utorok 6. októbra 2020

PRETTY VULGAR haul

Okej, dnes sa pokúsim byť megastručná. Ideme si trošku pokecať o mojich prvých skúsenostiach so značkou PRETTY VULGAR a priznám sa, že som tak moc nadšená, že by som bola schopná písať dvojstranové ódy na každý jeden produkt. Keďže ale v týchto ťažkých časoch, keď každému lezie na nervy všetko, rozhodla som sa byť k vám vľúdna a netýrať vás čítaním mojich riadkov viac, ako je u mňa bežné, tak sa naozaj posnažím písať aspoň trošku úspornejšie než obvykle :).

Ha ha, už to začína... veta na tri riadky...

pretty_vulgar_kozmetika

Bury Them With A Smile by mal byť dlhotrvácny, matný rúž na pery s krémovou konzistenciou a citrusovou príchuťou. Vďaka luxusnému zloženiu sľubuje adekvátne hýčkanie vašich pier, čo teda všetky tieto fakty ja vždy len a len vítam!

Obal, aj keď možno v ruke až tak luxusne, ako trebárs rúže od Guerlaina, Estée alebo YSL nepôsobí, na prvý pohľad vyzerá presne tak rozkošno – vulgárne, ako už sľubuje názov značky samotný. Ja ale musím priznať, že sa mi ten vintage kúsok plechu naozaj veľmi páči!

saveonbeautyblog_pretty_vulgar_dekorativna_kozmetika

Rúž som teda nechutnala, ale rozhodne v jeho odéri necítim žiadne citrusy – naopak, cítim tam jedno veľké nič. Ja som si vybrala odtieň 11 Mood Swing, čo je taká tá moja klasická, cyklámenovo-ružová, akú by ste si možno povedali, že mám doma minimálne v piatich kusoch. Ale omyl, dievčatá!

Aj keď táto farbička môže vyzerať na moje pomery v podstate dosť nudne, už prvý swatch vás zabije! Nudná ružová sa razom zmení na žiarivú takmerneónku a na perách rozohrá tú najdokonalejšiu hru, akú ružová na perách dokáže rozohrať! Jo, viem, tieto ódy na odtieň musím okamžite ukončiť, inak hrozí, že tu budeme spoločne sedieť do zajtra... Každopádne, ide o dosť svietivú, stredne tmavú ružovú so studeným podtónom.

pretty_vulgar_ruz_na_pery_mood_swing_swatch

Čo vás bude zaujímať možno viac, to je samotná kvalita rúžu.

Objektívne tento rúž radím medzi to najlepšie v mojej zbierke. Rúž je tak prirodzene matný, stopercentne pigmentovaný, na perách priam rozprávkovo ľahučký, naniesť ho viete krásne rovnomerne, ešte krajšie sa z pier vytráca a jeho výdrž je výborná! Okrem toho, keď ho z pier akože definitívne zotriete, ostane na nich akýsi stain, ktorý vaše pery dokáže vylepšovať takmervečne.

saveonbeautyblog_pretty_vulgar_bury_them_with_a_smile_mood_swing_ruz_na_pery

Ja skrátka nemám k tomuto rúžu čo dodať a venujem mu len ooobrovský potlesk. Rozhodne si ho totiž zaslúži - a vy viete, že minimálne v prípade rúžov na pery ja do vetra ozaj nekecám! :)

Prejdime k leskom. Lesková ja teda nie som ani omylom, to o mne určite viete. No ale ako áno, ako nie, lesky Poisonous Pout: Plumping Lipgloss sú tak úžasné, že som neodolala a objednala si dodatočne ešte jeden kus – a to už hovorí za všetko, že.

pretty_vulgar_poisonous_pout_plumping_lipgloss_lesk_na_pery

K baleniu tentokrát nemám veľmi čo povedať – je vintage, je pekné a je kvalitné. Aplikátor je klasický leskový, avšak trošku „tvrdší“, potažmo menej ohybný, čo ale nebráni pohodlnému nanášaniu lesku.

saveonbeautyblog_pretty_vulgar_poisonous_pout_plumping_lipgloss_perennial_kiss_recenzia

Ja som si vybrala najskôr odtieň 58 Perennial Kiss, klasickú nude farbičku, ktorá vaše pery len jemne vytuninguje, no a o pár týždňov k nemu pribudol čokoládovo pôsobiaci odtieň 119 Dirty Secret. Ktorý vám pery tiež vytuninguje, ale zároveň aj dodá jemný, hnedší nádych.

pretty_vulgar_poisonous_pout_plumping_lipgloss_perennial_kiss_swatch

Pigmentácia v oboch prípadoch je klasický leskový priemer. Teda lesk jak blesk a farby trochu. Navrstvením viete dodať farbe o niečo väčšiu intenzitu, ale furt ide len o lesk na pery.

