piatok 28. februára 2020

MON PLATIN DSM haul 2 / Aj o improvizácii a zmene názorov!

Aj vy sa tak tešíte z toho, že sa dni konečne viditeľne predlžujú a jar sa pomaly, ale isto blíži? Ja teda každý rok ako kôň, čo vám budem hovoriť... Dnešný haul na značku Mon Platin DSM vzhľadom na obsahové zloženie beriem ešte ako jeden z tých posledných zimných článkov a vy sa môžete tešiť na nejaké tie na moje pomery netradičné názory, nadšené ódy a aj ťažkú improvizáciu :).

saveonbeautyblog_mon_platin_dead_sea_minerals_recenzia

V zásielke na testovanie z e-shopu deadseamineral.sk mi došli dva produkty na odličovanie, hydratačný pleťový krém pre suchú pleť a ha ha soľ do kúpeľa. Ha ha preto, lebo doma nemám vaňu a tak testovanie práve tejto vecičky bolo tak trochu akože - ale to vy hádam prežijete.
Poďme najskôr hodiť očkom po pleťovom kréme.

saveonbeautyblog_mon_platin_dead_sea_minerals_hydratacny_krem_recenzia

Mon Platin DSM hydratačný pleťový krém, určený pre pleť suchú, je obohatený o minerály z Mŕtveho mora a vitamíny A a E, ktoré spomaľujú proces starnutia a tiež špeci kombináciu zložiek, ktoré majú intenzívne zvýšiť hladinu vlhkosti v pleti a obnoviť jej pružnosť. 

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_moisturizing_cream_dry_skin_ingredients

Konzistencia krému je veľmi hustá, ale nie hutná, čo znamená, že na pleti nepôsobí ťažko. Veľmi príjemne, krémovo čisto vonia, jeho aplikácia na pleť je bezproblémová a rovnako bezproblémovo sa správa pri následnej aplikácii mejkapu. Beriem všetkými desiatimi.

saveonbeautyblog_mon_platin_dead_sea_minerals_pletovy_krem_sucha_plet_recenzia

Čo sa účinku týka, tu to mám po pár týždňoch používania asi nejako takto: Krém je veľmi príjemný, pleť zanechá dobre zhydratovanú /súhlasím s tým, že je určený na hydratáciu suchej pleti/, avšak nejako výrazne ju nepremastí – čo ja práve to premasťovanie nielen v chladnejších častiach roka uprednostňujem, pretože moja pleť býva občasne suchá až príliš a nemastné krémy mi z dlhodobého hľadiska nevyhovujú! Takže som toho názoru, že s krémikom budú maximálne spokojné tie z vás, čo majú pleť suchú len normálne, pre naozaj veľmi suchú pleť to postačovať nebude. Na druhú stranu, to výrobca ani nesľubuje, že jo...

Zhodnotenie krému po spotrebovaní nájdete tu.

Pokračujme odličovaním a tu práve prichádza prvé prekvapko.

saveonbeautyblog_mon_platin_dead_sea_minerals_two_phase_makeup_remover_recenzia

Ja a dvojfázové odličovače, to je kategória sama o sebe a občas až telenovela. Neznášam ich, pretože som lenivá hrkotať nádobkou a miešať dve zložky a tiež mi ešte ani jeden – jediný dvojfázový odličovač nedokázal oči poriadne odlíčiť! Fuckt netuším, čím to je, ale určite by ma ani len nenapadlo, že niečo robím zle ja! :D
Mon Platin DSM dvojfázový odličovač môžete používať ako na odličovanie očí, tak aj celej tváre. Mne osobne sa veľmi pozdáva zloženie, ktoré je bez parabénov, parfemácie a bez alkoholu a zároveň obsahuje nejaké tie užitočné vecičky, ktoré sa o vašu pleť zároveň popri odličovaní aj postarajú.
Olejová zložka má účinne rozpúšťať mejkap, tá druhá, založená na vode, je obohatená opäť o minerálne extrakty z Mŕtveho mora a vitamíny B5 a E, ktoré majú aj citlivú pleť zanechať jemnú a sviežu.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_odlicovac_recenzia

Off course, napriek všetkým mojím zásadám /a predsudkom/ som odličovadlo otestovala aj na očiach. A hádajte čo. Samozrejme mi na tento účel nevyhovuje :D. Aj keď – čo už je úspech sám o sebe - odličuje riasenku naozaj len o niečo menej dobre ako moja obľúbená micelárka!
No a ani nemôžem povedať, že by ma v očiach štípal.
Je skrátka čisto a len môj osobný problém, že dvojfázové, potažmo olejové odličovače nemám rada – vadí mi olej na mihalniciach, na viečku, skrátka všade v okolí oka, pokiaľ ide o olej, určený na odličovanie!

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_odlicovanie

Ale!
Keďže touto vecičkou môžete odličovať celú tvár, začala som ho používať týmto spôsobom... A hádajte čo! :D
Je skvelý!!!
Mejkap odlíčite naozaj dokonale a rýchlo, na kompletné odlíčenie vám stačí jeden veľký tampónik, ktorý použijete z oboch strán /navlhčený odličovačom len z jednej strany/. Následne tvár ešte opláchnem mojim osvedčeným čistiacim pleťovým gélom a pleť je dokonale čistá! A myslím tým naozaj že dokonale – pri tonizovaní pleti pleťovou vodou mi tampónik ostáva zakaždým úplne čistý...

