piatok 16. apríla 2021

MAC Prep + Prime / Ako skrotiť rúž na pery

Nie som si istá, či bude dnešný pokec tak celkom vhodný vzhľadom k aktuálnej situácii, na druhej strane som presvedčená o tom, že pár závisláčok, ktoré ho ocenia, sa určite nájde. Myslím si, že týmto závisláčkam ja jednoznačne kraľujem, keďže som schopná dobrovoľne a s potešením nosiť rúž pod rúškom, pod respirátorom, pod šálom a to každý deň a pri akejkoľvek príležitosti.

Dnes to ale nebude rúž, čo omrkneme, ale netradične primer - MAC Prep + Prime podkladová báza pod rúž.

MAC Prep Prime podkladova baza pod ruz

Určite s tým aspoň raz za život bojovala každá jedna z nás. Nie všetky rúže na svete sú totiž dokonalé, niektoré nás dokážu aj pekelne potrápiť. Ale keď ste do tej farby buchnutá, no tak statočne bojujete a relatívne najfunkčnejším pomocníkom v tomto boji môže byť práve primer pod rúž.

Moja skúsenosť s týmto typom produktu je prvá ever, takže veľmi nemám s čím porovnávať a preto to treba brať do úvahy. Napriek tomu, názor som si urobiť stihla :).

Paradoxne, najviac problematický v mojej zbierke je jeden matný rúž, ktorý neskutočne zbožňujem kvôli odtieňu. Zbožňovať ho kvôli tomu budem určite až na veky vekov, inak sa ale na perách správa dosť nevhodne :). Lezie do vrások ako drak a aj keď jeho výdrž je slušná, zblízka nevyzerá na tých perách zrovna ideálne!

Ja som sa teda pokúsila skrotiť ho práve primerom od MACu.

MAC Prep Prime kozmetika

Tenučká tyčinka bielej farby vonia krásne po vanilke a je na perách príjemná ako balzam. Ku cti v mojich očiach jej slúži, že nezanecháva na perách žiadnu fuj blé farebnú stopu. Cécéá po minúte na perách vytvorí mierne lepkavú vrstvičku a to je čas, keď ja nanášam rúž.

Najskôr vypichnem negatíva.

Ak používate kontúrovaciu ceruzku na pery, ktorá nie je veľmi pigmentovaná, pri použití primeru môže byť pigmentovaná ešte menej :). Toto treba brať do úvahy ešte pred aplikáciou primeru a ak má vaša kontúrka práve tieto potešujúce vlastnosti, primer nenanášajte príliš k vonkajšiemu okraju, potažmo nad hranicu pier.

No a teraz môžeme prejsť k pozitívam, ako ich vidím ja.

Primer som testovala predovšetkým s už spomínaným problematickým matným rúžom a tu teda máte všetky moje pozitívne zistenia na jednej kôpke.

MAC Prep Prime podkladova baza pod ruz

MAC Prep Prime primer pod ruz na pery

Primer rozhodne pomôže k tomu, aby sa rúž menej usádzal v ryhách. Tým, že vytvorí na nich vrstvu, vyhladí ich a rúž sa nemá veľmi kam usádzať /keďže to zaň urobí primer :)/. Čo sa výdrže týka, tu až také rozdiely nevidím, pretože spomínaný rúž je držák aj sám o sebe. Predĺženie trvácnosti rúžu ale nie je vecou, ktorú tento primer sľubuje. Naopak, sľubuje hydratáciu, ochranu pier, ľahšie nanášanie rúžu a to, že vaše pery budú skrátka vyzerať lepšie a toto všetko môžem potvrdiť. Primer takisto pomôže zabrániť rozpíjaniu rúžu, ak zvyknete mávať práve tento problém.

Ja vnímam v podstate pozitívne aj to, čo som označila ako negatívum – ak nanesiem primer na miesto, kam dávam kontúrku, obrysy pier vyzerajú menej tvrdo a toto sa mne osobne páči.

Viac asi nemám čo dodať. Je mi jasné, že toto nebude produkt pre každého a rozhodne ho nemusíte používať s každým jedným rúžom, ak ale bojujete s niektorým z neduhov, ktoré som dnes spomenula, rozhodne tento produkt stojí za vašu pozornosť. Navyše, máme tu potešujúcu info o najnovšej akcii na Notino - pri kúpe 2 produktov značky MAC si môžete vybrať z viacerých odtieňov rúžu na pery a na ňom prípadne skúšať, čo dokáže primer ;). Ako vždy, akcia, ktorej ťažko odolať!

 

- cc -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...