pondelok 30. decembra 2019

CeraVe - hydratačná bomba z lekárne / recenzia

Okej, vianoce positiv som ja teda ozaj nikdy nebola. Po slove krásne mi mobil vždy vyhadzuje skôr slovo paletky než slovo sviatky a vianočné príspevky na sociálnych sieťach alebo nebodaj blogoch sú mi absolútne cudzie. Vianoce sú podľa mňa sviatky ticha, kľudu a tmy a preto mám oveľa radšej advent – po vianočných trhoch by som sa túlala tak do jari a tá zima by bola hneď veselšia! :)
Preto, ako ste si asi všimli, neurobím výnimku ani tentokrát a v tomto posviatočno-medzisviatočnom čase si strúhame klasické recenzie ako každý rok :). Dnes to bude starostlivosť o pokožku v podaní francúzskej lekárenskej značky CeraVe, ktorej som sa konečne pozrela na zúbok celkom detailne vďaka BENU lekárni.

saveonbeauty_cerave_kozmetika_recenzia

V dnešnom článku vám ukážem hydratačný krém a hydratačné mlieko. Obe môžete využívať nielen ako telovú, ale aj ako pleťovú starostlivosť a ja vás dnes obšťastním so svojimi dojmami po niekoľkotýždňovom používaní.
Najskôr ale pár slov k značke – ak by ste čisto omylom o nej ešte nepočuli.
Značka CeraVe bola vyvinutá v spolupráci s dermatológmi a obsahuje 3 druhy ceramidov, ktoré spolu s cholesterolom, mastnými kyselinami a látkou zvanou fytosfingozín zabezpečujú, aby bola pokožka hydratovaná počas celého dňa. Určená je predovšetkým pre ľudí, ktorých trápi suchá až popraskaná pokožka, pri ktorej výrobky CeraVe pomáhajú navyše zlepšiť funkciu kožnej bariéry a stimulovať syntézu lipidov. V preklade: pre sušienky ako som občas ja značka ideál.

saveonbeauty_cerave_kozmetika_recenzia

CeraVe hydratačný krémmegatube /tá moja, druhá najmenšia verzia, má 177ml!/ je určený pre suchú až veľmi suchú pokožku. Ako asi všetky výrobky tejto značky je neparfumovaný /čo vlastne neviem, či je dobre alebo zle, ja voňavú kozmetiku rada! :D/
Okrem už spomínaných 3 typov esenciálnych ceramidov obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, ktorá – ako vieme asi všetky – nesmie chýbať v žiadnom dobrom hydratačnom prípravku, že.

saveonbeautyblog_cerave_moisturising_cream_ingredients

Konzistencia krému je pomerne hustá, avšak na pleti, paradoxne, na prvý dojem príliš premasťujúco nepôsobí. Ja osobne sa dokonca ani nadmerne nelesknem a pleť vyzerá skôr tak napito než umastene. Na pleti ale krém vytvorí ochrannú vrstvičku, ktorá ju  nijako nezaťaží a naopak, chráni ju celý boží deň vďaka MVE technológii s kontrolovaným uvoľňovaním pre 24 hodinovú hydratáciu. Po vstrebaní nerobí najmenší problém ani ako podklad pod mejkap, čo teda tiež hodnotím veľmi pozitívne.
 saveonbeautyblog_cerave_moisturising_cream_recenzia

Na pokožke tela je patladielko rovnako úžasné a chránenú kožu máte ešte na druhý deň ráno. Preto ak máte v pláne krém používať aj na telo, možno odporúčam siahnuť po najväčšej, 454gramovej verzii v kelímku.

Zhodnotenie krému po spotrebovaní nájdete tu.

saveonbeautyblog_cerave_moisturising_lotion_recenzia

Rovnako na tvár môžete použiť aj klasické CeraVe hydratačné mlieko v pumpičkovom balení, toto som ja ale ponechala výlučne na hydratáciu pokožky tela. Síce má takmer totožné zloženie ako krém, tiež je určené na pleť suchú až veľmi suchú, ale keďže má konzistenciu hustejšieho telového mlieka /hustejšieho, ale furt mlieka!/, tak je na mojej tvári logicky ľahšie než krém, že.

saveonbeautyblog_cerave_moisturising_lotion_ingredients 
saveonbeautyblog_cerave_telove_mlieko_recenzia

Mlieko je na pokožke tela veľmi príjemné a pôsobí výrazne hydratačne. Skvelo sa rozotiera a vstrebáva bez najmenších komplikácií. Ak by ste ale potrebovali vašu kožu predsa len viac premasťovať, odporúčam siahnuť skôr po hydratačnom kréme, pri ktorom sú tie ochranné účinky výraznejšie. No lebo krém, že...

saveonbeautyblog_cerave_moisturising_lotion_recenzia

Suma sumárum, značka moje očakávania ani trochu nesklamala. Výborné sú tiež pomery veľkostí balenia a cien: moja 177ml tuba krému vyšla na krásnych 7,90€ a 473ml telového mlieka 12,50€ /k dispozícii je aj priam neuveriteľná litrová verzia za cenu 22,59€, pri ktorej by som už možno mala pocit, že ju neminiem nikdy!/.
Pre každého, kto má problém s presušenou, drsnou až popraskanou pokožkou tela alebo tváre rozhodne must have!

Poznáte značku CeraVe, skúšali ste už niečo? Sem s vašimi dojmami, odporúčaniami, prípadne aj NEodporúčaniami, zaujíma ma všetko! :)

- cc -

4 komentáre:

  1. Od tejto značky by som rada vyskúšala asi všetko. Zatiaľ mám doma len jeden jediný krém na tvár s SPF 25 ešte od leta a je úžasný. Perfektne hydratuje pleť bez mastného pocitu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nad tým som tiež rozmýšľala, nakoniec som dala prednosť iným. Ale máš pravdu, bol boj vybrať si! :D

      Odstrániť
  2. CeraVe je u nás používaná veľmi. Už minimálne rok používam čistiaci gel na pleť 2x denne, kupujem to mega balenie, ktoré sa nedá minúť. A telový krém na suchú pokožku, zase mega balenie, pre mňa aj deti. Do tretice krém na tvár na suchú pokožku pre druhorodenú.
    Mám v pláne kúpiť na tvár krém s SPF 25, ktorý je veľmi chválený.
    Je mi však ľúto keď vidím koľko majú druhov výrobkov a na SK sa dováža iba zopár, bohužiaľ.
    Tiež kupujem v Benu alebo niekde v lekráni, ale už som videla ja DM niektoré druhy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak snáď sa to do budúcna zmení a bude toho v ponuke viac... Tie telovo/pleťové krémy sú neskutočné!

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...