piatok 2. augusta 2019

Kvalitné štetce z drogérky, ktoré vás nezruinujú + BEETIQUE / recenzia


Uznávam, že s článkami o štetcoch som tu na blogu za celú jeho existenciu veľa vody nenamútila. Pokiaľ si pamätám, je tu až jeden samostatný článok o štetcoch, to ale teda absolútne neznamená, že by som štetce nepoužívala. Naopak, milujem ich a poriadne líčenie bez nich si už po tých rokoch naozaj neviem nie že predstaviť, ale ani zrealizovať!

saveonbeautyblog_real_techniques_stetce_na_ocne_tiene_recenzia

Aj vďaka tomu, že som z Déemky dostala na testovanie kontúrovací štetec zn. Beetique C001, som sa pôvodne rozhodla, že vám tento nielen zrecenzujem, ale rovno ukážem celú svoju pidizbierku a vyjadrím sa k tomu, ktoré štetce vám odporučím a ktoré nie. Holt, ostalo len pri pláne, akonáhle som zistila, že by ste pri čítaní článku zabili tri dni /Žeby tá pidizbierka nebola až tak moc pidi? :D/.
Takže dnes si ukážeme len tie štetce, ktoré vám bez najmenšieho zaváhania môžem odporučiť a tie, ktoré nie, tie si necháme do iného článku.
Aby sme boli féroví, tak si najskôr šupnime recenziu na môj najnovší prírastok od Beetique.

saveonbeautyblog_beetique_stetce_recenzia

Ak si dobre pamätáte, ide o déemkovskú značku v spolupráci s youtuberkou Dagi Bee. Ja som už jednu skúsenosť s touto značkou mala a tá teda nebola zrovna najpozitívnejšia – vlastne naopak, bola úplne tragická! Naopak, štetec, ten ma vlastne príjemne prekvapil.
Okrem toho, že je balený v samostatnom obale, ktorý prípadne môžete so sebou nosiť na cesty, tak aj samotné spracovanie je kvalitné. 

saveonbeautyblog_beetique_stetce_recenzia

Štetec, resp. jeho rúčka je dosť ťažká, paradoxne sa mi ale s ním pracuje veľmi dobre. Hustota je taká nejaká vyššia stredná, syntetické štetiny sú na pleti príjemné a čo je podstatné /pretože toto ma fuckt privádza do šialenstva!!!/, pri používaní nevypadávajú!
Paradoxne, aj si teda trošku zafrflem – kontúrovanie týmto štetcom mne osobne teda vôbec nevyhovuje! Zdá sa mi, že na toto je štetec príliš fľoncavý a s mojimi /ne/zručnosťami je akákoľvek snaha o kontúrovanie absolútne vylúčená. 

saveonbeautyblog_beetique_stetce_recenzia

To je ale úplne v poriadku – ja sama robím so štetcami dosť veľké experimenty a najmä tie na tvár používam v minimálne polovici prípadov inak, než na čo sú pôvodne akožeurčené! Takže štetcom od Beetique nanášam momentálne môj Bali bronzer, pri ktorom musím mať naozaj extrémne ľahkú ruku a presne na takéto hladkanie pleti je tento štetec ideálny!
Takže suma sumárum, štetec síce nie je práve najlacnejší - zoženiete v Déemke za 9,99e - ale ja osobne jeho kvalite nemám čo vyčítať.
Teraz už ale prejdime k ostatným štetcom v mojej zbierke.

saveonbeautyblog_plh_basic_sada_stetcov_recenzia

Viac ako 4 roky mám doma Basic sadu od Petra Lovely Hair, o ktorej som vám písala ešte v roku 2015. Tieto konkrétne kúsky asi nie, ale štetce od Petry v spolupráci so značkou Dermacol v drogériách zoženiete - a ja rozhodne odporúčam očekovať ich! 

saveonbeautyblog_plh_basic_sada_stetcov_recenzia

Po tej dobe a prakticky dennom používaní je už rúčka na štetci na púder taká trošku rozheganá, ale furt všetko drží pokope a najmä kvalite spracovania štetca /rozumej: tej časti, ktorá nie je rúčka :D/ nemám absolútne čo vyčítať! Všetko podstatné nájdete v recenzii a ja určite aj po rokoch celú sadu odporúčam.  Detaily v recenzii.

saveonbeautyblog_petra_lovely_hair_master_stetce_recenzia

Z tejto značky mám doma ešte dva biele štetce z Master radu: kontúrovací M54, s ktorým sa tiež skvelo pudruje pleť a veľmi podobný malý M64, ideálny na zapudrovanie korektoru pod očami alebo na jeho nanášanie. Tieto štetce boli už trošku drahšie, ale za furt v norme ceny - a sú naozaj skvelé: husté, jemné, kvalitné.
Pred istým časom sa dostali do siete DM drogérií sady štetcov Real Techniques, ktoré tak isto predstavujú povestnú kvalituzarozumnúcenu a keďže ja občas dokážem vymáknuť aj nejakú tú akciu, spojenú s vernostnou zľavou, tak sa mi zadarilo sadu štetcov na líčenie očí, ktorá stojí pôvodne okolo 25 éčok, uchmatnúť za vtipných 8e!

