt rada od prvého slova po to posledné lebo majú šťavu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milé slová, potešili! :) *)
      Malé písmená? Články píšem vo Worde v 11tke, mne sa zdajú v pohode, ale môžem to skúsiť dať v tej klasickej 12tke,uvidíme... Potom môžeš dať vedieť, či pomohlo ;).

      Odstrániť
  2. Ja napríklad mám zase rada recenzie na drogérkovo dostupné veci, nie zas tie najlacnejšie typu Balea ale taká zlatá stredná cesta dostupná pre každého to ma baví a ešte viac ma baví ak sú porovnané s drahšími kúskami, ktoré sú im podobné. Vtedy som naozaj ochotná prihodiť pár eur ak sa ukáže relevantný rozdiel :) Napríklad na jednom blogu ma minule presvedčila baba, že original beauty blender je lepší než napríklad z Ali alebo Gabriella Salvette a zase naopak, že linka na oči Miss Sporty či žltá riasenka Miss Sporty môžu kľudne konkurovať Lorealu a ja ušetrím pár eur v mojej peňaženke :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, možno inšpirácia do budúcna na novú, "porovnávaciu" sériu článkov... Ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Neviem aká je čítanosť Tvojich článkov, ja ich čítam všetky. A páči sa mi Tvoj prerod a že nerecenzuješ úplne lacnú kozmetiku, ktorú ja nekupujem.
    A áno, začať nový rok skúškou rúžu od Dioru a Estee Lauder je skvelý prístup ! Mám ich a som max spokojná !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Ty za to môžeš, takto sa musím obetovať a kupovať high end rúže, no trest pre mňa ;)
      Vidím, že každú čitateľku zaujíma niečo iné, musím sa zamyslieť nad spôsobom, ako vyhovieť všetkým :D pravdou je, že asi väčšina žien nakupuje kozmetiku v drogérke a nie v parfumérii...
      No ešteže nemám neobmedzený rozpočet na kozmetiku, to už by ma hádam nikto nečítal :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...