piatok 6. decembra 2019

Pan Stik od MAX FACTOR / dokonalý mejkap?


Ani vo sne by ma nenapadlo, koľkými predsudkami dokážem trpieť, čo sa kozmetiky týka! Myslím, že kým by som vám vymenovala, koľko predsudkov som už roky mala voči produktu, ktorý vám dnes recenzujem, tak by ste tu sedeli asi do rána. Každopádne, zvedavosť ma prevalcovala a v konečnom dôsledku som vlastne celkom úprimne nadšená a už chápem tie pozitívne reakcie na Pan Stik mejkap od Max Factor.

saveonbeautyblog_max_factor_makeup_a_korektor_recenzia

Začnime teda nejakými tými ofiko informáciami. Malo by ísť o bohatý krémový mejkap, vhodný pre normálnu a suchú pleť – čo teda ja v podstate do bodky spĺňam. Zároveň mejkap sľubuje plné krytie, dokonca býva označovaný za mejkap a korektor v jednom.
Práve toto boli ale dôvody, prečo som sa – v kombinácii s tyčinkovou prapodstatou tohto mejkapu – obávala, ako bude mejkap vyzerať na pleti a tiež ako sa s ním bude pracovať. Lebo, povedzme si na rovinu: Ktorý mejkap by mal pôsobiť na pleti ťažšie a maskovitejšie, než tento? No, v mojich katastrofickoscénárových predstavách veru žiaden. A keď si k tomu prirátam moju neschopnosť naniesť mejkap inak než štetcom alebo hubkou...

saveonbeautyblog_max_factor_mejkap_recenzia

Ale jo, chyba lávky, vážené! Poďme na to ale pekne po poriadku a začnime odtieňom.
Ja som si na Elnine vybrala odtieň 96 Bisque Ivory, ktorý sa mi zdal odtieňovo aktuálne najvhodnejší. Samozrejme tak úplne pravda to nie je, že, odtieň je na mňa momentálne akurát tak oranžový /v prípade, že by som si tyčinkou len počmárala ksicht a mejkap nezapracovala!/ a keď budem opálená, hádam vám aj poviem, aký má mejkap podtón /momentálne sa javí neutrálne/. Rozhodne ale tento mejkap použiteľný pre mňa je a ja vám vysvetlím, akým spôsobom ho nanášam.

saveonbeauty_max_factor_pan_stik_bisque_ivory_review

Mejkap nanesiem tyčinkou na vrch nosa a na jeho boky, jednu čiaru máznem na jedno líce /začínam takmer pri stranách nosa/, druhú na druhé líce a jednu menšiu na bradu a čelo. Čiže rozhodne nepreháňam s množstvom! Následne mejkap zopár ťahmi rozotriem dostratena a prikladaním dlaní ho zahrejem a „vtlačím“ do pleti. Kritické miesta prebehnem ešte korektorom, ktorý opäť prstami vklepem a celý výsledok svojho snaženia potom poistím transparentným /rozumej: bielym!/ sypkým púdrom.
Vďaka tomu, že mejkapu nenanášam na pleť veľa, rozotieram ho dostratena od stredu tváre k okrajom a fixujem bielym púdrom je potom výsledný farebný efekt pre mňa v podstate dokonalý! Potešboh.

saveonbeautyblog_max_factor_pan_stik_odtien_bisque_ivory_swatch

Pokračujme ale skutočnými benefitmi tohto tyčinkového mejkapu.
Prvým a nesporným benefitom, ktorý ja teda oceňujem obzvlášť, je fakt, že mejkap máte na pleti nanesený v priebehu niekoľkých sekúnd. A dobre nanesený v priebehu niekoľkých sekúnd! Mejkap totiž nielen, že skvelo kryje už v tej najmenšej vrstvičke, ale ešte pôsobí dosť výrazne ako pore eraser, takže vaše rozšírené póry skrátka jediným máznutím zmiznú zo sveta a vy sa môžete vytešovať z takmer dokonale vyretušovanej pleti. Zároveň ale mejkap vyzerá na vás furt prirodzene, do vrások sa nezlieva a jeho výdrž je v podstate celodenná bez akejkoľvek ujmy!

