piatok 20. decembra 2019

ALVERDE minerálne púdre / Veľa kriku pre nič alebo sypké púdre roka?


Je to už dosť dávno, čo u mňa zakotvil tak trošku vyhajpovaný sypký minerálny púder od Alverde. Bolo horúce leto, všetci sa poctivo potili a leskli a ja som sa rozhodla vyskúšať tento púder, ktorý nie že sľuboval, ale podľa užívateľských reakcií naozaj fungoval zmatňujúco a dokonca aj póry vyhladzujúco! No a potom to nechcite, že...

saveonbeauty_alverde_fixacny_puder_recenzia

Ja som si zvolila verziu 02 natural, teda farebnú a tú najtmavšiu, aká bola v ponuke, keďže v tom čase som bola už slušne osmahnutá slniečkom. Ako áno, ako nie, keď som mala asi pred dvomi mesiacmi možnosť vybrať si z Déemky veci na testovanie, rozhodla som sa doplniť svoju bohatú zbierku minerálnych púdrov od Alverde o počte jeden kus o ďalšie dva púdre – transparentnýbanánový. A ako som s nimi spokojná, to sa konečne dnes dozviete :).

saveonbeautyblog_alverde_mineralny_puder_recenzia

Vlastne môžem všetky tieto púdre zhodnotiť ako jeden, pretože rozdiely medzi nimi – čo sa kvality týka – nie sú v podstate žiadne. Celkovo máte v ponuke verzie štyri: transparentný, dva farebné v odtieňoch 01 porcelain02 naturalbanánový, určený na baking /toto ja nepraktizujem a praktizovať neplánujem, takže sa vám k tomu ani neviem vyjadriť/.

saveonbeautyblog_alverde_banana_baking_powder_recenzia

Uznávam, balenie púdrov je nie úplne vzhľadné, ale na druhú stranu, je funkčné /spomeňte si na túto tragédiu v podobe vypadávajúceho „sitka“/ a možno by som sa ani nebála preniesť ho raz za čas v kabelke – samozrejme za predpokladu, že si do neho napcháte trebárs papierovú vreckovku, aby sa vám všetok obsah nevysypal do dekla, že. Každé balenie obsahuje aj aplikátor, ktorý nepoužívam :D, ale v prípade núdze by sa využiť určite dal.

saveonbeautyblog_alverde_mineral_transparentny_puder_recenzia

Všetky púdre sú krásne jemne namleté, voňajú veľmi príjemne /púdrovo :)/ a pri aplikácii sa správajú úplne bezproblémovo – čo znamená, že nezanechávajú na pleti žiadne šmuhy a nie je najmenší problém pekne ich zapracovať. V podstate jediný rozdiel medzi nimi spočíva v ich farebnom, potažmo bezfarebnom finiši – aj keď o tej bezfarebnosti by sa dalo polemizovať. Všetky púdre v mojej zbierke majú totiž mierne farebne korekčnú funkciu – s transparentným púdrom mejkap zľahka zosvetlím, s farebným ztmavím a s tým banánovým mu dodám veľmi ľahučký žltší podtón. A presne toto mne veľmi vyhovuje.

saveonbeauty_alverde_fixacny_puder_odtien_natural_recenzia

Prejdime ale k účinku. V podstate pri všetkým mojich troch púdroch je totožný – púdre pleť zmatnia na dlhé hodiny /mne osobne ten efekt postačuje hádam na celých 8 hodín v práci/ a póry naozaj miznú šmahom ruky! Teda štetca. Toto som ešte asi pri žiadnom inom púdri nezažila...
Skvelé je, že na toto všetko vám stačí naozajstné minimum púdra – čo teda zdôrazňujem, že týmto produktom je ozaj lepšie šetriť a nepreháňať to s jeho množstvom na pleti, aby ten zmizíkový efekt nepôsobil na tvári až príliš neprirodzene!
Mejkap púdre fixujú dobre, pleť vyzerá prirodzene a v podstate väčší problém nemám ani s oblasťou nosa pod okuliarmi.

saveonbeautyblog_alverde_sypke_mineralne_pudre_recenzia

Ja teda tlieskam, dievčatá!!! V konečnom dôsledku sú pre mňa tieto púdre prekvapkom roka a bez najmenších pochybností, ak budem niekedy písať topproducts značky, s púdrami sa v tomto výbere určite stretnete! A teda, off course, takto vysoko ich hodnotím nielen v rámci značky Alverde, ale celkovo patria k tým najlepším púdrom, aké som kedy skúšala.
Ceny? Ľudové. A obzvlášť, ak vezmem do úvahy ich prírodné zloženie. 10g balenie banánového púdru zoženiete v Déemke za 4,49€, ostatné púdre po 4,99€, takže rozhodne odporúčam neváhať s kúpou :). Za mňa maximálne milé a pozitívne prekvapenie.

- cc -

4 komentáre:

  1. Tieto som mala dlho rada, len istý čas bol ich výpadok. Viem, že na mne fungovali, len potom mi už neviem prečo ten môj najsvetlejší odtieň pri druhom balení na pleti oxidoval a menil farbu. Tá labutienka mne maximálne vyhovuje, inak si púder nikdy nenanášam a mám zaručené zmatnenie aj krytie v jendom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmmm, ten odtieň zrovna nemám, ako jediný :D a pri tých ostatných som si oxidáciu nevšimla.
      No tak tú labutienku asi vyskúšam teda :)...

      Odstrániť
  2. Ja a sypké púdre nie je dobrá kombinácia. Skúsila som viaceré značky a nič dobré z toho nebolo na moju zmiešanú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sypké púdre tiež moc nemusím, už len kvôli tej ich sypkej prapodstate a náročnejšiemu použitiu, ale tieto ma skutočne odrovnali, najmä čo sa vyhladenia pleti týka, takže za mňa zrejme púdre roka 2019...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...