Zhodnotenie dvojfázového odličovača po spotrebovaní nájdete tu.

Ďalšou vecičkou na odličovanie je Mon Platin DSM Minerálne čistiace mlieko, v originále nazvané čistiaci krém

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_mineral_cleansing_cream_recenzia

S čím teda nesúhlasím ani náhodou – toto okolo krému ani nechodilo, práve naopak, konzistencia je až príliš tekutá, dokonca aj na mlieko...
Čo je ale v podstate moje jediné zafrfľanie si. Skrátka ide o klasické, príjemne voňajúce čistiace pleťové mlieko, ktoré aj funguje ako klasické čistiace pleťové mlieko – teda na rozdiel od olejového odličovača ho musíte spotrebovať trošku viac.
Ako všetky produkty značky, aj mlieko obsahuje minerály z Mŕtveho mora a bylinné výťažky, ktoré majú pri čistení pleť upokojovať.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_mineral_cleansing_cream_ingredients

Samozrejme, záleží na vašich osobných preferenciách, aký spôsob odličovania uprednostňujete a podľa toho si vyberte – ja napriek tomu, že som si tvár vždy odličovala mliekami a som spokojná aj s týmto mliekom, v tomto prípade vyberám ten olej. Divné, uznávam...
Na samý záver dnešného pokecu som si nechala soľ do kúpeľa.
Ja nakladanie sa do soli milujem a za čias, keď som ešte zdieľala spoločné životné priestory s mojimi rodičmi a ich vaňou, som na ňom pomerne intenzívne frčala. Bohužiaľ, už nejaký ten rôčik sa tvárim, že mi k plnej spokojnosti postačuje môj sprchový kút a tak som veľa životných radostí - ako napr. aj to nakladanie sa do soli - musela nedobrovoľne oželieť.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_bath_salts_review

Pri testovaní Mon Platin DSM soli do kúpeľa, ktorá je v e-shope v ponuke v 4 farebných verziách, som využila... lavor. Uznávam, asi to nie je tak úplne ono a značná časť soli beztak pôjde za pekelne dobre vyzerajúcu dekoráciu na fotky, ale aspoň vám o tej soli niečo poviem.
Tá moja, modrá, vonia veľmi príjemne, tak trošku morsky, tak trošku po citrusoch. V polkilovovom vrecúšku sa ukrýva prírodná soľ z Mŕtveho mora, obohatená o aromatické oleje. Údajne je 10x viac slaná ako iné morské soli a kúpeľ v nej nemá mať len relaxačno – uvoľňujúco – výživno - hydratačno – osviežujúce účinky, ale má aj pomáhať pri hojení rán a poškodenej pokožky, uvoľňuje svaly a omladzuje!

saveonbeautyblog_mon_platin_dead_sea_minerals_bath_salts_ingredients

Ja som si teda v soli dôkladne vymáčala akurát tak ruky, ktoré mám tradične ako každú zimu dostatočne zhumpľované – suché ako saharský piesok, s popraskanou kožou okolo nechtov, občasným zapáleným záderom alebo škrabancom od mačky. /Takže v podstate vyzerám nielen ako ideálny kandidát na testovanie hojivých účinkov soli, ale rovno ako frontový vojak, že./
No, možno som situáciu trochu prifarbila, taká tragédia to nie je... Každopádne, viac vám k téme asi nepoviem, zvyšok soli som posunula kamoške a prípadne niečo z jej dojmov postnem na sociálne siete, keď nastane čas čé.

saveonbeauty_mon_platin_dead_sea_minerals_kozmetika_recenzia

A to by sme mali už naozajstný záver dnešného haulu. K cenám sa vyjadrovať nebudem, lebo by mohlo hroziť, že tu skysnete do zajtra - všetky produkty máte nalinkované a ak by vás niečo z ponuky e-shopu zaujalo, s použitím kódu saveonbeauty10 získate zľavu 10 percent na celý nákup /okrem vecí, ktoré už v zľave sú/.

Fakt ma zaujíma, ako si odličujete pleť vy a aký máte postoj k dvojfázovým odličovačom, olejom a veciam podobným... ?

- cc -

2 komentáre:

  1. Ja mám dvojfázové odličovače rada, ale nie všetky. Mám extra citlivé oči čiže mi nesedí hocičo, ale Nivea čierny očný odličovač Micellair je super. Nie je extra mastný lebo obsahuje suchý olej takže môžeš skúsiť. A pleť si zvyknem odličovať hydrofilným odličovacím olejom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktorým konkrétne?
      Ja som si celkom obľúbila odličovací olej od Nivey, hlavne mi strašne vyhovuje, že pri ňom nemusím používať tampóniky :).
      Ale teda tiež len na pleť, na oči nie...
      Čiernu dvojfázovú micelárku som mala a za mňa čistý prepadák, tak chápeš, že nemám úplne odvahu ísť do toho menšieho na oči... :)))

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...