Samotná hmota je na perách príjemná, nelepí viac, ako je pri lesku bežné a pery nielen že nevysuší, ale im dodá aj nejakú tú hydratáciu. Od čoho som sa ja stala megazávislou, to je chladivosť lesku, ktorá nastúpi cécéá pol minúty po aplikácii a mňa neuveriteľne baví! Vydrží síce len niekoľko minút, ale ako leskov neznalá to plne akceptujem.

saveonbeautyblog_pretty_vulgar_poisonous_pout_plumping_lipgloss_perennial_kiss_lesk_na_pery

Za mňa skrátka určite áno a vy snáď prežijete, že som vám ten druhý odtieň nie že nenaswatchovala, ale ani len nenafotila, holt, v čase fotenia som ho ešte nemala kúpený :). Malý náhľad ale nájdete v článku predošlom.

Na samý záver som si nechala lícenku Make Them Blush v odtieni 15 Pretty Witty.

pretty_vulgar_make_them_blush_pretty_witty_licenka

Priznám sa, pri tomto produkte trpím menšou schízou. Nie že by nebol dostatočne vintage, dostatočne krásny a dostatočne kvalitný... Pôvodný plán bol ale vybrať neutrálnu lícenku a v tomto prípade mám občas pocit, že som vybrala skôr bronzer, použiteľný aj ako lícenka. Bronzer pre bledule, pomerne neutrálny. Jo a zámer v tom samozrejme nebol – chabý výber odtieňov je sviňa...

pretty_vulgar_make_them_blush_pretty_witty_licenka

Každopádne, lícenka má okrem krásneho obalu /ktorý otvoríte nie úplne bez komplikácií, ha ha / aj kvalitný obsah. Nie je úplne pevne zlisovaná – takže eventuálne máte nádej, že ju do konca života aj spotrebujete – a tiež je veľmi dobre pigmentovaná. Čo teda dávam do pozornosti a upozorňujem, aby ste na oba tieto fakty pri aplikácii mysleli. Skutočne stačí štetec o lícenku len oprieť a môžete sa veselo líčiť - no a vďaka tomuto faktu vám bude ozaj šumafuk, či produkt práši alebo nie.

Samotný finiš by som charakterizovala ako saténový – nemyslím si, že je lícenko-bronzer vyslovene matný - aj keď za bežných svetelných podmienok tak môže pôsobiť, na slnku vidíte veľmi jemné odlesky.

V konečnom dôsledku mám teda k tejto vecičke aj napriek pripomienkam vlastne veľmi pozitívny vzťah. V kombinácii s klasickým bronzerom to síce pre mňa osobne taká hitparáda nie je, ale ak toto nanesiem na pleť samostatne v podstate všade tam, kde dávam bronzer aj kde dávam lícenku, tak je efekt rozprávkový – pleť získa doslova nádych zdravia a vy viac ku šťastiu nepotrebujete.

No a o praktickosti takéhoto použitia ani nehovoriac, že...

saveonbeautyblog_pretty_vulgar_kozmetika

A sláva, máme to za sebou a ja verím, že ste to prežili v plnom fyzickom aj duševnom zdraví. V súčasnosti na e-shope Douglas /odporúčam surfovať radšej cez mobil než cez pc alebo noťas!/ máte megavýpredaj značky Pretty Vulgar, keď všetky výrobky zoženiete so 70 – 89% zľavami!!! Rúž aj lesk vás tak vyjde namiesto 21 éčok na necelé 4, lícenka 6,90 namiesto 23... Off course, budete musieť e-shopu z objektívnych dôvodov odpustiť menšie skladové zásoby a naozaj sa ma nepýtajte, či tie výrobky za také ceny zoženiete aj v kamenných parfumériách. Na druhú stranu, e-shop sľubuje naskladnenie vypredaných odtieňov...

Za mňa teda veľmi milé prekvapko a povedala by som, že možno aj prekvapko roka v dekoratívnej kozmetike. Rozhodne odporúčam omrknúť, ja osobne by som do tejto značky /minimálne do rúžov!/ išla pokojne aj bez akýchkoľvek zliav.

 

Máte nejaké skúsenosti so značkou Pretty Vulgar?

 

- cc -

 

 

2 komentáre:

  1. Joooj ten rúž, to je farbička! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ano, je veru :) Akoby povedal môj chlap, RUŽOVÁ :D ale pre mňa úplne unikátna ružová :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...