saveonbeauty_max_factor_pan_stik_makeup_a_korektor_recenzia

Akože, ja seriózne tlieskam. Aj keď by ma to asi v živote nenapadlo, mejkap je na pleti ľahučký, pleť vyzerá dokonale, ale furt prirodzene, aplikácia je najpohodlnejšia a najrýchlejšia, ako ste si kedy vedeli predstaviť... Som spoko. Maximálne. Ideálny mejkap „na cesty“ alebo keď sa niekam veľmi ponáhľate a ja vidím, že toto budem musieť mať doma skrátka permanentne.
Btw, tento mejkap by bol ideálny aj na krémové kontúrovanie, stačí zohnať vhodný odtieň.
Na Elnine tento mejkap aktuálne zoženiete za plusmínus tri pade. Odtieňov je v ponuke celkovo 9, ceny sú rôzne, avšak ten najpredávanejší odtieň vás vyjde na smiešnych 4,15e. Takže odporúčam očekovať ich v kamennej drogérke alebo parfumérke, kde túto značku zoženiete a následne objednáte v e-shope – pretože tu vyjde tento mejkap o viac než polovicu lacnejšie aj bez toho, aby bol v akcii! Ale teda priznávam, že stojí aj za oveľa viac...

Poznáte tento, už tak trochu kultový, mejkap? Ak áno, budem rada, ak sa podelíte o vaše názory naň.

- cc -

8 komentárov:

  1. Poznám ho aj som ho mala, no na mojej pleti bol príšerne mastný. Zároveň však ale pleť vysušoval, čiže za mňa určite nie. Príliš na pleti sedel a nejako som si nezvykla ani na prácu s ním. Avšak kryje fakt úžasne, to sa musí nechať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak pre Teba to teda fakt asi nebude! :D Ja som ale nadšená, moja pleť je suchá, takže mne vyhovuje. No a to vysušovanie som nepostrehla, ale je pravda, že ten mejkap nepoužívam každý deň, tak neviem, no...

      Odstrániť
  2. Vyzerá fajn, no takéto tuhé make-upy mi žiaľ veľmi nesedia :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pan Stik je môj prvý tuhý mejkap v živote, takže nemám s čím porovnávať, ale mňa teda veľmi milo prekvapil! Takže ja sa teším, že mne sadol :)

      Odstrániť
  3. Pouzila som ho velmi velmi davno, ked som mala plet naozaj v zlom stave. Krytie ma veru silne. Pravdu povediac dnes uz preferujem make-up s lahsou konzistenciou. Co ma vsak stale mätie je popis - jeho urcenie pre suchu plet.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V podstate to nechápem príliš ani ja, ale ja mám suchú a mne ten efekt na nej vyhovuje. Ako som už ale napísala, dávam ho ozaj minimálne množstvo. Vďaka tomu ani neviem, že ho na ksichte mám, maximálne tak vidím zjednotenejšiu pleť bez pórov :).

      Odstrániť
  4. Práve preto, že má silné krytie, a ja mám zmiešanú pleť, nepoužívam na celú pleť, ale iba na zakrytie pupáčikov a nedokonalostí.
    Za mňa super ! I keď, prijala by som takmer biely pre prvorodenú, ktorá má totál bledú pleť a aj nabledší odtieň u nás je pre ňu tmavý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtiene zatiaľ nemám veľmi očekované, každopádne vďaka tomu pidimnožstvu mi bohato stačí aj tento môj tmavší odtieň, keď ho používam tak, ako som popísala v článku. Ale určite by som privítala aj niečo svetlejšie a pre mňa najmä žltšie :).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...