saveonbeautyblog_real_techniques_sady_stetcov_recenzia

Štetce sú skvelé! Sada obsahuje huňatý štetec na nanášanie očných tieňov do ohybu oka Medium Shadow Brush, podobný menší štetec Shading Brush, blendingový štetec Essential Crease Brush, uzučký štetec na detaily Fine Liner Brush a hrebienok na rozčesávanie mihalníc. S výnimkou poslednej vecičky, ktorá je tam pre mňa tak trochu navyše, je sada naozaj excelentná – nielen kvalitou, ale ešte aj po tej vizuálnej stránke. Rozhodne potrebujem ďalšie! Btw, sada obsahuje aj stojan, kde môžete štetce skladovať, čo je teda v mojich očiach nesporný benefit! :)
Moju zbierku štetcov dopĺňajú aj štetce ďalšej privátnej DM značky – Ebelin

saveonbeautyblog_ebelin_stetce_z_drogerie_recenzia

S nimi je to už trošku také striedavo-oblačné. Nájdete tu naozaj výborné štetce, ktoré vás určite nezruinujú a smelo konkurujú drahším značkám, samozrejme tu ale máme aj nejaké tie nezmysly, ktorým nie a nie nájsť uplatnenie. /Ale ja bojujem furt!/
No a dnes si ukážeme to najlepšie.
Tým je pre mňa jednoznačne napríklad štetec od Ebelin z radu Make up Artist, určený na rozjasňovač

saveonbeautyblog_ebelin_make_up_artist_stetce_recenzia

Výnimočne ho naň aj používam a je skvelý natoľko, že mu odpustím aj to, že občas nejaký ten chĺpok vypadne! Koniec koncov, je z prírodných štetín... Kvôli tomu je trošku hrubší, zároveň pomerne hustý a v mojich očiach presne na ten rozjasňovač ideálny! Milujem. Aj keď stojí takmer 6 éčok.
Čo milujem rovnako, to je štetec na púder z línie Professional

saveonbeautyblog_ebelin_stetec_na_puder_recenzia

Má taký trošku zvláštny tvar do okrúhlej špičky a huňatý je tak primerane. Tento už má štetinky syntetické a teda oveľa jemnejšie a je úžasný na nanášanie farby na líčka! Jeho cena je tiež 5,99e, čo nie je najmenej vzhľadom k tomu, že ide o štetec jeden, ale jeho kvalite tiež nemám čo vyčítať a pracuje sa s ním skvelo.
Z tej asi najlacnejšej kategórie od Ebelin je štetec na púder, ktorý som dostala ako darček v boxe z eventu s Déemkou už nejaký ten rôčik dozadu. Štetec má vlákno jemné, avšak je len stredne hustý a ideálny na púder tým pádom určite nie je. Ja ho ale doteraz používam na kontúrovanie tváre, kde mi práve táto hustota vyhovuje najsamviac – jednak sa s ním ľahko robia aj kvázi precíznejšie kontúry a dvak sa štetcom kontúrovací púder dobre blendí.
Posledný štetec z Déemky, ktorý vám môžem vrelo odporučiť, to je Ebelin blendingový štetec na očné tiene

saveonbeautyblog_ebelin_professional_stetce_recenzia

Neodporučím vám ho ale na líčenie očí – na blendenie očných tieňov mi príde trošku tvrdší – ale je dokonalý na presné kontúrovanie nosa! Off course, ak patríte k tým pár šťastným percentám, ktoré to nepotrebujú, tak nebudete vo svojej výbave potrebovať ani tento štetček, ak ale na kontúrovaní nosa ulietavate, no tak smelo do neho! Opäť raz za málo peňazí veľa muziky – štetček stál, ak si dobre pamätám, niečo okolo 3 éčok...
Snáď som na nič nezabudla a snáď ste vy dočítali až sem. Ktoré štetce sú vaše najobľúbenejšie?

- cc -

4 komentáre:

  1. Mám rada štetce Ebelin a Real Techniques. Tie sú podľa mňa fakt skvelé. Iné značky som neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No každopádne si myslím, že si s nimi úplne vystačíš. A v prípade Real Techniques to platí stopercentne.

      Odstrániť
  2. Štetce sú pre mňa španielska dedina :))). Už roky mám veľkú sadu zo ZOEVA a úplne mi stačí a ani nemám potrebu dokupovať :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zoevu mám v hľadáčiku už naozaj dlho - predlho, som zvedavá, kedy sa k nej dopracujem!

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...