utorok 30. marca 2021

Prírodná skincare CareMedica / recenzia

Svoje zvyklosti v skincare príliš často meniť nezvyknem a vlastne sa tvárim ako najväčšia konzerva sveta. Je to síce dosť psycho na bjútyblogerku, že, ale v podstate mi je to tak akosi jedno. Za tie roky a vďaka skúsenostiam s mojou citlivou pleťou už viem, čo mi vyhovuje a preto sa experimentom na tomto poli viac-menej vyhýbam.

Samozrejme mi ale tak úplne neverte, ha ha. Občas urobím výnimku, ako aj v prípade ponuky otestovať skincare českej certifikovanej prírodnej značky CareMedica.

CareMedica prirodna kozmetika ucinky

Dnes teda očekujeme pomerne zblízka toner, očný krém a sérum. Samozrejme, furt to berte ako prvé dojmy, pretože aj po cécéá mesiaci testovania mám spotrebovanú asi štvrtinu séra aj očného krému a hodnotiť účinky skôr ako po mesiacoch používania by bolo predsa len trochu od veci.

Hlavnými účinnými zložkami tejto certifikovanej prírodnej kozmetiky sú extrakty z húb, ktoré majú anti-aging účinky, hydratujú a regenerujú, pôsobia proti zápalom atakďalej atakďalej. Detaily si pozrite tu, asi bude zbytočné, ak by som opakovala to, čo nájdete inde :). Všetky produkty, ktoré som si vybrala na vyskúšanie, príjemne, prirodzene bylinkovo voňajú, aj keď sa všetky do jednej tvária neparfumovano! Chválim.

Čo ma trošku mrzí, ja fakt, že produkty nie sú balené v skle, ale v plaste – obaly sú síce kvalitné, stopercentne funkčné a ešte aj oku lahodiace, ale skrátka, to sklo by ten dojem určite vylepšilo. Na druhú stranu... krásne krabičky aspoň po tej vizuálnej stránke vylepšujú renomé.

Nechajme ale tieto úvodné kecy a poďme omrknúť jednotlivé produkty.

CareMedica pletova voda ucinky

CareMedica Pleťová voda je veľmi príjemná a zrejme aj vďaka obsahu glycerínu zanecháva pleť jemnú a mäkkú, až máte pocit, že s ďalšou skincare už hádam ani nemusíte pokračovať. Vo svojom zložení obsahuje extrakty z reishi a shiitake, ktoré majú anti-aging účinky a majú tlmiť prípadné podráždenia. 

CareMedica pletova voda zlozenie

Tu mám menšiu pripomienku k otvoru obalu, ktorý by mohol byť asi kus väčší, pretože toner musíte z fľaštičky doslova vytriasť a ľahko sa vám môže stať, že toho obsahu vyletí na tampónik viac, než je potrebné – čo je nielen že absolútne anti-ekonomické :), ale aj nemusí citlivej pleti vyhovovať! Takže opatrne.

CareMedica prirodny ocny krem

CareMedica Očný krém je taký miláčik. Veľmi kvitujem, že sa dá vďaka skvelej pumpičke dávkovať presne podľa vašich predstáv a čo si budeme čo nahovárať, 30ml megaobsah je pri očnom kréme na nezaplatenie! 

CareMedica ocny krem ucinky

CareMedica ocny krem zlozenie

Konzistencia je úžasná, jemnučký, až našľahaný krém sa aplikuje veľmi komfortne, vstrebáva sa rýchlo, ale nie v tom negatívnom slova zmysle – stopu v podobe zhydratovanej pokožky v okolí očí zanechá. Za mesiac intenzívneho používania môžem skonštatovať, že jeho hydratačné schopnosti sú naozaj výborné a ja som z neho nadšená.

Off course, sľubuje aj rozjasnenie a zjemnenie vrások – čo neberte zas nejako tragicky, každopádne až si po spotrebovaní všimnem výraznú zmenu, určite sa o tom dozviete :).

CareMedica prirodna kozmetika ucinky

Posledným fešim, ktorého som vyskúšala, je CareMedica Sérum na vrásky. Rozumej teda, sérum proti vráskam, ha ha, ktoré sľubuje, že vašu pleť viditeľne omladí a oživí. Má zvyšovať jej elasticitu, odolnosť a pevnosť, zlepšiť jej textúru, prejasniť a zredukovať vrásky.

CareMedica serum na vrasky zlozenie

Off course, relatívne nič z toho vám nejako extra nepotvrdím z toho dôvodu, že aj keď sérum používam už asi mesiac, odbudla mi z neho tak štvrtina obsahu, keďže na jednu aplikáciu postačujú 3 – 4 kvapky a to mi ešte nepripadá, že je technicky možné vyjadriť sa k účinkom. 

CareMedica serum na vrasky ucinok

Sérum je určené na večernú aplikáciu pod pleťový krém. Vybavené je klasickým kvapkadielkom, čo je podľa mňa skvelé a odporúčané množstvo jednej aplikácie vám plne postačuje na celú tvár. Aj táto vecička príjemne, bylinkovo vonia a jej konzistencia je úplne famózna – akoby zľahka pančnutá olejom, ale do pleti sa vstrebe bez zanechania mastného filmu na povrchu pokožky.

Po cécéá tom mesiaci používania vidím, že pleť je vyživená a zhydratovaná k mojej plnej spokojnosti, ale ako som už povedala, viac vám k účinkom zatiaľ nepoviem. Sérum rada spotrebujem do poslednej kvapôčky a potom si odo mňa vypočujete konečný verdikt.

No a týmto produktom sme sa úšpešne prebojovali až k /zatiaľ/ šťastnému koncu :).

e-shope môžete očekovať kompletné portfólio značky CareMedica, obsahujúce ešte viaceré varianty pleťových krémov a starostlivosť o vlasy. Ak vás niečo zaujme, rozhodne odporúčam neostýchať sa a vyskúšať.

 

Poznáte túto českú značku prírodnej kozmetiky?

 

- cc -

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...